Salam pagi penghulu hari sahabat alam mayaku.
60 hari lagi ramadhan bakal tiba, sekejap sahaja masa berlalu, malam ini bulan rejab. Amalan sunat semoleknya ditambah. Puasa sunat dan pelbagai amalan sedekah elok diamalkan. Sempurnalah diri sebagai HambaNya. Bulan-bulan lain pun sama ya, jangan cari rejab sahaja.
Wah!! mukkadimah ala2 ustazah pula. Dulukan daku nak sangat jadi pensyarah agama. Tu yang sesekali asah bakat. heheeheh
Ikut tajuk ala2 rock gitu.... Itulah nak cerita, kalau ikutkan tahap kesihatan En Zalie. Tak boleh ambil sardin. Tu yang bila daku buat lempeng pastinya sambal tumis tanpa ikan bilis yg dihidangkan. Tapikan... malam tadi daku teringin benor nak makan sardin. Bila belanja keperluan dapur daku rempat setin kecil sardine. Bahhahahah
Sesekali tak apa kan.... Nanti suruh En Zalie cuit manja2 jer sambal sardine tu...
sambal sardin mmg sedappp...
ReplyDeletedgn roti pun bole jgkkann...
kalu dana bt lempeng cicah ngn sambal apa2 pun boleh kak, sadin, sambal ikan blis, sambal hijau pun blh
ReplyDeletemmg bestfren dia..ekeke..cantik gile lemppeng pekak akak...
ReplyDeleteKari daging pun best jugak Ayu.
ReplyDeleteAyu fasal sms itu ok jelah, sori tak sempat nak balas dlm kesibukan.
Cecah sambal tumis kosong pun dah sedap apa lagi dgn sambal sardin:)
ReplyDeletelempeng pekak ? heeee
ReplyDeleteei sedapnya kak.. kalaua da depan mata ni dah ku habiskan semuanya sebelum perintah berpantang bermula hahahahaha....
ReplyDeleteAyu, Sambal Sardin tu bukan saja sedap dengan lempeng pekak tak pekak. Dengan cucur bawang pun lazat ya amat!
ReplyDeleteSedapnye. Lama giler x melempeng.sardin byk x terusik . Malas dan terus malas
ReplyDeletesedapnya...feveret selamanya sardin tu.. :P
ReplyDeletesetuju Ayu..sambil sardin pun pujaan hatiku..hehe
ReplyDeleteAyu.. rempat ke.. rembat.. Sedap tu.. Makan sardin sesekali takpe tapi jangan selalu... Lempeng cicah susu pekat manis pun sedap...
ReplyDeletememang sedap aaa
ReplyDeleteesok nak buat makan dengan capati
lempeng +sambal sardin = terbaekkkk
ReplyDelete