CITARASA RINDUAN

Wednesday, March 21, 2012

Pengalaman pertama kali bersama Secret Recipe


Seumur hidup inilah pertama kali aku jejakkan kaki ke dalam restoran Secret recipe.. semuanya gara-gara aku hantu coklat… selalu pandang kawan2 layan makan kek di sana…

Dahlah kek secret recipe tu nampak menyelerakan, berlayer2 pulak tu, gebu.. empuk.. wahh!! kecur sudah…. 
Terus mengidam tak sudah2… dan kebetulan, pagi tadi en zalie ada berbunyi nak ajak kami makan kesitu… tanpa wasangka aku terus mengosongkan perutku.. yahoooooooo  (selalunya kalau suami dah ajak, dia tak akan tipuuu)

Pilihan pertamaku kek dibawah, (3 hari lepas sahabat FB yang bernama Zulazlah As telah mencadangkan aku mencuba cake ini chocholate indulgence….)



Tanpa malu2 aku terus order kek ini…memang terbaik.. aku suka sangat, maklumlah peminat coklat.. horeyyyyyyyyyyyy.. terima kasih sahabat, walau tak kenal kamu tapi sebab SR aku rasa macam kenal lama… Insyallah. Ada rezeki kita ajak pasangan masing2 makan di SR (aku belanjer)



Pilihan anak daraku, yang ini free tau sebab aku dah order 3 jenis makanan, comelnya kid`s fish & chip tu ada abjab ABC… umai lonjak2 kegembiraan


Pilihan bonda, mak mertuaku pilih laksa singapore.. aduh.. bab ada susu/lemak2 yang tersangat malas nak makan…. Tak abislah jawabnya, namum air green Tea sebagai penyelamat


Yang ini pilihan daku… nasi thai, oleh kerana tak biasa makan malam.. jawabnya, tak habis gak (mujur Mak mertuaku boleh habiskan, thank mak)… kombinasi antara nasi dengan udang yang diblander mengembangkan tekak aku, mujurlah ada hirisan limau…syukur, sekurangnya aku dah tau akan datang boleh order apa…kannn. minuman? aku pilih lemon teh,sedap.... boleh order lagi


Pilihan suamiku, dia pilih ayam, nama aku lupa nak tanya dia… dia kata sedap, lagipun pandang piring dia yang kosong tu.. dah taulah.. memang sedap sangat.. pilihan airnya pula fros lemon teh


Cop… layan gambar aku dulu ya.. kikikiki.. (nak nunjuk gak muka yang 1 hari tak berehat.. biasalah perniaga kedai makan, kerjanya memasak jerlah)

Wajah kesayangku.. anakku Umai… dari awal sampai hingga balik rumah.. tak henti2 mulutnya memuji keBESTan ke SR.. okey!! Ibu akan bawa kamu kesana lagi…janji makan sampai habis, akan datang kita ke SR bila Citarasa Rinduan tak beroperasi ya..

33 ulasan:

FirZie83 said...

azie pun x pernah mkn di sr kak tapi selalu tapau kek dia ja...hihi

eelobor said...

wah sedap nyerrrrr

teratai said...

Ohh lama juga x pergi SC. Biasanya makan cheese cake kat situ:)

~ yus ~ said...

SR memang best, tapi kalau selalu makan kat sana boleh bankrupt...hehe

azieazah said...

Peminat coklat ya. Sesuai benor layan tekak di situ.
Kak Azie tak minat kek, jadi kalu pegi situ mesti nak amik Cabornara jer.

AYU nampak makin kurus. And tudung tu sangat lah cantik!

Citarasa Rinduan said...

azie--
terlanjur dah ke bandar, kak cuba menu2 yang kak tau...
kebetulan ada seorang blogger yang terro bab di SR. rasanya kak kena rasa 1 persatu menu2 di SR

eelobor--
alhamdullilah, rezeki hari rabu, thank dan kredit buat en zalie sebab belanjer

kak teratai--
ayu hanya try cake y sahabat FB cdgnkan.. alhamdullilah.. berbaloi2 rasanya, tapi mmg banyak pilihan kek...pitammmmmmmmm mau pilih

yus--
tadi makan 4 orang, harga tak sampai RM 100 kurang 80sen.. hahhahah

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
hah!
kak geng dgn suamiku..
kikikiki.. dia tak suka kek.. ayu makan dengan umai..hehehhe

ala kak.. ayu mcm tu jer, still badan besar, yang nampak kecil sebab tudung tu saiz kecil...
bila nak jumpa/turun jb? hehheh

Cik Chenta said...

bestnyeeee...nnti akak try kuetiaw tomyam...best gak...hehehe

Citarasa Rinduan said...

cik chenta--
sungguh kah? tak loya kan? nak trylah, thanks dik...

delarocha said...

try cheeze choc jugakkk yea.. nyum nyum nyum

Syira Qahira said...

salam


kalau p SR selalu beli kek ni jugak, mmg sedap sampai terpejam mata kan...itu dulu, sbb tak pandai buat, sekarang ni kalau nak makan godek je..heheh..jimat sikit....

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kak Sam kalau cake SR selalu pilih Marshmellow cake dia.. Dulu ada satu menu dia adaptasi dr recipe Chef Wan Asam Pedas, yg tu paling kami suka... tp skrg ni dah takde rasanya... sbb masa tu tgh offer.

p/s : Ttg komen Ayu dlm blog Akak smlm.. akak sebenarnya mmg suka komen kat blog kengkawan klu akak free. Tp tengok2 gak la sapa yg empunya blog, kalau sombong semacam, malas akak nk tggl komen...hahaha..

insan_marhaen said...

IM teringin sangat nak bawa ibu_suri singgah di sana tapi bila mengingatkan harganya mesti mahal, simpan saja niat itu!

kakcik said...

Kakcik pernahlah 'sekali dua' makan di SR, tak boleh mekan slalu di situ sebab kakcik memang tak mampu. :)

rosmina samin said...

Kek tu memang sedap :)

Mas said...

ayu...mas selalunya tapau jerk kat SR tu...
mas suka cheese cakenya ..
memang terbaikk...

Sharifah Nadzarah said...

aduhai ayu...terliur lak kite...
ni SR kat mane..klu camni kene masuk dlm senarai lah jugak..cuma bila peginya tak tau lah hihihi....

norhidana said...

wah bestnyer....
kalu kt SR dana prefer western.... pasta2 dia sedap,kari hijau dia pun best kak... kek lak,dananyer feveret yg ada cheese.... mmg mantops..harus akak try nnti

mama maman aka yana said...

kek indulgence tuh mmg fav papa.. sedap.. hehehe

miloais milo said...

iols kalo gi makan SR - suka spaghetti tom yam...
sedap banget or - pilih vienamese noodle soup...
mabeles!

but that cake - memang their signature cake lah...
sedap banget!

azam said...

nice...sedap kan

siti murni said...

chocolate indulgence sedap jugak. tp ct klu pegi sr lebih suka tukar2 menu kek...plg suka cheese cake dia..:)

ayu nampak makin kurus lah..diet ke..?

mas saari said...

chocolate indulgence!! favourite saya tu..

Deru Ombak said...

Salam Ayu..

Akak nampak chocolate indulgence tu jek.. My peberet..

dwaty said...

saya suka kek NEW YORK... NAK MAKAN KEK TAPI GG masih sakit.. huhuhuhu

gadisBunga said...

dulu saya suka sgt dgn laksa sarawak kt situ, tapi dah takde kot sekarang.

Pok Amai-Amai said...

Wah! Syoknye mkn kat SR. Sy pun suke mkn sane. Tapi takley selalu sbb mhl le...

=D

lieynanilaz said...

ler baru saya tau SR ni ada menu lain...ingat kek ajerr...kes kat sini takde SR..

Cik Ecah said...

memang sedap2 mkn kat sini kak...

harga pun sedap jugak~~~
heheheeh :)


time masyuk memang syok mkn kat sini haha

munna said...

lama dah tak ke SR... tapi kek dia selalu munna tapau... carrot cake SR pun sedap

Nieda said...

Wah! makan besar nampaknya.
Semua nampak berselera makanannya.

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
Saya ni semuanya pantang..pantang jumpa, sapu bersih..

mamaijat said...

.....memang yang disediakan kat sana sedap aje....

...tapi kenangan bersua kembali 'sahabat' selepas 30 tahun lebih indah......

semuanya di SR....
hehe he...