Photobucket Photobucket

CITARASA RINDUAN

Thursday, December 30, 2010

Salah Faham Punca Maher Zain Tidak Muncul Di TV9

Maher Zain akui terdapat salah faham membuatkan dia gagal menghadiri program Nasi Lemak Kopi O, Ahad lalu. Foto THE STAR CHAN TAK KONG

KUALA LUMPUR: Penyanyi Popular, Maher Zain mengakui terdapat salah faham antara pihak produksi rancangan Nasi Lemak Kopi O (NLKO) di TV9 dengan pihak pengurusannya menyebabkan dia tidak hadir ke program tersebut, Ahad lalu.

Justeru, Maher meminta maaf terhadap kekeliruan yang menyebabkan masalah berkenaan.

“Saya tidak tahu langsung yang saya perlu hadir ke TV9 pada hari Ahad lalu. Keesokkannya baru kami tahu tentang hal itu. Terdapat sedikit salah faham tentang tarikh yang sepatutnya saya hadir.

“Saya minta maaf kepada semua, saya tahu ramai yang kecewa dalam hal ini dan kami telah berjanji dengan pihak TV9 untuk menghadirinya pada minggu depan,” katanya selepas majlis sidang media Maher Zain Live In Concert 2011.

Kegagalan Maher hadir ke program NLKO itu menyebabkan slot temubual selama 17 minit bersamanya digantikan dengan slot lain.

Penyanyi yang baru sahaja membuat persembahan pada Malam Amal anjuran Yayasan Kemanusiaan Muslim Aid Malaysia itu bakal mengadakan konsert Maher Zain Live In Concert 2011 pada 25 dan 25 Februari depan di Stadium Malawati, Shah Alam, Selangor.

Konsert tersebut adalah sebagai penghargaan kepada peminat-peminat yang berada bukan sahaja di Malaysia tetapi juga di Brunei, Singapura, Indonesia dan Filipina.

“Saya memilih Malaysia kerana negara ini memberi sokongan kepada saya, bukan sahaja peminat tetapi juga media-media di sini.

“Saya sangat bersyukur dan bertuah kerana diterima baik di negara ini. Saya juga menganggap Malaysia sebagai negara kedua saya,” katanya.

Dalam konsert tersebut Maher akan berkolaborasi dengan lebih 10 orang pemuzik antarabangsa termasuk kumpulan Inteam.

Segala maklumat konsert termasuk tiket yang berharga dari RM50 hingga RM200 akan diberitahu di laman web www.inteam.com.my dalam masa terdekat ini.

Bercerita tentang kerjaya, Maher memberitahu sedang dalam proses pembikinan album keduanya. Dia juga dalam proses merakam semua lagu Isha Allah versi Bahasa Malaysia.

“Saya akan keluar dengan album kedua tidak lama lagi. Dan lagu Insha Allah dalam Bahasa Malaysia, saya sudah melihat seni katanya dan masih belajar untuk sebutan yang betul,” ujar penyanyi yang dalam percutian di Malaysia bersama keluarga sehingga 1 Januari ini.

Kredit to mStar online


PS: teringin lah nak jumpa beliau…agak-agak ini dikira azam atau impianku ?…hhehehhe

5 ulasan:

CT said...

Maher Zain...Ooooo..insyallah...oooo..insyallah...lalalla

CIKGU SITI AYU said...

maher zain.....

hysman said...

salam kak...
lagu2 maher zain suma sodap2...
berulang kali dngo pon tak jemu..
klu dpt interviu die konpom nk tnya bape hengget die dpt satu lagu die nyanyi..hahaha...
gerenti beriban-riban...
suka cara die berdakwah...
;)

Lelord said...

heheheh meh akak tag ayu ni

http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/12/ulang-tahun-pertama-blog-sembang-hari2.html

azieazah said...

Pendapat peribadi Kak Azie:
MAHER ZAIN akan menjadi suatu fenomena yang sementara sahaja.

Tiba suatu tahap nanti, dia akan semakin dilupakan (tapi lagu2 dia tetap menjadi kenangan).

Adat dunia hiburan, pasti ada yang lebih menarik minat nanti, dan pasti ada yang akan mencipta fenomena lain pula.