CITARASA RINDUAN

Monday, September 3, 2012

Marhaban pelajar PASTI,moralnya jangan masak banyak!

Teratak pertama, pada jam 8.45am lihatlah wajah budak2 yang berkobar2 untuk berselawat.

Para ibu macam biasa sentiasa ada apabila majlis yang seumpama ini berlangsung. Kaum ayah? takyah nak fikir... kalau alasan kerja memang aku percaya, kalau yang jadi tuan suri tu.. takkan tak boleh join.. Hehehehe.. faham- faham lah sendiri


Masuk ke teratak ke 2, budak-budak dah tamo makan. Sebenaranya tak perlu masak berat-berat untuk rombongan marhaban kanak- kanak. Kalau teringin nak masak yang yang macam-macam sila sediakan mangkuk tingkat untuk para ibu. Senang kami tak perlu masak untuk seissi keluarga tengahari nanti. Hahahahah

Apapun, tabik sangat pada para guru dan pelajar yang bersemangat bermahaban. Jua buat tuan rumah yang sudi menerima kunjungan kami. Susah payah awal pagi masak yang sedap-sedap. Walau perut penuh tetap ambil sedikit makanan untuk mengembirakan tuan rumah... 

Teratakku pada hari rabu.. kepala dah set nak goreng yang mudah sahaja. Bila nampak budak2 tak gemar makan yang berat-berat. Mataku dah terbayang sate ayam dan daging...... amacam?? okey tak

21 ulasan:

Kesuma Angsana said...

meriah tul ni!

Citarasa Rinduan said...

kesuma Angsana:
mmg meriah... sbb budak2 baca marhaban dgn penuh semangat

kakcik said...

Kalau tak habis, buat pos ekspres kat kakcik. :)

Sari Yusa Ibrahim said...

best juga sate tu Ayu

Citarasa Rinduan said...

kakcik:
kikikiki.. boleh ssgt

KAK YUS:
kan.sorang 5cucuk

Huszaini Haron said...

bestnya ada marhaban kanak2! buat sate nuget ok gak hehe tak pun cheezy wedges haa...

Kella said...

sate?? ok sangat kak ee...
selamat hari raya kak ayu... =) baru sempat... heheh =)

Citarasa Rinduan said...

papa Kembar:
cdgnn y baik. tq

KELLA:
salam lebaran. tadi budak ke rumah ke2,xmkn lgsung mee hoon. sian tuan rumah

Gen2Merah said...

kanak2 memang macam tu.. macam sambutan aidilfitri di pra sekola tempat saya, banyak makanan yang terabur sebab kanak2 tak larat nak makan.. ehehe

qasehraihan said...

wahhhhh...sakan tu berayaaaaaa...hehe

Areef Ibn Naim said...

salam,

kak, sy rasa sate pun bdk tk layan sgt lah... maybe ayam goreng, kentang goreng ke...

Anum Shukri said...

meriah ya..
seronok tengok....

Nur-nba said...

Meriah.. Budaya yang elok untuk dipupuk sejak dari kecil lagi..

Kakzakie said...

Nak lagi mudah goreng nuget, wedges kentang dan ayam Mas mesti mereka makan Ayu..

norhidana said...

seronoknyer... mesti meriah

Queenie said...

ok jugak...kalau akak, gorengkan nugget dan bahan2 kegemaran anak2 yg boleh didapati di Iwani. contohnya sosej tu goreng, potong2 dan cucuk kat lidi sate, chicken drummet dll, sure licin punya hehe...

mmg makanan ringan dan kurang khasiat tp sesekali takper...

chicken drummet tu pilih jenama tertentu jer, kalu dak mmg makan kepak ayam reject yg lebam2 lah jawabnya...manjang berdarah...

nak senang order je kfc hihihi...
licin licau...dgn syarat rumah kita tu rumah pertama utk dikunjungi...kalu dh masuk umah kedua atau ketiga jawabnya camner keluar camtu la masuk unless masuk tapau-ware hahaha...

ni pengalaman akaklah ayu...

Queenie said...

err baru terbaca komen kakzakie... akak setuju 100%...

Citarasa Rinduan said...

cikgu GEN2:
Itulah. smlm tgk dh kacau bilau

QASEH:
Raya sebulan.. hahaaaa

CIKGU AREFF:
Rumah sis no 2. maksudnya. rumah pertama dh mkn nasi goreng. rumaj ke 3. nugget dan kentang. aiskrim. buahan... adoiii. idea mmg xmari. tu fikir sate

Citarasa Rinduan said...

ANUM:
Duduk felda mmg mcm2 aktiviti. belum marhaban dr GPW. FELDA. PERNIAGA. KOPERASI..fuhhh

kak ZAKIE:
mmg best tu kak. tapi umah ke3 dan ke4. dah ambil idea tu. thans syer ngan ayu

Citarasa Rinduan said...

DANA:
Mmg meriah. budak2 nk kolek 300 saja jer tahun nie

Citarasa Rinduan said...

kak Q:
Ku rindu kamuuuu.
wahhhh terharunya komen darimu..
cukup bernas dan bermutu..

tapi. rumah ke 3-4 dah bt menu tu... terima kasih sekali lg sbb beri pengalaman dan idea mcm tu.

kalau ada marhaban or open house ayu bt. mcm ranc nk bt u CR