CITARASA RINDUAN

Tuesday, May 22, 2012

Jom order Sos Keju Jalapeno..


Assalamualikum... selamat berbuka puasa sunat sahabatku semua.....
Hari ini hari paling istimewa bila adik perempuanku singgah bermalam ke rumah, oleh kerana Umai rapat dengan mak saudaranya.. Malam ini, dapatlah aku update blog tanpa gangguan.. Hehehehhe, lepas nie nak pujuk adik kerap balik rumah...kikikiki

Menu berbuka biasa-biasa buat kami sekeluarga, untuk MIL aku masakkan tomyam campur, telur dadar. Manakala buat adikku, aku buatkan pizza ayam untuk santapannya, kebetulan menjadi kegemaran Umai jua, maka donut Frozenku, tidak digoreng.. tak apa. Esok-esok boleh goreng

Amacam pizza ayam daku? kalau ikutkan adikku, jawapannya dah ala-ala pizza HUT, ewahhh.. kembang semangkuk terima pujian..

Tapikan, sebenarnya kalau korang nak tahu. kerana sos keju Jalapeno cikgu Jajalah penyebabnya.... selain bau oregano yang ku letak secara berlebihan hingga baunya harum semerbak di dapurku.. hehehhe

Kalau korang nak tau, sos Keju Jalapeno tu senang jer nak bancur hanya masukkan sedikit air panas, hasilnya sebiji ala-ala sos keju di KFC dan Pizza Hut

Korang nak order?? Jom klik sini






15 ulasan:

JaJa'Z said...

thanks ayu...thanks banyak2 sebab tolong promote... :p

Acik Erna said...

salam ayu..memang nak kna pi terjah tu..nak jugak buat pizza sedap macam ayu buat tu

siti murni said...

sos keju jalapeno..?camne yer rasanya...

Sunah Sakura said...

ya Allah...sedapnyaaaaa...

*peminat oregano*

ainnoraini said...

Sedap yee ayu...
Tengok pizza ayu dah sedap...

Cinta Misteri said...

Alhamdulillah.... dpt 2 hari puasa.
Bila terasa nak makan keju, slalu beli pizza buatan anak2 muda Malaysia, boleh minta extra cheese lagi...

Queenie said...

boleh bukak kedai pizza pulak ni dik! hehehe

jemarisuri said...

wowww..dapur ayu penuh ngan bau piza dh...wat mai la sini sikit nk rasa...hehe

aJa said...

waaahhh sedapnyer pizza...semalam pun ingat nak berbuka ngan pizza tapi kat uo takde mozarella...so beli sate je semalam...huhu

norhidana said...

sedapnyer kak... msti best mkn pns2 tu kan... keje jalapeno tuh dana pun ada beli kt kwn... sedap mmg sedap n mudah kn kak

Rai said...

ayu, menu roti ni jual kat kedai la..nanti senang saya boleh order je..hehehe..

miloais milo said...

ayu - rasa sama ke cam kat kfc/pizza hut tu... keju tu lah...

cinnamon.com said...

nak cuba buat jugalah Ayu..nak cuba keju jalapeno..

susah sgt nak cari keju halal..kan

nampak sedap aje..bila pulak nak jamu saya ni..?

aDisH.sHidA said...

terliur shda....tp cheeze tu x makan..uwaaaaaaaaaa

mama maman aka yana said...

sedappppnyer.....