CITARASA RINDUAN

Sunday, March 18, 2012

Urap Pucuk ubi.. semalam CMG tayang, sekarang giliran CR.


Semalam cmg dok tayang urap pegaga daun cekur.. jom.. baca entry beliau
Kebetulan, hari ini hari ahad.. semestinya time tengahari, hujung minggu pelanggan ramai, ku sediakan menu kampung ini buat pelengkap lauk pauk di Citarasa Rinduan (CR)
Aku nie kan.. bila pelanggan kata, ini urap kan? Aku jawab ya.. bila pelanggan lain kata kerabu pucuk ubi.. aku jawab ya jugak.. hahahhah..
Bukan apa, kalau berniaga, semestinya pelanggan adalah RAJA.. jadi.. betul.. hahhhahah


PS: esok persekolah dah bermula semula.. dah siap gosok baju anak daraku, tidur awal agar anakku mudah nak bangun, bukan apa.. takut kesedapan.. esok menangis tamo kesekolah pulak.. lemahhhhh

32 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim said...

urap pun iya... kerabu pun iya... hihi...

Citarasa Rinduan said...

kak yus--
gitulah peniaga.. Ia kan jer..
karang cakap banyak.. majuklah pulak.. hahahha

anyss said...

Assalamualaikum,
Saya suka semua jenis kerabu....leleh dah ayaQ lioQ hu hu hu

Citarasa Rinduan said...

anyss--
waalikumusalam...
hah... apa lagi.. mai sini.. kak masakkan...
hehehe

Acik Erna said...

assalam ayu..urap ke kerabu ke..janji sedap..he he

rosmina samin said...

Urap Dan kerabu Bukan sama ke kak? :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Alahai...sedapnyeee...terliorr nie...huhuhu

Citarasa Rinduan said...

acik--
wsalam.. betul2.. janji sedap.. hehehhe

rosmina--
lain.. kerabu nie semuanya mentah2 lagi.. kalau urap.. selalunya daun2 dah celur...

mumyayans--
esok buat ya.. hehhehe

mas saari said...

sedapnya urap tu!
saya tak iron lagi baju anak2, esok pagilah...heheheee

Yatie said...

betullah Ayu, urap pun iye..kerabu pun iye...dua2 akak suka....ratah2 gitew je sedap....wat terliurlah pulak...

Citarasa Rinduan said...

mas--
gosok awal.
skrang dh landing atas katil..
hehehehh
selamat mengironkan baju

kak yatie--
kannnnn...makan dengan nasi panas, ikan masin kembung..wahhhhhhhh
lapor sudah

Nieza said...

assalam Ayu, apa khabar? sedapnya kerabu...saya tak biasa dgn pangilan urap selalu panggil kerabu jer..tapi sama jer la kan :)

Citarasa Rinduan said...

nieza--
waalalaikumusalam..
alhamudllilah.. ayu baik2 sahaja...
tulah kan,..
janji layan dengan nasi panas.. menyelerakan

kakcik said...

Kakcik baru beroperasi menggosok baju lebih sejam selepas waktu maghrib tadi! :)

insan_marhaen said...

kat kedai makan di sini jarang dapat beli kerabu ulam melainkan kerabu taugeh jer...

Lelord said...

sedapnya...

darling jom join

http://canteek-selalu.blogspot.com/2012/03/share-and-win-jubah-hoodie.html

azieazah said...

Kerabu? Oh tak tahannn...!

Cantiknya uniform tadika warna hijau camtuh.

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak ayu...awe gosok baju seminggu punya terus...5 pasang :) heh

jemarisuri said...

ye semua ekk....kihkih

norhidana said...

selamat kembali berblog kak...

wah2 dana panggil urap kalu kt kg kalu kt kl nih panggil kerabu... heheheh
suke yg mak bt atau bt sndiri yg letak kencur tu kak...sedap

dieya said...

lama btul k ayu menyepi. selamat kembali!

Sis-Lin said...

As salam Ayu..

Cik Ayu, ni urap ye? Kak Ayu ni kerabu ye? muahahahaha berapa kali mau tanya daaaaaaa ;p

Sedap dimakan begiru saja :)
Pstt nape x hanger baju2 tu, sangkut kat tangga aje ke? heheheh *mak kepoh ;p

Mamamya said...

btl la tu ayu...urap n kerabu sama je kan...

ni peberet akak klu balik kg..selalu suruh mak yg buatkan..masa akak dok dgn nenek kat kg dulu..dia suka guna tauge yg buat sndiri dr kacang hijau utk tambah dalam kerabu..akak suka sbb rasanya lbh sedap dr tauge yg mmg ada jual kat kedai.. :)

Cik Ecah said...

urap ke kerabu ker...ecah mkn jer...haha

Rai said...

sedapnyaaaa.. cekur susah nak dapat kat area sini.. tunggu balik kulai la baru dapat makan urap letak cekur..

Kella said...

tak penah makan tu kak... kerabu perut je kesukaan! hehe..=p

Pok Amai-Amai said...

Peh! Urap @ kerabu tu mmg pelengkap hidangan nasi tengahari @ malam tau Ayu! Sedap tol! Sy suke kerabu santan jantung pisang! Yummeh!

Alin Marlini said...

sekolah bermula..kelam kabut pun bermulalah..hehehe

gadisBunga said...

asal ada daun daun saya belasah ja. tak kiralah nama dia apa. heheh~

Dinas Aldi said...

Dah bertambah pengetahuan saya pasal perbezaan antara urap dan kerabu, terima kasih kak :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

terliur

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija biasa panggil kerabu jerk..hehe