CITARASA RINDUAN

Thursday, October 11, 2012

Majlis perkahwinan sepupu, tak syok tangan kosong kan....


Hujung minggu ini ada 3 undangan majlis kahwin

Yang pertama: (13 Oktober)
Adik mak saudara En Zalie yang akan mengakhirkan zaman bujangnya
Yang kedua: (14 Oktober)
Sepupu En Zalie, Hanim namanya....
Yang ketiga:
Anak sepupu arwah mertuaku....

Bila ada undangan dari ahli keluarga, sudah tentu tak boleh pergi dengan tangan kosong...

Tempohari dah beri kerepek kat rumah majlis yang kedua

Sekarang, ku sedang sibuk menyiapkan kek Marbel classic untuk buah tangan majlis yang lain pula...


Alhamdullilah. Semalam buat kek agak kurang ceria warnanya... Korang boleh baca entry sebelum nie. Tengahari tadi cuba lagi. Kali nie MIL tolong mixeskan.. kebetulan kesihatannya baik-baik...

PS: blogger Shida (kakakecik) tanya ku guna oven apa?. Aduhai.. maluuu.. guna oven yang murah jer, janji boleh bakar, tak ada kipas.. cuma api atas bawah jer awak..

16 ulasan:

JunAina said...

Kaler yang ni ceria sikit Ayu...akak boleh makan laju2...:)

akuzle ayu said...

Kalo dah tgn tuh bagus, pakai dapo arang pon menjadik kan? Heheh

aDisH.sHidA said...

awak terima kasih tau gtau n tunjuk tadi...

nie awak buat utk makan2 di majlis tu or doorgift

pena rozie said...

Cantik la warna die....

anyss said...

Assalamualaikum,
Waaaaaaaaaaaaaa pelangi lagiiiii....sangat gigih menyiapkan warna-warna secantik itu. Kalau saya? 1 warna je...paling byk 2!

hu hu hu

ady said...

as-salam
malam2 dtg nak tgk kek yg tersgt cantik tu..cantik kek ni berwarna warni..npk moist..

ieda said...

ok ape ayuu
kalau x menyerlah warna punn janji sedap .. rasa tuu penting .. rupa no 2 ;))

adda syuhada said...

Rajinnya la...color pun nampak cantik jer..

Queenie said...

dah lama akak tak makan kek marble ni ayu...aritu masa raya mmg cadang nak buat, tp sibuk manjang langsung dah terbantut selera, bila tengok kek ayu yg tinggi menggebu ni, rasa teringin tu datang balik hehehe

munna said...

wah!.... kali ni kalernya menarik lah Ayu

Nur-nba said...

Bagusnya Ayu.. siap bawa buah tangan kek marble tu.. :)

jeBateja said...

wahhh kak....sulah tukar profession kah...?....ahakz

My Little Diary said...

untung jugak kalau pandai buat kek
pergi bertandang ke majlis kawin dah ada buah tangan

pada yang tak reti mcm saya...huhuhu
hadiah dari shopping mall lah jdk buah tangan
:)

Kella said...

memang kaler yang sangat ceria kak! saluuuuute... =)

Kella said...

memang kaler yang sangat ceria kak! saluuuuute... =)

Sue Saari said...

waaaahhhh...cerianya kaler kek tu...dappppp nyerrr... ;)