CITARASA RINDUAN

Tuesday, May 29, 2012

Roti buah-buahan. Semakin rajin meroti


Mood meroti kian menebal buat kebelakangan ini, sejujurnya kalau aku sudah suka.. alamatnya hari-hari aku akan asah bakatku yang ada....


Terima kasih buat suami tercinta yang bersusah payah membelikan OVENku, sunggug mudah sebenarnya bila ada pembantu baru, bubuh tepung. 2-3 jam jadilah roti.. Cuma bahan-bahan kenalah ku cari sampai berjaya, kedai kek kat bandar Tenggara semakin mengenali aku, sebab setiap kali beli, time tulah aku tanya tips-tips meroti. Hehehhehe


Kalau ikut tekak, aku memang tak berapa suka makan roti, tapi.. aku ada pembantu di CR. Depalah tukang perabiskan.. Hulur sikit kat jiran terdekat. Moga amalan sedekah berpanjangan selamanya. Amin

25 ulasan:

azila said...

Zla plak suka roti lg ayu,sonoknya buat roti sendiri.oven apa ayu guna?

Citarasa Rinduan said...

zla
ayu guna oven biasa2.. nanti ayu PM ya

Kella said...

kak ayu.. kita berminat pula! akak pakai oven apa ni? tolong la kongsi engan saya penggemar tepung juga nih!! huhuhu

Citarasa Rinduan said...

kella:
sat kak ayu PM.. heheh

anyss said...

Assalamualaikum,
Jiran2 di selangor blm terima la la la

En Zalis mesti gumbira sbb tak sia2 dia beli oven...

Citarasa Rinduan said...

anyss"
waalaikumusalam..
jiran2 di selangor kena sediakan pulut panggang dan ayam seekor..
hahahhaha....


En Zalie puji2 gitu, isteri mana tak happy kan>

liza said...

Ayu.. Bila tgok ayu meroti..narol pun dtg minat nak try meroti..pm kat narol juga oven apa ayu guna.. :)

Huda said...

ayu tak suka makan roti, kita ni hantu roti tapi belum pernah meroti sendiri, pasni nak cuba la..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Assalammualaikum ayu cayang muahh muahh.. waduhhh cantiknya roti tu.. wahh lepas ni dah boleh bukak kedai roti pulak.. sedekah separuh kat akak hehehee.. selamat meroti muahh

liza said...

Ayu.. Bila tgok ayu meroti..narol pun dtg minat nak try meroti..pm kat narol juga oven apa ayu guna.. :)

Maya Mayana said...

boleh bukak kedai bakeri la kak nanti..boleh juga buat bisnes piza dan roti nanti...hehe

Nieza said...

Assalam Ayu, bestnyer tgk ayu meroti ni...saya dah lama tak meroti angin meroti dah ke laut nampaknya..hehe

~~zana@pb~~ said...

haa...roti yg ni akak belum cuba, mana ovennya? nak tengok rupa oven yg magik tu...
akak suka roti dari nasi (dulu2 la masa belum kawin, tu pasal body maintain slim..hehe) tapi skrg terikut2 hubby yg org pantai timur, tak boleh takde nasi.

kakcik said...

Kalau Ayu tak nak makan, Ayu buat poslaju je kat kakcik. Hehehe... :)

Kamsiah said...

kalau ada bread maker mmg senang...makan roti yg panas2...lembut,gebu..bersama kopi o...perghh...

Rai said...

Wah..oven apa ayu guna tu..

jemarisuri said...

gebus roti ayu tu mmg menjadi...hehe

norhidana said...

aduhla kak sedapnyer... dh mcm roti gardenia lak... akak siap ada penguli roti pttla senangkan... sedapnyer roti baru msk

Pok Amai-Amai said...

Ayu pki oven ape? Boleh share dgn sy tak? Bape hargenye? Sy mmg tgh cri oven nie.

Rizki Pradana said...

setalah aku baca2, postingan2nya sangat bagus, menarik dan bermanfaat,,terus menulis,,karena dengan menulis kita bisa mengembangkan imajinasi kita dan menjadikan kita lebih kretaif..serta kadang bisa menghibur orang lain.. ^_^

oia salam kenal
kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

miloais milo said...

kat iols bila nak hulur dik non????
heheheheh

ct rahani said...

salam kenal.. sy follow yer..
sedapnya.. suka jugak makan roti.. tp x pandai nk buat sendiri.. beli je la klu terasa nak makan.. :)

NadNod said...

dulu suka sangat sangat makan roti bila ada dok ckp makan roti boleh buat pipi tembam terus kurangkan kekerapan makan. haha

Nur-nba said...

Sedapnya tengok roti yang Ayu buat. Tak rugi En Zali membelinya untuk isteri tersayang.

munna said...

cantik dan gebu nampaknya roti ayu nni....