CITARASA RINDUAN

Friday, April 5, 2013

Jomm keluar peluh.. JOmm sihat!

Bersiaran dari laman dapur.. kebun kecilKU, almaklumlah anak peneroka. Ada laman sekakang kera buat bercucuk tanam. Pagi ini dapat kutip bunga kantan, daun pandan untuk rebus kolagen dan pucuk ubi untuk berjualan esok tengahari

Opss.... lupa nak ucap salam jumaat buat sahabat yang sentiasa tak jemu singgah ke blog CR. Moga yang baik-baik untuk sahabat.

Percayalah kalian sentiasa dihati dan ingatan ini.
Selain badan berpeluh-peluh dik mandi air peluh.. jomm santai2 baca novel. Ini hasil 'rembat'an malam tadi, sambil layan karenah anak dara.. ku belikan sesuatu untuk diri sendiri

ps: lepas En Zalie solat jumaat. Daku akan ber'shopping'an untuk cari bahan mentah/basah buat CR. Ada yang sudi nak sorong troli?.. Hehehehe

13 ulasan:

nens cellection said...

oo..felda jgak akak ek..sy anak felda..best kan ade tanah jugak nk bercucuk tanam..like!

faraherda.razalan said...

Arghhhh! Geramnye tgk hasil kebun ayu tu!!!!!!!!! Ctk2...segar-bugar!

Baiduri said...

alahai pucuk ubi.....masak lomak pon sodap...

norhidana miswan said...

selamat ari jumaat kak... seronoknyer duk kg kan... tak kelam kabut cam kt kl nih

Kesuma Angsana said...

sedap2 tu & selamat membaca yer !

babYpose said...

salam, best ada kebun, oh minum colagen, sy belum cuba lg :)

Kakzakie said...

Wah... banyak bunga kantan tu Ayu. Kakak kalau balik kg paling tak tinggal mesti ambil bunga kantan.

JunAina said...

Cantik bunga kantan tu Ayu.

Ratu Hatiku said...

sdpnya pucuk ubi grg.....

Kniedaz said...

pucuk ubi masak lemak sedap tu...bestkan baca buku..hehe

Ct NoArizah Aris said...

Seronok berkebunkannn sy berkebun dlm pasu je...tgk pkk hidup subur terbalas penat lelah menanam tu :)

Lydia Miza said...

Nak bunga kantan

Nur-nba said...

Sempat lagi baca novel... ;)