CITARASA RINDUAN

Friday, April 19, 2013

Time cuti jerlah masanya

Alhamdullilah, terjaga awal dalam jam 4 pagi, siap solat sunat.. ke dapur buat donut dan pau. Maklumlah hujan lebat kat luar buat diriku lapar..(sila percaya sekarang ni seleraku sangat besar. bahaha)
Seterusnya menunaikan janji pada sahabat, resepi pau kacang buat anak kecilnya yang sangat suka makan pau..
tapikan kalau korang nak video tu, boleh ku syer. Macam biasa email jer ke umairahayu@gmail.com

Teruskan misi ke halaman kebun kecilku, main dengan tanah sebab tak lama lagi kalau ada rezekiku, ada blogger yang baik hati poskan biji benih ulaman..
Time cuti inilah waktu yang terluang, jam 3 petang keatas dah ke pasar cari bahan mentah untuk berjualan. Curi2 masa pula bermanja dengan mertua,suami dan anak daraku.

15 ulasan:

Rozita said...

nampak jugak donut kat sebelah tu.. gebunya.. boleh share resepi ayu?

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Ayuuuuuuuuu, nak donuttttttttttt

Ratu Hatiku said...

Seronoknya dpt berkebun.. dah lama x buat aktiviti kebun nie. :D

JunAina said...

Walaupun cuti tugasan kat rumah tak juga berhenti...pau tu buat akak tergoda.

Syue Mustafa said...

Sedapnya pau homemade. Ma saya dulu suka buat pau.

elly nadyra said...

sedapnya nampak pau dan donut, ayu bak resepi donut tu, nak cuba buat la, percaya tak seumur hidup lom pernah wat donut lagi ok!

Jemarisuri said...

nk pau satu...hikhik

ayu nti jgn lupa kasi alamat kt js ye..nk kasi bookmarks tu..hihi

anyss said...

Assalamualaikum,
Chumilnya pau!

Ct NoArizah Aris said...

Seronoknya bercucuk tanam walaupun dalam pasu , kepuasan tu yg paling pentingkan... sy pun suka tanam pkk tanaman dapur ni ...leh jimat belanja.

Ct NoArizah Aris said...
This comment has been removed by the author.
Mas said...

nak donut ngan pau...

mama ju, said...

Rajinya!Buat kuih time org tido!

Cik Tia said...

dah boleh ambil order ni :)

Kniedaz said...

Ida pun berura2 nak berkebun balik...geram tengok kawan2 blog ygcada kebun sayur sendiri hehe

MystoryPic said...

seronok juga masa penuh terisi... tak la boring sangat kan