CITARASA RINDUAN

Monday, March 15, 2010

tinjauan apa kata kawan2 fb TENTANG menu LUNCH


malam ini aku tanyakan soalan:

nak tanya pendapat kalian..........masakan apa (lunch) yang amat digemari.......... ini khas untuk menu akan datang............ikut selera korang eik....jgn risau...aku terima pandangan kalian


ikutilah......pandangan kawan-kawan facebookku....







Surina Ahmad.pecalll...sedapp nye ayuuu.
Rosailin Sawalin masak tempoyak.. tp takut tekat org johor xleh masuk.. hehehe

Siti Rahayu Abd Rahman kasih elin......sedap kan..........tapi tulah, kak suka masak caru masak mangga ala2 kerabu mangga..buat ganti tempoyak..hehehe

Mohd Sofian rendang dendeng


Siti Rahayu Abd Rahman pian............dendeng tu bumbunya apa,,.citer ringkas sikit...

Rosailin Sawalinpeh sedapnya.. terliur ni.. dgr pn xthn..


Mohd Sofian hahahah...dia nie rendang daging....amat sangat sedap....masak kering la sikit....sedap ayu...tapi pedas la...guna cili kering....

Kumaraveloo Thirupathy Laksa Sarawak...


Siti Rahayu Abd Rahman elin: tahan air liur sat..hhehehe

pian........ooo...ayu faham........rendang daging berkuah tapi keringkan kuah kan........mmg ayu guna cili kering dan cili padi,,,,ada guna santan dan kerisik tak?

Siti Rahayu Abd Rahman kumar...........nyami.....sedapnya...tapi tekak org johor suka makan nasi...terima kasih sbb bantu ayu...tu menu sesuai utk petang...

Mohd Sofian mula2..rebus daging, pastu potong2 perap dgn kicap...(pekat masin)....kalau sekati daging 20 ulas bawang merah, 20 tangkai cili kering, bawang putih 4 ulas, halia 1 inch...semua tu belan dgn air daging rebus tadi....

kemudian goreng daging...

tumis barang yg belan tadi...masukkan air jawa sikit...gula n garam sikit....sehingga kuah pekat dan masukkan daging yg digoreng tadi...


cobalah

Md Nazri Marsam asam pedas ikan semilang....kuah agak pekat ckit..pehh.....mak mentua lalu belakang x nampak.........klau ikut depan baru le nampak...hehhhhhh

Mohd Sofian ops...cili belan ng air biasa
bawang dgn air rebusan daging


Mohd Sofian cili tu kena up sikit dalam 30 tangkai...nak meletop bubuh cili burung....

Salmiza Saad masak lemak siput sedut keladiii....ermmmmm makan pula ngan sambal belacan n ulam2 dimaka dengan ikan masin....

Siti Rahayu Abd Rahman pian....terima kasih...siap2x ayu tulis menu tu....
nampaknya awk sungguh berpengalaman.............

md nazri..ikan sembilang memang ikan asam pedas yang wajib dimasak dikedai saya.........selain pari,kaci,mayong.jehan,ibukerisi,dan lain2x

salmiza: memang kalau ada musim siput sedut, jual 1 tray pun tak cukup.pekena dengan yang sal sebutkan tu........nyami....berduyun2x......customer masuk

Salmiza Saad heheheheheh .x pun kan yuuuuu..ermmmm masak lemakkkk daging salai....sedapppppp...tgk kalau menu tuuu...dekat sini mesti jadi rebutan ramaiiiii...paling simple...sotong goreng kunyit...mcm ayam goreng kunyit....panas2 mesti laku yuuuuuu ditambah bawang besooo letak cili merahhhh,sikit cili hijau.......cuba la...mesti laris...ekekekekek 75% utk i tau..heheheheh

Siti Rahayu Abd Rahman...........mmg sotong grg kunyit dan udang grg kunyit ayu jual menu utk tengahari,.selain sambal udang, sotong kembang...terima kasih yer sbb bantu ayu...sayang awk....75% sampai putrajaya compom basi..hehhehe


Adie Lokman i kalau kat campus suke makan daging blackpepper, daging merah, ayam kurma....ayam goreng panas2....hermmmm hehehhe


Salmiza Saad75 percent masukkk akaun ...ahaksssss.ekekekekekek....x lahhhh yuuuu kami sedia membantu utk kwn2..kan kan pian kan..heheheheh

pian: nak gak la tu heheheheh .malu2 lak.....pian bg la pulak resepi nasik daging permatang buloh....penah makan dak?mesti ayu x penah mkn..

Mohd Sofian sal: aku maybe x penah makan...karang habis rahsia resepi org penang....nasi kandar lah ayu.....

Siti Rahayu Abd Rahman adie; terima ksih sbb beri idea.....mmg masakan panas di kedai kak....daging2x masak pelbagai

sal..................nak gak......tak pernah dengar nasi daging permatang buloh.............

pian...nak2x resepi

Mohd Sofian
ayu: x ada lah resepi nasi permatang buloh....nasi tu maybe kenq masak kat situ la...

nasi kandar kena cari la dulu...

Fadzilah Abu Bakar kerabu magga...

Siti Rahayu Abd Rahman pian.....puas ayu keliling jb cari nasi kandar sebijik kat pelita. bkt mertajam...........alahai tak sama

Siti Rahayu Abd Rahman fadzillah....kerabu mangga ayu mmg buat.terima kasih bantu ayu...............rindu kat awk.................12 tahun tak bersua

Mohd Sofian betul ayu...pian g sabah, kelantan, kl, selangor, melaka,pahang, terengganu, johor, kedah....Tapi....nasi kandar dia tetap x sama mcm di penang...knp ekk?

Salmiza Saad nanti balik g la makan....nasik tu dimasak bersama2 daging,badam,gajus,kismis,
,,simple je...kat permatang buluh tau...dicicah bersama2 air asam (tomato).penah masukkk surat khabar nasi daging best d penang..heheheh...nasi kandar...heheheh k gak tu....


Faizal Razak
ikan baung msk lemak cili api


Siti Rahayu Abd Rahman faizal.............sedapnya...kita masak lemak ikan keli, baung selalu asam pedas.kena tukar nie...terima kasih

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN ATAS KESUDIAN ANDA MEMBERI KOMEN, BANTUAN ANDA AMATLAH DIHARGAI.....




0 ulasan: