CITARASA RINDUAN

Tuesday, March 20, 2012

Jom cuci mata, kita layan sayuran di CR


Selamat petang selasa sahabat..
Chakkkk bah!!!… ewah,.. awal petang aku berblog.. serius bila start berblog, aku pasti merindui kalian semua… itu yang bila buat kerja, aku pasti akan fikirkan apa entry yang ingin dikongsi…
Untuk petang nie, jom kita layan beberapa sayuran yang terjual di CR pada 20 March 2012..

Gambar di snap jam 8.50 pagi (time tu lauk pauk masih panas2 lagi)
Sambal goreng, johor riot memang tak boleh tinggal menu nie, tapi yang tak suka makan minyak… anda tak boleh ambil menu nie.. hehhehe 



Sop sayuran.. menu nie budak2 paling suka, golongan warga emas pun suka… kalau makan nasi dengan sop sayur tanpa lada nie.. pastikan tak payah minum air.. karang hirup kuah dah kenyang

Peria katak, aku suka boh udang buat penyedap rasa.. tambah dengan tahu yang digoreng, kuranglah sikit pahitnya…..

Yang ini pula peminat sayuran berkuah lemak.. pucuk manis dan labu manis, cantuman sayuran yang paling digemari oleh pelanggan setia CR, selalunya ikan masin akan di gandingkan kedalam nasi putih bersama sambal belacan.. (lebih2 lagi makan time lapor… tentu kenyang)
PS: lauk pauk semua dah habis terjual.. syukur.. rezeki yang ini belum pernah putus.. (ku bersyukur padamu Illahi)


36 ulasan:

Sis-Lin said...

As salam Ayu..

Waduh2...sambal goreng dgn sayur peria tu x leh tahan dibuatnya...
Sis suka makan sayur peria tu, tp nk masak kat uma ni makan sorg2 jd xde mood..huhuhuhu

Bila lah nak rasa masakan Ayu ni..huhuhu

Citarasa Rinduan said...

sis lin--
waalaikumusalam..wahhhhhh kita selisih tadi ker?? hahaha.. ayu pi umah sis, sis komen kat rumah ayu....
kebetulan

hah!! apa lagi, jom.. mai ke CR.. datang awal sikit dalam 11 pagi, selalu jam 1 tengahari lauk dah kurang.. ayu tak pernah masak tambah kecuali tengok hari

mama ju, said...

Salam

Wah sedap2. Ni baru balikdr kedai makan!
MAMA suka sambal goreng dan masak labu..
Jumpa lagi.

Citarasa Rinduan said...

mama ju--
wsalam
terima kasih mama ju.. ayu balik dr CR untuk berehat. insyallah.. malam nanti ayu singgah rumah mama...
insyallah

Huda said...

amboi sedapnya, rindu kat Ayu laa

azam said...

huh......peria....

FAV tu......kalau buat ulam pun boleh, pahit tapi sedap, rangup

Pok Amai-Amai said...

Ayu, peria katak tu sy tak suka dibuat msk. Sy suke ratah segar2 mcm tu je. Sedap! Yummeh!

P/S - Klu dah Johorean tu, mst akan ade ungkapan Johor riot kan? Hahahah! teringat sy zaman muda2.

miloais milo said...

iols berkenan ngan sayur lemak pucuk manis + pucuk labu tu.... lama dah tak makan gulai tu....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

sedap sume menu sayur2 disini..

eija paling suka sambal goreng tempe tu..
adeiii terliur dibuatnye..

Kakzakie said...

Kakak suka semuanya. Satu hari mesti kakak dapat merasa punya...

Amy Syaquena said...

kak ayu sup sayur dan sayur lemak kegemaran amy..nanti kalau amy singgah kedai make sure ada salah satu sayur nie taw hehe..

Cik FaRiZaM said...

terliur laaa wapon baru pas makan lunch td...nyum nyum.sy suka sayur >_< baik utk kulit...

Cik FaRiZaM said...

nk sayur yg first tu .sedap n menyelerakan

gadisBunga said...

nyummm...masih terkenang2 kesedapan air tangan kak ayu. heheh~

kakchik@ella said...

Ayu syggggg .. empat2 lauk tu feveret KC. nak .. nak .. nak ...

Areef Ibn Naim said...

salam,

akak ni saje je tau tayang lauk fav sy yg ats tu, sambal goreng...

biasa klu sy mkn nasi berlauk kat CR sy mesti amik lauk tu...

erm, pucuk manis sy suka gak... ri ni mak sy masak pucuk manis masak lemak, yummmy...

Sari Yusa Ibrahim said...

paling fav yg last tu, Ayu...

Sunah Sakura said...

saya pun suka sangat yang paling last tuuuu~

kakcik said...

Kalau kakcik turun ke sana, Ayu kena masak sedap2 untuk kakcik macam dalam gambar tu tau. :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sayur last tu klu mkn dgn sambal belacan plus ikan kering/ayam goreng... mmg sedap.

Cik Ecah said...

k.ayu.....
lapo.......tghr xmkn.....
huhuu nak semua tuh hahaha

munna said...

sayup pucuk manis tu munna mmg suka....

norhidana said...

ohhhhhhhhhhhhh akak
sambal goreng tu bikin air liur meleleh... perkh

kuah lemak pucuk manis pun perkh...mkn ngn sambal totok tak hengat lain

Iza Teratak Usang said...

Assalam..
Menu 1 dan 2 tu saya suka...
yang ke 3 jarang-jarang dan yang ke 4, tak dapat diterima tekak sejak kecik2 lagi. Sebabnya daun tu dulu saya buat main masak2 sampai tak lalu nak makan dah sekarang ni...

LinRosly said...

Assalamualaikum Ayu...


Sedap2nya menu citarasa rinduan ni...bilalah agaknya Kak Lin dapat merasa yer...Ayu...huhuhuhu

azieazah said...

Syabas. Berniaga makan ni harus juga diselitkan sedekah. Tahniah kerana memasak seperti untuk dimakan sendiri. Tidak ambil mudah dan cincai saja.

Kerana setiap usaha kita yang jujur dan bersungguh, rezeki akan berganda. Aminnnn...

Kak Azie minat semua, especially yang last tuh.
Last week Kak Azie pun masak Peria Katak gak.

Mysara Ab Rahman said...

sambal goreng tu! meleleh air liur...:p

LYAfrina said...

wah.. semuanya sedap2... n bertambah sedap bila memasak penuh keikhlasan n kasih syg kan

logorithm said...

Dah lama tak merasa masakan Melayu. Dulu masa study kat UTM Skudai, I lebih gemar makan di gerai/restoran Melayu berbanding restoran Cina. :-p

ariana said...

Sup sayur sedap, pucuk manis pun sedap..semua nampak sedap lah..huhu

Maya Mayana said...

whoaa..sedap tu kak lauk2 kmpung lagi sambal goreng johor..ratah mcm tu je pehhh

eelobor said...

aku suka makan tempe goreng ngan bilis

mas saari said...

sedapnya sayur peria katak tu, Mas punya favourite tu..

nanti kalau kesempatan pi Johor mesti Mas singgah kedai makan Ayu!

Acik Erna said...

assalam ayu..2 gambar yang diatas acik suka..tapi dua yang dibawah tak makan..peria pabit..pucuk manis pulak buat acik pening..

jeBateja said...

kita paling suka yg atas tu kak...makan dgn mee bandung.....ahakz

aJa said...

ayu akk dtg sana belanja makan eh...sedapnya sup sayur tu gamaknya eh...