malam ini aku tanyakan soalan:
nak tanya pendapat kalian..........masakan apa (lunch) yang amat digemari.......... ini khas untuk menu akan datang............ikut selera korang eik....jgn risau...aku terima pandangan kalian
ikutilah......pandangan kawan-kawan facebookku....
masak tempoyak.. tp takut tekat org johor xleh masuk.. hehehe
kasih elin......sedap kan..........tapi tulah, kak suka masak caru masak mangga ala2 kerabu mangga..buat ganti tempoyak..hehehe
pian........ooo...ayu faham........rendang daging berkuah tapi keringkan kuah kan........mmg ayu guna cili kering dan cili padi,,,,ada guna santan dan kerisik tak?
md nazri..ikan sembilang memang ikan asam pedas yang wajib dimasak dikedai saya.........selain pari,kaci,mayong.jehan,ibu kerisi,dan lain2x
salmiza: memang kalau ada musim siput sedut, jual 1 tray pun tak cukup.pekena dengan yang sal sebutkan tu........nyami....berduyu n2x......customer masuk
sal..................nak gak......tak pernah dengar nasi daging permatang buloh.............
pian...nak2x resepi
nasi kandar kena cari la dulu...
,,simple je...kat permatang buluh tau...dicicah bersama2 air asam (tomato).penah masukkk surat khabar nasi daging best d penang..heheheh...nasi kandar...heheheh k gak tu....
rendang dendeng
pian............dendeng tu bumbunya apa,,.citer ringkas sikit...
peh sedapnya.. terliur ni.. dgr pn xthn..
hahahah...dia nie rendang daging....amat sangat sedap....masak kering la sikit....sedap ayu...tapi pedas la...guna cili kering....
Laksa Sarawak...
elin: tahan air liur sat..hhehehe
pian........ooo...ayu faham........rendang daging berkuah tapi keringkan kuah kan........mmg ayu guna cili kering dan cili padi,,,,ada guna santan dan kerisik tak?
kumar...........nyami..... sedapnya...tapi tekak org johor suka makan nasi...terima kasih sbb bantu ayu...tu menu sesuai utk petang...
mula2..rebus daging, pastu potong2 perap dgn kicap...(pekat masin)....kalau sekati daging 20 ulas bawang merah, 20 tangkai cili kering, bawang putih 4 ulas, halia 1 inch...semua tu belan dgn air daging rebus tadi....
kemudian goreng daging...
tumis barang yg belan tadi...masukkan air jawa sikit...gula n garam sikit....sehingga kuah pekat dan masukkan daging yg digoreng tadi...
cobalah
kemudian goreng daging...
tumis barang yg belan tadi...masukkan air jawa sikit...gula n garam sikit....sehingga kuah pekat dan masukkan daging yg digoreng tadi...
cobalah
asam pedas ikan semilang....kuah agak pekat ckit..pehh.....mak mentua lalu belakang x nampak.........klau ikut depan baru le nampak...hehhhhhh
ops...cili belan ng air biasa
bawang dgn air rebusan daging cili tu kena up sikit dalam 30 tangkai...nak meletop bubuh cili burung....
masak lemak siput sedut keladiii....ermmmmm makan pula ngan sambal belacan n ulam2 dimaka dengan ikan masin....
pian....terima kasih...siap2x ayu tulis menu tu....
nampaknya awk sungguh berpengalaman.............md nazri..ikan sembilang memang ikan asam pedas yang wajib dimasak dikedai saya.........selain pari,kaci,mayong.jehan,ibu
salmiza: memang kalau ada musim siput sedut, jual 1 tray pun tak cukup.pekena dengan yang sal sebutkan tu........nyami....berduyu
heheheheheh .x pun kan yuuuuu..ermmmm masak lemakkkk daging salai....sedapppppp...tgk kalau menu tuuu...dekat sini mesti jadi rebutan ramaiiiii...paling simple...sotong goreng kunyit...mcm ayam goreng kunyit....panas2 mesti laku yuuuuuu ditambah bawang besooo letak cili merahhhh,sikit cili hijau.......cuba la...mesti laris...ekekekekek 75% utk i tau..heheheheh
...........mmg sotong grg kunyit dan udang grg kunyit ayu jual menu utk tengahari,.selain sambal udang, sotong kembang...terima kasih yer sbb bantu ayu...sayang awk....75% sampai putrajaya compom basi..hehhehe
i kalau kat campus suke makan daging blackpepper, daging merah, ayam kurma....ayam goreng panas2....hermmmm hehehhe
75 percent masukkk akaun ...ahaksssss.ekekekekekek. ...x lahhhh yuuuu kami sedia membantu utk kwn2..kan kan pian kan..heheheheh
pian: nak gak la tu heheheheh .malu2 lak.....pian bg la pulak resepi nasik daging permatang buloh....penah makan dak?mesti ayu x penah mkn..
pian: nak gak la tu heheheheh .malu2 lak.....pian bg la pulak resepi nasik daging permatang buloh....penah makan dak?mesti ayu x penah mkn..
sal: aku maybe x penah makan...karang habis rahsia resepi org penang....nasi kandar lah ayu.....
adie; terima ksih sbb beri idea.....mmg masakan panas di kedai kak....daging2x masak pelbagai
sal..................nak gak......tak pernah dengar nasi daging permatang buloh.............
pian...nak2x resepi
ayu: x ada lah resepi nasi permatang buloh....nasi tu maybe kenq masak kat situ la...
nasi kandar kena cari la dulu...
kerabu magga...
pian.....puas ayu keliling jb cari nasi kandar sebijik kat pelita. bkt mertajam...........alahai tak sama
fadzillah....kerabu mangga ayu mmg buat.terima kasih bantu ayu...............rindu kat awk.................12 tahun tak bersua
betul ayu...pian g sabah, kelantan, kl, selangor, melaka,pahang, terengganu, johor, kedah....Tapi....nasi kandar dia tetap x sama mcm di penang...knp ekk?
nanti balik g la makan....nasik tu dimasak bersama2 daging,badam,gajus,kismis,
ikan baung msk lemak cili api
faizal.............sedapny a...kita masak lemak ikan keli, baung selalu asam pedas.kena tukar nie...terima kasih
TERIMA KASIH KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN ATAS KESUDIAN ANDA MEMBERI KOMEN, BANTUAN ANDA AMATLAH DIHARGAI.....
0 ulasan:
Post a Comment