CITARASA RINDUAN

Thursday, March 29, 2012

Eh!!! ke SR lagi?? Kali nie memang membazir...

Ke Secret Recipe lagi malam ini. Dah bertimbun lemak di badanku.. harus aku jogging sejauh 30km.. baru boleh lupus.. hehehhe
Kebetulan adik ipar balik… aku tawarkan ke SR, sesekali layan makan2 di luar.. dah penat memasak di CR.. aku belanjer dia ke SR (kredit to my en zalie sebab tolong bayarkan.. heheheh)
Dapat layan cake Cocolate banana… wahhhhhhhh harga RM 6.50 sekeping.. boleh kongsi2.. memang sedap..
Umai dan makciknya Cik Mijah.. sengih memanjang si kenit bila makciknya balik… lepas solat asar, dia mandi awal.. sarung baju cantik2… tak sabar nak ke SR, dia kata makan kentang ABC.. hahahhaha.. anakku yang bijak..
Mak mertuaku.. kali ini mak pilih menu Chiken Parmigiana… air jus tembikai..  (MIL susah nak bergambar dengan wajah yang manis, tapi serius nak kata.. beliau suka senyum kalau berbual.. I love my MIL)


Ewahhhhhh. Nak tayang juga menu yang ku ambil, nasi satay,. Air Orange Apricot Slushie (masam dan sangat sedap) 3 cucuk satay aku bagi kongsi kat en Zalie, MIL dan aku.. sedap.. tapi nasi tu 2 sudu masuk mulut.. terus aku tamo.. bukan tak sedap, tapi aku tak ada selera.. membazir lah aku nie… berdosanya..



Spring roll Seafood nie sangat sedap, ada udang didalamnya.. tapikan.. bila perut dah tak boleh masuk apa2 makanan.. jawapannya.. tak boleh habis.. rasanya kena ke situ dalam jam 1 tengahari kot.. baru boleh habiskan dengan jayanya.. hehehe

PS:Harga keseluruhan adalah RM 141.20.. setuju!! Memang mahal.. tapi sesekali bolehlah.. 3-4 kali jangan masuk lagi.. hehehhehe.. 

22 ulasan:

kakcik said...

Makan kat tempat mahal2 ni (kalau sedap memang berbaloilah), memang tak boleh selalu, kan Ayu? :)

Citarasa Rinduan said...

kakcik--
kannnnnnn.. setuju..
kebetulan adik balik. tu yang ke situ.. esok2 tamolah...takat bungkus cake bt umai bolehlah

mamaijat said...

...suka carrot cake aje bila ke SR...
ada kenangan gitu....

..::..aRe-Na..::.. said...

perghhh dapnyerrr...
x pe sesekali kan ngn family..
hehehe...

Mas said...

ayu....
makanan kat SR memang best2...
tapi harganya pun best gak..
klu nak gi makan..
perut biar kosong..
baru syok menikmati makanan tu..he3

[PCL] said...

hari ni mkn lbh esok lak jogging lebih2...boleh mentain lah..

jemarisuri said...

ayu...jeles nye...sbb sy suka kek banana coklat tu...hehe

alinac lover said...

mahal kak. huuu kdg2 ja bole p

Ayuni said...

lamer dh x mkn kt secret recipe....

Mat Gebu said...

Setuju dgn ayu....MIL ayu tu, mmg sweet kan, kalau borak2 dia senyum manis jeee...erkk manis..aduh seramm okeh..hahha...

Mat Gebu said...
This comment has been removed by the author.
Acik Erna said...

assalam ayu..acik pernah masuk untuk merasa aje..memang mahal..

JaJa'Z said...

harga mcm tu memang standart la ayu..kalau jaja gi bertiga ngan member pun..dalam rm70++...

mama maman aka yana said...

mmg boleh gi situ sesekali dlm 2-3 bln je ayu.. hehehe.. maklum la harga dia takleh ingat mahal.. hahaha

ieda said...

ye ayu sesekali okk ..
2-3 kali kopak ekekke ;)

Pok Amai-Amai said...

SR mmg mhl. Sy pun tak larat nak mkn kat sane. Hahahah!

Kakzakie said...

Tempat inilah yg selalu anak-anak kakak suka Ayu. Kalau hari ini kesini esoknya ke sebelahnya - tempat bbq/steamboat.

Harga biasalah Ayu... kalau macam kakak yg 'rajin masak' sebulan paling tidak 2 kali mesti ke sini.

Munnafendy said...

sesekali takpa kak ayu...kalau hari2 ke SR mmg kopak..haha

Cik Ecah said...

sekali sekala xmengapa k.ayu...hahaha

norhidana said...

wah2 menu.... tp mmg best sesekali lyn SR nih kak... dana kalu ke situ kalu tak mkn situ wajib take away kek nyer... pastu share2 sume rasa....

Rai Ourkizuna said...

sesekali takpe kak..hadiah untuk diri sendiri dan keluarga..

adeh..terseksa perut saya tengok gambar..

mas saari said...

memang mahal makan kat SR ni... 3 bulan sekali bolehlah!