CITARASA RINDUAN

CITARASA RINDUAN

SALAM...selamat petang, oleh kerana bertambah pelanggan yang order paste bandung aku nie...aku nak kongsi cara2 nak masak paste nie .Korang jangan risau..tak yah lah nak menumis ker, tambah kacang ker, udang kering ker...semuanya aku dah satukan dalam paste bandung yang di jual..cara masaknya sesenang masak maggie. tak caya?...korang bacalah entry nie.

bahan-bahannya
  1. paste bandung (sebungkus rm4)
  2. ayam @ udang @ sotong @ daging
  3. mee setengah kilo (di rebus dengan air panas)
  4. garam 1 sudu
  5. ajinamoto 1 sudu
  6. sawi,kobis
  7. telur 3 biji
  8. air 1.5liter
cara membuatnya
  1. masukkan paste mee bandung kedalam periuk bersama air
  2. didihkan kesemua bahan2x bersama ayam @ udang @ sotong @ daging
  3. masukkan garam dan ajinamoto
  4. apabila mendidih,perlahankan api. Masukkan telur satu persatuan
  5. di akhirkan dengan sayuran yang dipotong keci-kecilan
  6. hias mee kuning dengan kuah bandung dan hiaskan dengan daun sop dan bawang goreng, siap untuk dimakan
Satu paste bandung, sesuai dimakan untuk 4 orang