CITARASA RINDUAN

Tuesday, August 14, 2012

Ramadhan ke 25: guna langsir 4tahun lepas?

Fuhhh.... Awal pagi tadi tanggalkan langsir.. Kemudian terus rendam... Hasilnya jam 9.15pagi dah siap dibasuh. langsir yang 4tahun berkhidmat di tingkap dan pintu rumah, memandangkan warnanya masih cantik dan tak koyak lagi ku gunakan lagi tahun nie...... 

Kebetulan cuaca elok dan kebetulan semalam adalah hari terakhir berniaga dibulan Ramadhan.. Hari ini mulakan operasi  yang sepatutnya.. Kalau rajin petang nie adalah sejenis biskut. Kalau malas.. Beli jer? Hahaahaa...

Kalau terlebih rajin petang nie nak hantar kek buahan. Tempahan dari mak saudaraku. 2buku jer... Jangan pitam depan oven sudahlahhh...

PS: Kawan2 masih berkerja ya?.. Kuih raya dah buat ker?. Daku terlambat lahhhh

16 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

langsir kami lum gantung, belum siap psg rail lagi. nnt abg punya kerja adik x leh panjat2.

kuih raya br 2 jenis.nnt mlm br wat tart nenas kot.

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pakai lama je kak :)

bujal X said...

he~~tak baik membazirkan?? asal cantik lagi boleh la guna~~salam aidilfitri kak ayu~~

kakcik said...

Langsir kakcik rasanya dah berusia 10 tahun!

Kakzakie said...

Kakak kemas Ahad lepas Ayu. Sehari terus tak keluar rumah.. dah kerja nie satu apa pun tak buat..

Amie said...

Selamat hari raya CR... kami pun tak tukar langsir tahun ni... he he heh tak basuh langsir, sebab balik kampung aje!

Hanis Azla said...

akak pun guna langsir lama.. recycle yg tahun2 lepas.. tapi tak pasang2 pun lagi.. baru ingat malam ni nak iron langsir tu..

Sari Yusa Ibrahim said...

Akak tak turun pun langsir tahun lepas, hehe.. Langsir yang lama dulu dekat lima tahun juga tak tukar, huhu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

samalah kita ayu.. akak pun masih pakai langsir yang dah 4 tahun usianya... akak jahit masa tu masa akak sedang ngandungkan alin.. now alin pun dah 3 tahun lebih umurnya... umur langsir tu lebih tua dari alin.. hehe... sebab masih elok.. gunakan aje.. takyah membazir...

norhidana said...

kalu msh cantik lg apasalhnya gune kan kak... dana pun pakai langsir thn lps lg... heheheh

Rai said...

kalau cantik lagi kenapa nak membazir kan..kalau rumah saya langsir ni pakai sampai da kusam..lepas tu baru beli baru..hehe..

kuih raya saya buat 2 jenis weekend aritu..ada jugak plan nak tambah sejenis lagi sebelum raya ni..harap2 kesihatan mengizinkan..

Daddy Ziyyad said...

langsir rumah saya pun dah lama tak tukar ayu..pakai aja apa yg ada,selagi okey..:)

Kasih Suci said...

Alhamdulillah... Selagi masih elok dan oleh pakai, apa salahnya kalau pakai aje yg ada... Tak elok membazir...hehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kite tadak tuko langsir la..
guna yg dulu2 je la.. huhuu

CT NoArIzAh ArIs said...

Salam Ayu..kuih raya sy dah siap dah lengsir raya je tak siap2 jahit ni dah naik semak umah dek benang dgn kain dah..huhu!!

CT NoArIzAh ArIs said...

Salam Ayu..kuih raya sy dah siap dah lengsir raya je tak siap2 jahit ni dah naik semak umah dek benang dgn kain dah..huhu!!