CITARASA RINDUAN

Tuesday, March 30, 2010

SALAH AKU KER?

Kalau korang nak tahu..aku nie jenis yang tak suka nak cari pasal, apa tah lagi nak buat orang marah ker, geram ker, risau ker, atau sewaktu dengannya....Kalau boleh aku nak semua orang yang rapat dan kenal aku tahu, betapa seronoknya mereka menjadi kawan aku...biar keluarga aku tak selalu risau tentang diri aku. (teringat zaman dulu2 akulah anak kesayangan mak, tapi mengaji Quran yang paling sengal....hu3x..memory sungguh)

Pada mulanya aku memang malas nak pikirkan masalah nie, nak biorkan jer...lagipun bagi aku bukan masalah nie rumit atau mendatangkan musibah kat aku....selagi masih okey..aku guna jer..

Namun, makin lama makin menjadi-jadi pulak...lain yang aku rancang lain yang timbul...sah nie dah dikategorikan sebagai masalah besor...

Mana tak nyer, semua dah tunding jari kat aku, macam-macam tomahan yang dilemparkan...alahai...aku nie bukannya fames sangat pun, lagipun bukan salah aku, bukan silap aku, bukan suka-suka aku nak buat kat korang macam nie...

Korang sabar lah eik..karang bila poket dah penuh, aku pecahkan tabung ayam kesayangan aku ker...tak pun aku pi rompak bank ker, pinjam along ker (bukan abg long suami kak long aku)..nie along yang caj bunga banyak kat peminjam..samada bunga ros ker, bunga orkid ker, atau bunga taik ayam....Eik...sambung balik apa yang aku citerkan tadi....lalalaalal..jangan marah dah...

Aku akan ikut kata korang, walaupun budget aku tak cukup bulan april nanti, walaupun aku dah rancang nak ke Putrajaya nak bawa Umai jalan-jalan...aku akan tunaikan dulu permintaan korang..akan ku pastikan sebuah hanset yang bermutu tinggi berada digengamanku..walaupun tak canggih..tapi menyenangkan korang..handset lama tu aku nak buat harta karun, bateri yang sering `kong` tu aku campak kat sungai buat umpan ikan keli...tak pun aku masukkan dalam tong sampah merah yang cute tu..

Aku tahu korang semua sayang kat aku,..selalu nak sms aku, nak call aku....nak buat macamana akukan comel..lalalalal

4 ulasan:

Mat Gebu said...

Waaa..dalam makna N3 kali nie....hmmm...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

heheeh...abg mat, sesekali luahkan perasaan....

BEN ASHAARI said...

baru ku tahu ikan keli makan bateri hp ..bermakna selama ini aku makan bateri hp kah ??

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ben..sbb tu tulang ko mcm besi...hahahahha..