CITARASA RINDUAN

Sunday, January 6, 2013

Berjimba-jimba macam aku anak dara

Kisah jumaat lalu....
Hanya aku, ibu dan abah.....
Appoinment ibu dengan pakar medical jam 9pagi, manakala dengan pakar O & G jam 3 petang....

Apa yang kami lakukan semasa menunggu temujanji seterusnya?
Shopping!!!! sudah semestinya...


Kami pilih kudapan kegemaran... Aku bayar.. ibu dan abah pilih sampai lebam.. Horey.



Abah jenis tak kisah, kami shopping tudung, abah temankan.. rembat tudung dan telekong, macam biasa.. Aku bayar.. Ibu tamo.. aku cepat2 bayar pada peniaga. kikiki... Sempat juga pilih toys buah Umai, tudung untuk MIL dan hadiah buat En Zalie (rahsia.. mana korang leh tau)



Sejak abah kena strok 5 tahun lepas abah cepat lapar, jam 12 tengahari cari nasi. Abah makan ikan tongkol dan ulaman, ibu pilih asam pedas ikan caru. Aku kononnya diet, last2 telur masin dan   pucuk ubi lemak menjadi satapan. Sedap kooo makan time lapar. Hahhahaah, lagilah aku sorang tanpa adik beradik lain. Pastinya macam anak dara.
Auwwww....

Sambung lagi belanja barangan dapur, satu troli penuh ko..... pilih untuk barang CR sekali.. kali ini ibu bayar sendiri, aku hulur RM di chasier, rupanya abah dah hulur RM awal-awal.. Adoiii..


ps:
Alhamdullilah. Rawatan dengan pakar medical sudah dihentikan, masalah tekanan darah ibu yang sering naik akibat ibu menghadapi kegugupan dan mudah stress.

pss:
Pakar O & G menyatakan luka pembedahan semakin pulih, wajah keriangan ibu membuatkan doktor semakin selesa untuk memutuskan rawatan terakhirnya pada 1 Feb.

psss:
Terapi shopping penyebabnya, dan Ya!! ibu boleh berjalan laju seperti sediakala..
Terima kasih Tuhan, family dan sahabat yang sentiasa mendoakan ibu Saya.

16 ulasan:

Nur-nba said...

Syukurlah ibu dah kembali cergas dan sihat.. Apalah hadiah untuk En. Zalie tu..siap rahsia lagi..

[PCL] said...

cakap anak dara pon sapa nak tau walau dah berana satu...bertuah en Zali, ibu dan ayah Ayu..perihatin membawa keluaga bahagia.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Syukur Alhamdulillah, AYu kalu brjalan sorang2 mmgmcm anak dara pingitan gitu...

teratak hati said...

wah cam anak dara ye..alhamdulilah dah semakin sihat mak kak ayu..

Norhaizan hakim said...

Alhamdulillah...semoga kesihatannya makin memberangsangkan...

aDisH.sHidA said...

alhamdulillah...moga2an kesihatan ibu ayu bertambah baik...

Queenie said...


Alhamdulillah....mudah2an semuanya sehat2 ya....

shopping mmg tak hengat donia!

Jemarisuri said...

alhamdulillah...dh sembuh mak ayu..
hurmm kalau js shopping mmg terapi..kalau dpt jln2 pun dh ok tanpa membeli...hahaha

pena rozie said...

Syukur alhamdullilah.....

Zira Aziz said...

..ms utk bermanja2 ngn mak ayah..bila lg kn..:P

semoga mak semakin sihat n ceria :)

Mat Gebu said...

Alhamdulillahh.....moga bertambah sehat lepas ni....

Rabia Sensei said...

Alhamdulillah...

Kniedaz said...

Syukurla bertambah sihat..diorang seronok la ada peneman setia tu hehe

jeBateja said...

Terapi shopping....mcm best plak dgr...ahakz

Kakzakie said...

Wah... betul-betul ambil peluang CR cuti Ayu berjimba ye. Tapi syukur betul mak dah sihat Ayu.

Zurina Hj.Zainal said...

syukur alhamdulillah bila tgk ibu bapa kita gembira....