Photobucket Photobucket

CITARASA RINDUAN

Thursday, December 30, 2010

Ekin Jalani Rawatan Tradisional Untuk Dapat Anak

Pasangan ini memberi tempoh 6 tahun lagi untuk mengambil anak angkat foto NORAFIFI EHSAN

KUALA LUMPUR: Isteri kepada penyanyi popular Mawi, Nora' Asikin Rahmat atau Ekin, 30, memberitahu masih belum terdesak untuk menggunakan kaedah persenyawaan tabung uji (IVF) dalam usahanya untuk mendapatkan zuriat.

Jelasnya, mereka masih terus berusaha untuk mendapatkan cahaya mata dengan menggunakan kaedah tradisional.

“Setakat ini saya memang sedang berusaha untuk mengandung tetapi melalui rawatan tradisional sahaja seperti urut tradisional dan mengambil ubat-ubatan berasaskan herba.

“Namun begitu untuk melakukan kaedah tabung uji itu kami belum bersedia. Saya banyak dengar cerita tentang rawatan tersebut sangat sakit,” ujarnya yang pernah mengalamni keguguran sebanyak dua kali sejak berkahwin.

Pasangan yang bernikah pada 21 Disember 2008 itu juga memberi tempoh selama enam tahun untuk berusaha mendapatkan zuriat mereka sendiri.

“Kalau boleh memang saya ingin anak sekurang-kurangnya seorang pun jadilah. Insya-Allah jika enam tahun lagi masih tiada rezeki kami akan mengambil anak angkat.

“Dalam tempoh tersebut kemungkin kami lebih bersedia, yalah untuk ambil anak angkat juga memerlukan tanggung jawab yang berat sebab kita membela anak orang lain,” ujarnya.

Jelasnya, 20 Disember lalu genap dua tahun dia melayari bahtera perkahwinan dengan bahagia bersama suami tercinta biarpun belum dikurniakan cahaya mata.

“Saya bersyukur Mawi memahami keadaan ini dan dia juga sentiasa memberi semangat kepada saya. Kami menyerahkan kepada Allah mengenai anak,” ujarnya.

Kredit to mStar online

4 ulasan:

azzey said...

CITARASA RINDUAN : Mudah2an hajat keduanya dimakbulkan...:)

apdm said...

salam


akak, dulu syira peminat gila-gila kat mawi ni, siap gaduh dengan lectrr kalau lectrr kutuk mawi, tapi sekarang no no no no :Dp/s: akak teruja sebagai seorang kawan tak salah kak :D, moga-moga rezeki akak lak murah lepas ni :D

Unknown said...

azzey--
amin...amin...semoga ada cahaya mata antara mereka..

Unknown said...

syira--
hehehheheh...biasalah...kalau dah rasa macam kita tak kenan jer..agak tak hiraukan gitu..

amin...kita doakan semoga pasangan bahagia ini memperolehi zuriat,.amin