CITARASA RINDUAN

Friday, May 11, 2012

Minta pendapat: EXAM pertama Umai, aku yang takutttt


Pertama kali Umai akan menghadapi peperiksaan sekolahnya, Moga yang baik2 buat anakku itu.... 
Rasanya ibu kena kurangkan Umai dari menonton TV yang berunsurkan kartun, kurangkan dari memakan makanan kurang berkhasiat..

Kawan-kawan, agak-agak persiapan apa yang perlu daku lakukan?

Melihat tarikh peperiskaannya dari 14-18 Mei 2012. Bermaksud 5 hari Umai akan menempuhi saat yang mengencangkan jiwa ibunya.. wawwawwawawwa

12 ulasan:

Cik Chenta said...

jgn takutkan umai kak...hahaha berdebar pulak dia nanti....

Mas said...

relaks ayu....
banyakan masa ulangkaji dgn umai...
insyaAllah, dia akan yakin buat exam tu nanti....

~ yus ~ said...

InsyaAllah Umai boleh. Kita jangan stress kan dia, biar dia buat apa yang dia tahu. Galakkan saja dia belajar dan pastikan dia tidur awal di hari sebelum peperiksaan.

gadisBunga said...

rileks je kak. mebi boleh galakkan dia bercerita pasal topik examnye nanti. :D

Queenie said...

relax dear..tu small matter jer.

kalau akak, mmg relax langsung sbb exam pertama setiap tahun kami jadikan platform mencari dimana kelemahan dan kekurangan dia, kemudian baru gerakkan jentera dan pastikan dia ok segalanya, jgn sekat katun kalau itu boleh menekan perasaannya.

exam utk dinanti bukan utk ditakuti..so tenang ya beb!

Izan Ishak said...

jangan risau ayu... insyaAllah umai boleh buat. bantu umai ulangkaji apa yg perlu ye. gud luck umai!

samalah jadual exam umai ngan si kembar. minggu ni minggu ujian... lega sgt sbb dah lepas...

munna said...

munna takde pengalaman lagi ni... semoga umai berjaya ye....

tun_telani said...

wahhh.. semoga umai berjaya ^^ tun xingat dh exam zaman sekolah dulu, yg olg ingat exam pendidikan seni. sbb dh dpt tema awal2 kan, siap practice lukis kat umah, tiru lukisan mama tun. hihi

Gen2Merah said...

mari kita sama2 doakan agar Umai dan adik2 kita akan berjaya dalam peperiksaan yang mereka tempuhi.. amin

Shahriah Abdullah Novelis said...

Salam adiku cayang wangi.. selamat menjalani peperiksaan ya Umai cutie..

Yang ibu tu usahlah takut... yang penting pantau dan sentiasa ada semasa adik umai tu ulangkaji.. kalau akak setiap kali anak buat kerja sekolah memang duduk depan hakak!

dia buat kerja sekolah.. akak buat mengerjakan blogs hakak hehehe..

all the best! cayang muahzzz

dieya said...

good luck umai! moga lulus dgn cemerlang!

tenang kak.. nanti umai tenang, kak ayu pula yg gelabah.. parahhh :-D

Citarasa Rinduan said...

Terima kasih sahabat semua

terharunya saya........

komen kalian membantu saya menangani masalah ini..
bergelar ibu kepada UMai memang memerlukan ketabahan, sebab ibunya jenis gabra.. heheheh

sekali lagi saya ingin merakamkan ribuan TERIMA KASIH