CITARASA RINDUAN

Friday, September 28, 2012

Azhar Manufacturing Sdn Bhd, Sri Baharum Rengit, Batu Pahat Johor



Rata-rata warga Johor kalau hendak memborong atau membeli kerepek, kuih muih raya, aneka makanan ringan dan pelbagai makanan kering hasil tangan orang kampung pastinya kedai ini menjadi pilihan utama.


Bertempat di Batu pahat, Azhar Food sangat popular dan menjadi buah mulut orang sekeliling kerana keenakan makanan yang terjual sekaligus pada harga patut dan murah yang diberikan buat pelangganya. Waktu operasi setiap hari kecuali jumaat rehat dari jam 12.30 tengahari ke 2.30 petang.




Lihatlah keadaan ruang yang selesa, pelanggan wajib membuka kasut/selipar seolah-olah kita berada kampung/rumah sendiri. Unikkan?



Tuan tanah harus posing. 2.30petang 28 september 2012 kami anak beranak pertama kali  ke Azhar Food Supplier. Tujuan utama adalah untuk mencari kerepek untuk disumbangkan ke mak saudara En Zalie, kerana majlis kahwin anaknya tidak lama lagi.

Sambil-sambil tu agenda kami santai2 ke halaman kampung datukku, ya.... 8 tahun ku tidak pernah ke rengit kerana selepas arwah meninggal dunia, family ibu berhijrah ke bandar... Rindu bau kampung dan air tanah gambut yang mengalir....


PS: Hanya RM 120 kebawah makanan ringan ini menjadi milikku.....

11 ulasan:

LinRosly said...

Assalamualaikum Ayu :D
Kuih Muih, Kerepek yang dijual di Azhar Food ni mmg sedap! sebab tu terkenal di Johor...

Citarasa Rinduan said...

kak Lin:
waalaikumusalam...
kak... mmg sedap.. mataku rambang.. kikikiki

Daddy Ziyyad said...

Selalu saya carik kat Air Hitam...kali ni kalau balik Skudai, saya nak singgah la sini cari..TQ ya Ayu for this info

Eny Yusnizar said...

Assalamualaikum
best nye dapat tempat murah murah mcm ni.. kat ipoh pun ada juga dipanggil kg kacang putih, semua jenis muruku ada dan semua murah murah

NadiRah said...

penah pegi...rumah kawan nad dekat rengit..uhuhu

Mat Gebu said...

Tempat wajib singgah ni kalau ngidam kerepek atau rempenyek...

fizafantagirO said...

nyum nyum .. sedapnya , mcm2 jenis kerepek ada :)

azieazah said...

Kalau blogger datang ke Johor, bawak kami ke kilang ni ya? Jauh tak dari rumah Ayu?

Tinta Emas said...

pernah pergi ke sini dgn kawan2...bulan puasa pulak tu...tapi terasa jauh pulak..sekarang pergi sahaja kat bandar Kota dekat baris dengan Avon..murahlah jugak...tapi kalau nak jumlah yang banyak , saya pergi ke felda papan timur...ada perusahaan macam gini juga... harga lebih kurang sama dengan Azhar food...

insan marhaen said...

Memang sukar nak cari kedai orang Islam yang bersih dan teratur ala supermarket.

faraherda.razalan said...

Oh, harus terjah ni ayu...