CITARASA RINDUAN

Sunday, April 7, 2013

Kisah Hujung Minggu- Ke Felda Adela - Sek Men Agama Penawar

(opss, ada model pulak kiri gambor, Sorry pakcik ter'snap')

Selamat pengantin baru buat anak sepupu arwah ayah mertuaku. Aiet dan Amet, moga bahagia selamanya... Bilaku berbual dengan ibu pengantin, sahlah.. pusing2 Cik Ara adalah anak kepada mak saudara belah ibuku, alahai... kecil jer dunia. Memangku akui, antara aku dan En Zalie ada hubungan persaudaraan. Bila 10tahun kami bersama, baru ku nampak belah mana satu yang buat kami ada bau bacang, Bahahhaha...

Dari felda Adela ( first time tu..aku ke felda nie, cantik ko felda nie, jiran dengan F Sening, F Keledang, F Tunggal...) Kami berempat teruskan perjalanan ke Sek Agama Penawar, ziarah anak makcikku. Dalam gambar yang pakai baju biru tulah Afifah Latif belajar kat situ.
Ala-ala kejutanlah ibu Afifah (yang pakaii tudung hijau Wak Lah) buat pada anaknya, sampai terlompat-lompat Afifah bila menerima kunjungan kami.

Alang-alang dah ketempat orang, wajiblah aku dan buah hatiku Umai 'posing' bersama-sama. ( nampak tak beg baruku? Ada gambor kasut ko.. hahahhahah)

Eh! lupa nak tunjukkan gambar Afifah terlalu GEMBIRA dengan kehadiran kami, sampai mau tertanggal tudung sebab tak percaya kami melawatnya disekolah, untuk sepupuku Afifah semoga berjaya untuk peperiksaan SPM yang akan datang. LUV u

Nie gambar telefon ala-ala zaman aku kat POLI, tapi tulah ada sedikit kecanggihan. Boleh SMS ko.... Pertama kali aku tauu

Tara!!!
Sepupuku Nor Hafizah paling 'excited' sebab dapat jumpa berpuluh-puluh telefon awam, katanya kat UKM mahupun kat mana-mana tempat awam dah tak jumpa dah alat telekomunikasi jenis nie, depa semua kena guna telefon bimbit.

6 ulasan:

jeBateja said...

Tepon public leh sms...iyer ke ni kak.....ishhhhh......

hensem le model public phone tu...ahakz....ahakz

rinduan citarasa said...

amboiii jebatt!!

yer jebat, mmg leh sms.kiranya leh lah kita sms ke no bimbit

azzey said...

WARNA-WARNI LAGI PUBLIC PHONE TU KAN..HU3.....

siti alfakhishah aman said...

tu kan felda 2 juta.. hik3.. felda tunggal & felda kledang menang felda terbaik.. saya duduk d felda tunggal

Hafizahpieja said...

hahaha. zaman da makin moden. telefon cmni jumpe kt sek je skg.

Mrs. Abi said...

public phone....lama jugak tak pakai...huhuhu kalau ade jumpa pun semuanya dh rosak