CITARASA RINDUAN

Monday, August 6, 2012

Salam Nuzur Quran. Umai dapat cuti, korang?


Assalamualaikum.. Salam Ramadhan ke 17 buat sahabatku yang beragama islam. Dan salam sejahtera buat sahabat non muslim. Tika ini aku di bandar, menunggu En Zalie membeli keperluan dapur. Semakin hampir bulan Syawal ada sahaja barang yang tak cukup.

Belum lagi stok ubatan beliau dan MIL, sehelai baju dan seluar untuk daraku, alang-alang cuti sekolah sebab cuti Nuzul Quran dapatlah Umai temankan abahnya.

Tapi, tak silap aku sepanjang perjalanan ke bandar. Ku perhatikan office, bank dan sekolah kerajaan ( depan rumah aku sekolah rendah) beroperasi seperti biasa. Nampaknya Johor tak ambil cuti Nuzul Quran rupanya...

Hanya sekolah Pasti yang bercuti.

Ps: sahabat yang di negeri-negeri lain dapat cuti Am kah?. Daku tak dapat online seperti biasa sebab modem internet terbakar dik petir. Salah diri sendiri. Heheeee.

23 ulasan:

qasehraihan said...

waaa...padat jadual tu kakak..hehe
salam nuzul quran kak..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

Kakzakie said...

Tadika Pasti dari dulu cuti kalau Nuzul Quran tapi kita di Johor semua government dan private tak pernah pun Ayu - sedih kan:(

kakcik said...

Kakcik kerja di KL - tak cuti. Selangor cuti dan sekolah agama cuti sampai Selasa (esok). :)

jemarisuri said...

kt putrajaya tak cuti lah ayu...hehe..selangor je

Nazayiena said...

Tpt Nurul pun kerja xde cuti.
Camne persiapan raya?

Sari Yusa Ibrahim said...

ialah Ayu, Johor ambil cuti Awal Ramadan & Awal Muharam saja..

MaryanaRHS :) said...

waaa cutiiii. tapi putrajaya tak cuti pon. huhu ;)

bersama kak Es said...

anak kak Es yang tadika PASTI cuti.. yang lain tak cuti pun.

Nuzul Quran tak semua negeri ambik kot eh...

ariana said...

Kat N. Pahang cuti..Alhamdulillah..bolehlah akak operasi rumah sikit..hehe

oh..akak punya modem baru je ganti ni..kena panah petir gak..degil..hubby suruh tutup waktu hujan tp tak tutup..huhu

0nenanina Vanilla said...

keje ngan org cina.. lagi xde cuti. :-(

Mrs. Abi said...

tganu cuti :) hehehe

dieya said...

dieya dapat cuti juga.. tapi masih kena wat keje.. camne tu?

Areef Ibn Naim said...

salam,

johor ambik cuti awal ramadan kak... yg cuti nuzul qur'an dorang tk cuti awal ramadan...

lah, kak modem internet sekolah pun sama terbakar... kena petir ek... klu ada warranty lg akak telefin je tm...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Salam Nuzul Quran,

Putrajaya keje, so eija keje ari ni, yg beshnye jalan lengang sbb selangor cuti..hihi

Acik Erna said...

salam ayu..negeri sembilan pun tak ambil cuti nuzulquran

kak tini (umialya) said...

kat sini cuti

wan nurul hezrina said...

alam nuzul quran kak..tak cuti kerja arini=)dato chong wei kalah..huhu tapi takpelah dia ttp menjadi pujaan hatiku..heheh

fizafantagirO said...

fiza duk Putrajaya tak cuti ..

Isteri Encek Bard said...

putrajaya tsk cuti lah kak ayu.. ramai memeber negeri lain coti.. bestnyerr..

eelobor said...

daku bercuti dan keluar shoping ke jalan TAR

mamawana said...

Salam sweetie CR...mamawana singgah sahur sini

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2012/08/lovely-iftar.html

ieda said...

ktn cuti dik
kebanyakannya x amik kan ;)

~~zana@pb~~ said...

Sabah....laaaagi takde cuti. Modem rosak teruk ke Ayu? Sabau je la....