TOMYAM CAMPUR
BAHAN-BAHAN
- AYAM,SOTONG,DAGING.UDANG
- SERAI
- TOMATO
- BAWANG HOLLAN
- DAUN KETUMBAR\DAUN LIMAU NIPIS
- CARROT
- BUNGA KOBIS
- CILI PADI
- GULA
- GARAM
- AJINAMOTO
- PATI AYAM
- LIMAU NIPIS
- AIR
CARA MEMASAK
- MASUKKAN AIR KEDALAM PERIUK, MASUKKAN AYAM,DAGING,UDANG.SOTONG,
- MASUKKAN BAWANG HOLLAN, TOMATO, SAYURAN, GULA, PATI AYAM,GARAM, SERAI, AJINAMOTO, DAN PERAHAN AIR LIMAU NIPIS TUNGGU SEHINGGA MENDIDIH
- MASUKKAN CILI PADI, DAUN KETUMBAR\DAUN LIMAU NIPIS
- SEDIA UNTUK DIHIDANG
UNTUK MENAMBAH SELERA, HIDANG DENGAN MEE HOON ATAU MEE KUNING, SELAIN NASI PANAS.
0 ulasan:
Post a Comment