CITARASA RINDUAN

Tuesday, July 6, 2010

RUTIN SUAMIKU KINI MENJADI AMALANKU

Assalamualaikum..selamat petang kawan-kawan.., hari nie aku belum lagi mengziarahi en zalie...oleh kerana en. zalie sudah di hospital kerajaan..maka waktu lawatan adalah terhad....keadaan di ICU pula tidak seperti di ward si waris boleh menemankan si pesakit...jesteru itu,..aku mengambil keputusan untuk melawat pada waktu petang... antara 4.30 petang- 7.00 malam


Sudah 2 minggu 2 hari en zalie di hospital..maka aku mengambil alih tugasnya seperti menjaga kenderaannya...nampaknya kedua-dua kenderaannya dah lama tak di basuh..belum lagi nak start motor virago kesayangannya setiap pagi..

Storm aku dah pi hantar basuh kat car wash...dah cun...bersinar-sinar...dah tak sakit mataku memandang....

nie nak listkan apa lagi aktiviti dan rutin yang en zalie selalu buat terhadap barang-barang kesayangannya......selain koleksi cincin, polish barangan gymnya, barang-barang dalam stor....apa lagi eik...?.......

PS SEMUA AKU RASA BOLEH LAKUKAN..TAPI BILA UMAI TANYA NAK ABAH?...AKU DAH START CENGENG..........ALAHAI...


8 ulasan:

NJ said...

Salam ayu...
semoga ayu juga menjaga kesihatan diri sendiri..demi untuk nak menjaga kesihatan en zalie pulak kan...so ayu kena kuat dan kena sihat..semoga ayu tabah dan redha dgn dugaan ALLAH beri kan ini..kak N doakan ayu sihat dan en zalie semakin pulih dan kembali sihat seperti biasa..insyallah..

kella said...

sekarng mesti kak ayu kat hospital kan?

semoga semuanya baik2 semuanya!

selamat petang untuk kak ayu.. hari2 mesti mau singgah sini juga.. :)

azila said...

alahai..ciannya umai..rindu kat abah dia la tu..

cikgu isza said...

salam ayu,
memang permintaan yang paling sukar..
umai ada jumpa abahnya?
kalau kat hospital kerajaan lagi susah nak jumpa..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam sis NJ

alhamdullilah..nampaknya kesihatan ayu tak terjejas..dari awal berlaku kes nie...ayu ada simptom demam dan tak lalu nak makan...

sekarang ayu semakin tabah, serta kuat menghadapi dugaan dariNYA

terima kasih atas nasihat dan sokongan sis....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam kella

awak memang sayang sis...
hari2 sis update blog sure awak ada....

terima kasih diatas segala kata-kata semangat dan sokongan dari kella...

sis selalu anggap awak seperti adik...namun, sis pula yang tak pernah jenguk blog awak..maafkan sis yer sayang..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam zla

itulah umai...

pernah satu malam tiba-tiba dia ambil hp ayu...(sebab ada wallpaper di skrin pic en. zalie)

dia seolah-olah pujuk abahnya supaya cepat sihat..dia nak ajak en zalie ke pantai...,

kalau malam mesti minta ayu bacakan doa kesejahteraan abahnya

PS: hati wanita manalah tak rawan bila anaknya dah pandai bercakap, pujuk itu ini...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam cikgu isza

kat pakar putri dia boleh lambai di pintu masuk..sebab dari dalam boleh nampak (cermin jenis yang terang dari dalam...)

bila di kerajaan...langsung tak boleh...di lobby sahaja...

tak apa, ayu kena pujuk umai walaupun dia kurang faham...sekurangnya dia tahu abahnya sayang dia..