Friday, May 10, 2013

Lempeng pekak tak ada sambal sardine tak syokk oooo...

Salam pagi penghulu hari sahabat alam mayaku.
60 hari lagi ramadhan bakal tiba, sekejap sahaja masa berlalu, malam ini bulan rejab. Amalan sunat semoleknya ditambah. Puasa sunat dan pelbagai amalan sedekah elok diamalkan. Sempurnalah diri sebagai HambaNya. Bulan-bulan lain pun sama ya, jangan cari rejab sahaja.

Wah!! mukkadimah ala2 ustazah pula. Dulukan daku nak sangat jadi pensyarah agama. Tu yang sesekali asah bakat. heheeheh

Ikut tajuk ala2 rock gitu.... Itulah nak cerita, kalau ikutkan tahap kesihatan En Zalie. Tak boleh ambil sardin. Tu yang bila daku buat lempeng pastinya sambal tumis  tanpa ikan bilis yg dihidangkan. Tapikan... malam tadi daku teringin benor nak makan sardin. Bila belanja keperluan dapur daku rempat setin kecil sardine. Bahhahahah

Sesekali tak apa kan.... Nanti suruh En Zalie cuit manja2 jer sambal sardine tu...

14 comments:

  1. sambal sardin mmg sedappp...
    dgn roti pun bole jgkkann...

    ReplyDelete
  2. kalu dana bt lempeng cicah ngn sambal apa2 pun boleh kak, sadin, sambal ikan blis, sambal hijau pun blh

    ReplyDelete
  3. mmg bestfren dia..ekeke..cantik gile lemppeng pekak akak...

    ReplyDelete
  4. Kari daging pun best jugak Ayu.

    Ayu fasal sms itu ok jelah, sori tak sempat nak balas dlm kesibukan.

    ReplyDelete
  5. Cecah sambal tumis kosong pun dah sedap apa lagi dgn sambal sardin:)

    ReplyDelete
  6. ei sedapnya kak.. kalaua da depan mata ni dah ku habiskan semuanya sebelum perintah berpantang bermula hahahahaha....

    ReplyDelete
  7. Ayu, Sambal Sardin tu bukan saja sedap dengan lempeng pekak tak pekak. Dengan cucur bawang pun lazat ya amat!

    ReplyDelete
  8. Sedapnye. Lama giler x melempeng.sardin byk x terusik . Malas dan terus malas

    ReplyDelete
  9. sedapnya...feveret selamanya sardin tu.. :P

    ReplyDelete
  10. setuju Ayu..sambil sardin pun pujaan hatiku..hehe

    ReplyDelete
  11. Ayu.. rempat ke.. rembat.. Sedap tu.. Makan sardin sesekali takpe tapi jangan selalu... Lempeng cicah susu pekat manis pun sedap...

    ReplyDelete
  12. memang sedap aaa
    esok nak buat makan dengan capati

    ReplyDelete
  13. lempeng +sambal sardin = terbaekkkk

    ReplyDelete