CITARASA RINDUAN

Thursday, February 25, 2010




TOMYAM CAMPUR


BAHAN-BAHAN

  1. AYAM,SOTONG,DAGING.UDANG
  2. SERAI
  3. TOMATO
  4. BAWANG HOLLAN
  5. DAUN KETUMBAR\DAUN LIMAU NIPIS
  6. CARROT
  7. BUNGA KOBIS
  8. CILI PADI
  9. GULA
  10. GARAM
  11. AJINAMOTO
  12. PATI AYAM
  13. LIMAU NIPIS
  14. AIR

CARA MEMASAK

  1. MASUKKAN AIR KEDALAM PERIUK, MASUKKAN AYAM,DAGING,UDANG.SOTONG,
  2. MASUKKAN BAWANG HOLLAN, TOMATO, SAYURAN, GULA, PATI AYAM,GARAM, SERAI, AJINAMOTO, DAN PERAHAN AIR LIMAU NIPIS TUNGGU SEHINGGA MENDIDIH
  3. MASUKKAN CILI PADI, DAUN KETUMBAR\DAUN LIMAU NIPIS
  4. SEDIA UNTUK DIHIDANG

UNTUK MENAMBAH SELERA, HIDANG DENGAN MEE HOON ATAU MEE KUNING, SELAIN NASI PANAS.

0 ulasan: