CITARASA RINDUAN

Sunday, July 29, 2012

Menu minuman berbuka : Sirap selasih



Walau hanya air sirap, tapi bila ditambah biji selasih.. Peeh!!!!! Lama daku tak pekena...
(nak minum banyak boleh jer, jangan sampai tak sempat berterawih ya. Hehehhe)

17 ulasan:

adda syuhada said...

sirap selasih ni mana2 pun mmg la menggiurkan...sedap bila gigit2 biji selasih tuh..

Ardini Humaira said...

ya Allah... betapa lamanya dni tak pekena selasih ni. buh dalam bandung pun sodap kak.. terliurnya...

Lelord said...

sedap...hmmm rasanya selasih dh habis sat g check kalau ada boleh wat buka pose kang

Citarasa Rinduan said...

Adda:
kak ayu suka biarkan biji selasih tu lalu terus ke tekak.. hehehe.. nyaman dan sejuk jer

Citarasa Rinduan said...

dini:
alamak. bila mak buyong start mengidam.. kak ayu ala2 rasa bersalah..

en suami puan DINI, tolong buat untuk dini ya, menu minuman berbuka puasa ramadhan ke 10.. heheh

Citarasa Rinduan said...

kak lelord"
masih sempat lagi tu nak buat air nie.
cepat selongkar almari. hehehhe

kak tini (umialya) said...

idea ntuk esok, tk

Citarasa Rinduan said...

Terima kasih kak tini

Hansyirah Takezur said...

gulp. aaahhh... terasa sampai ke tekak! sedapnya. alhamdulillah :)

jeBateja said...

Err....errrr....air ni kalau minum ketika berpuasa...leh hilang dahaga tak kak...???

akuzle ayu said...

Selasih neh dpt sejukkan bdn n rendahkan tekanan darah tp akak x ske pasal mcm mengacau nikmat air sirap itu.. Heheh

P/s: kat profil akak letak umur akak bpe.. Hihi

insan marhaen said...

daun selasih aku lurutkan,
kerana kasih aku turutkan.

bukan apa... tiba tiba teringatkan!

faraherda. razalan said...

Ni klu dah ptg2 t...peh!

Zurina Hj.Zainal said...

kurang suka mkn selasih...hehehe...mcm mengganggu tekak nak minum air sirap tu....:)

Rai said...

dulu kecik2 panggil selasih ni telur katak..geli geli tapi sedap.. haha..

Kesuma Angsana said...

yag ini mmg sedap, but for KA kena kurangkan sweet dia sikit ! hehe

mamawana said...

sedappp....