CITARASA RINDUAN

Monday, July 5, 2010

2 BERITA GEMBIRA YANG INGIN KU KONGSI DENGAN KALIAN




Assalamualaikum..

selamat malam....hari ini ada 2 berita yang amat mengembirakan berlaku pada diriku...

Hari ini, aku lambat ke hospital...pergi ke bank menyelesaikan ansurans storm mahupun bayaran ansuran pinjaman bank yang en zalie perlu bayar setiap awal bulan...oleh itu, aku sampai ke hospital Pakar Putri dalam jam 10.30 pagi...aku mendapat berita yang amat aku tunggu...

Pertukaran En. zalie ke hospital Pakar Ismail, telah berjaya YAHOO....maknanya kos perubatan telah berkurangan...aku sebenarnya, tidak perduli sangat tentang bayaran di pakar putri, namun,.bila memikirkan en. zalie on off mesin pernafasan...dan di atas permintaan en. zalie...aku mohon pertukaran...RM 30 K, adalah bayaran yang sesuai untuk 15 hari di hospital pakar Putri, memandangkan keadaan en. zalie yang semakin pulih..dan bayaran operation yang telah dilakukan oleh para doktor yang seramai 10 orang... memang berbaloi bagiku.

Alhamdullilah...syukur sangat-sangat...aku terus solat syukur kerana doaku dimakburkan...amin
Kali nie aku selitkan gambar yang sempat ku rakam di luar ICU PAKAR PUTRI

abahku, abah mertuaku, ibu saudara en zalie, ibu dan sepupuku
(wajah kami yang begitu gembira apabila mengetahui en .zalie ditukarkan ke hospital pakar Ismail.)


DAN SATU LAGI BERITA GEMBIRA


hari ini 5 julai 2010....maknanya hari lahir ibuku JUMIAH RAMLI yang ke 54 tahun, kudoakan beliau sejahtera...sepanjang aku di hospital..dialah penemanku..walaupun 3,4 hari ibu dan abah tak temankan aku..namun panggilan dari mereka saban hari pasti ku terima..menanyakan keadaan en, zalie.... mereka berdua ibubapa yang sungguh mulia, walaupun perjalanan jauh dari mersing ke Johor..mereka tidak mengeluh.....selalu ambil berat tentang menantunya..walaupun sudah mempunyai 3 menantu lelaki dan bakal menerima seorang menantu hujung tahun ini....tak pernah membezakan mana-mana menantunya...

Terlanjur aku ke bandar aku terus membelikan makanan dan cupcake untuk di raikan dan di dermakan kepada staff nurse dan doktor ICU pakar putri..(walaupun aku rajin mendermakan makanan dari kedaiku untuk nurse ICU namun. kali ini ianya sungguh bermakna...)

Ku rasakan inilah hadiah yang ditunggu dan lebih mengembirakan untuk ibuku... iaitu pertukaran en zalie ke hospital kerajaan...beliau lah insan yang paling gembira selepas ayah mertuaku dan en zalie sendiri


(hanya ini sempat aku rakam, selainnya sudah di dermakan ke staff ICU PAKAR PUTRI)



PS: SYUKUR, KERANA TUHAN MENDENGAR SUARA HATI KAMI...ALHAMDULLILAH..


19 ulasan:

A-Y-I-E said...

so now dah pindah ke?? aduh...

Oooops... entri kita hampir sama lah... hihihihih

JaJa'Z said...

alhamdulillah..moga lepas ni en zalie akan sembuh sepenuhnya...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ayie...
yer dah bertukar...ke HSI
wow kena jenguk blog awak tu

TQ SUDI ZIARAH EN ZALIE

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

SALAM JAJA

terima kasih sayang jaja...rindu lah...

Lelord said...

alhamdullillah...moge cepat sembuh

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis...

terima kasih...

azieazah said...

alhamdulillah atas semua peningkatan ini.

Tumpang gembira.

Syukur pada NYA.

cheqna said...

alhamdulillah...
syukur pada Allah
akak kena senyum2 la ye =)

Zaidah said...

alhamdulillah syukur...semoga cepat sembuh yer ayu...

EiJa ZaQuaN said...

syukur alhamdullillah...en. zalie sudah semakin pilih.

dan slmat hari lahir diucapkan kpd ibu ayu.

NOR RIZAN BINTI ABD RANI said...

ICU.....tempat yg sama masa ank akak yg 1st berada disana....tak mau pergi kesana lagi....allhamdulillah zalie dah sihat ya....nanti bagi tau lah disini wad berapa, bleh lah akak jenguk ayu sekejap....

sweetie2010.blogspot said...

Salam,

Semoga semuanya menjadi baik dan suami cepat pulih. BNayk bersabar yer Ayu.

Kniedaz said...

alhamdulillah..berita baik untuk semangat meneruskan hari2 mendatang.. ^_^

Ain said...

alhamdulillah....

moga en zalie cepat sembuh....

jangan lupa jaga kesihatan ayu jugak....

makan dan tidur secukupnya k....

azila said...

Salam...Alhamdulillah, akhirnya doa ayu dah didengari olehNya. Moga kesihatan en.zalie semakin bertambah baik:)

kella said...

Alhamdulillah kak...
berkat doa akak semua tu..

dan Selamat hari lahir juga pada mak akak! smoga ditambah kesihatan oleh ALlah.. Amin..

MAS ( DUNIAKU ) said...

syukur alhamdudillah en zalie dah berasur sihat...selamat hari lahir untuk ibu ayu...

cikgu isza said...

alhamdulillah..
tumpang gembira..

SugarSpices said...

syukur alhamdulillah kak ayu.. :)