CITARASA RINDUAN

Saturday, May 12, 2012

Aku suka, Mat GEBU pun suka.....


Acapkali lah aku perhatikan.. bila CMG update blognya tentang sesuatu menu makanan, sah2 didapurku ada juga makanan yang seakan-akan sama dengan selera kami sekeluarga, mungkin tekak kami seakan ngam gitu... selera kampung menyebabkan jiwa kami sama..

Pitammmmmmmmmmm CMG baca entry ini.. ampun tuan.....

Tapikan, ada kebetulan sebenarnya, buktinya... aku buat roti kampung nie....


CMG buat apam kampung.... (hehehhehehe) kredit to blog tiffin biru, tak boleh nak kata apalah bila Apam suci murni itu melambai-lambai anak tekakku..

rsz_dsc_7592

Umai tak tahan di goda dengan apam kampung CMG, terpaksalah roti kampung aku tu yang asalnya nak dimakan untuk esok pagi dipotong sedikit buat anak daraku.... Kiranya satu bonus buat beliau sebelum ambil exam minggu hadapan nanti, doakan ya kawan-kawan

14 ulasan:

Mat Gebu said...

Waaa...ada roti...

Citarasa Rinduan said...

CMG:
tukar dengan apam kampung cmg ya.. tergoda iii

Acik Erna said...

salam ayu..insyaallah umai dah bersedia..semoga umai cemerlang

Citarasa Rinduan said...

acik;
terima kasih acik.. jummat dia demam panas, agaknya sebab letih disekolah.. syukur dia dh okey

diana said...

EH!!KEBETULAN JUGAK NI..
SAYA TENGAH TERINGIN NAK MAKAN APAM KAMPUNG TU...HEHEH..
SAYA TAK PANDAI MEMASAK..
TAPI ESOK TERPAKSA JUGAK LA BUAT APAM TU SEBAB TERINGIN SANGT.
RAJIN NYA AYU BUAT ROTI..
KALAU SAYA SAH2 KEDAI JUGAK YANG SAYA CARI..HEHEHE

aimaniman said...

gebunya roti.. akak biasanya kalau nak roti kena p kedai la, harap tangan sendiri, kempunan la rasanya...

Zul Fattah said...

salam kak.. memang macam tu ke kuih apam kampung? pelik r, tempat saya jenis yg bulat tu (campur skali dgan lada sulah), makan dgan nyor jugak..

insan_marhaen said...

teh o tu nampak best.

teringat opah IM dulu rajin buat apam salut kelapa.

Sunah Sakura said...

ahaha..comot akak ni!!! eh, comel entri ni.. :p saya pun nak sama jugak lah...

Cik Pulau said...

perhh...
roti tuuu~~

jemarisuri said...

apam tu blm pernah lg menjadi di dapur js...hehe..

semoga berjaya anak ayu utk exam tu...ameen

dan thanks kiriman sms tu...selamat hari ibu jugak buat ayu...semoga kita menjadi ibu terbaik buat family kita..insyaallah..

lieynanilaz said...

gebu roti tuh!!..

-gedek! said...

geramnya roti tu! boleh bau sampai sini!

ieda said...

wah2 ayuu gebunyeee ;)