CITARASA RINDUAN

Saturday, June 2, 2012

Cuti sekolah kita ajar dia...


Selamat malam minggu sahabat, hari ini CR tak beroperasi disebabkan 2 orang pekerja kurang sihat.. memandangkan hari ini banyak keperluan yang aku perlu uruskan diluar, minta izin dengan en zalie untuk tutup sahaja... Maklumlah, banyak majlis kenduri kena attend, belum lagi dengan rewang segala bagai..


Memandangkan cuti sekolah tinggal seminggu, maka.. setiap hari ku akan pastikan Umai belajar sesuatu selain pembelajaran, ku cuba pelbagaikan aktiviti didapur.. kalau kemarin dia belajar buat topping donut, buat coklat.. Hari ini aku beli anggur dan beberapa keping marshmallow.. salut dengan coklat cair.. 

Alhamdullilah. Umai suka aktiviti ringkas nie

2 Jun juga, adalah hari paling bermakna buat blogger Cahaya Adilla Aje (hati terdetik), hari ulangtahun kelahirannya pada hari ini, ku doakan yang baik-baik buat dirinya... HAPPY BIRTHDAY..

4 hari lagi bakal berlangsungnya hari bersejarah buat beliau dengan bakal IMAM beliau... 6 Jun tarikh pernikahan blogger comel itu.. Moga majlis pernikahan berjalan dengan lancar.. Amin


PS: bau dapur yang sangat harum sekarang ini.. bau kelazatan Oregano, PIZZA ketam buat tersayang, dan sosej roti buat Umai.. Jemput makan semua..

8 ulasan:

[PCL] said...

wah2..mana tumpahnya kuah klu tak ke nasi...kecuali kita yg ajar tuang ke lantai...huh..tah apa2 pcl nih..

insan_marhaen said...

wah... ibu_suri mesti suka makan donut salut cokelat nih!

eelobor said...

daku makan megi KETAM malam nie....

♥ sitifarhana ♥ said...

ishh...ni mesti pakar kat dapur ni..jelesss,,,hehe

lieynanilaz said...

bila umai dah besar boleh warisi restoren turun temurun keluarga...

Hafizin Jamil said...

untuk saya tak de happy birthday ke??haha

iizza said...

sedapnya..x pernah lak rasa anggur dn marshmallow letak coklate tu..

aDisH.sHidA said...

rajin nya ayu....strwbery coklat xde ke..hehe