CITARASA RINDUAN

Saturday, May 19, 2012

Mini Pizza, pertama kali mencuba

Assalamualaikum sahabatku, selamat berhujung minggu.. Hari ini badanku agak kurang syok gitu... mungkin kepenatan yang bertimpa2.. semalam dapat jenguk ibu tercinta.. hilang perasaan yang mengebu didada, siap aku bawakan roti sosej untuk hidangan santai kami.. (gitulah daku kalau dah minat, harus teruskan hingga berjaya)

Malam ini, balik dari belanjer bahan-bahan kedai, terus uli doh... buat pizza untuk satapan pekerjaku esok pagi.. sebenarnya ada citer yang amat panjang disebalik mencari bahan-bahan pizza.. ahaksss.. Semuanya gara-gara nak dapatkan cheeze Mozzarela.. 

Thanks Kakcik Anis :Latif dan KakLong Ina Latif.. Muahhh, you all memang baik sangat..


Akhirnya berjaya juga dapat benda alah tu.. Cheeza Mozzarela nie, kalau tak ada maka tak cunlah hasilnya... Ibarat tanpa irama, tiada lagu.. wahhhh gitu

Rasanya tak payahlah aku syer resepi, sebab doh sama macam roti sosej yang aku buat 2hari lepas, korang boleh KLIK SINI, cuma aku topping simple-simple, guna sosej ayam, cheeze.

 Sebelum bakar, kerjaku agak serabai situ.. Gitulah kalau pertama kali, gigil semacam... Heheheh

Tuan badan yang kerap memuji masakkan Ibunya, terima kasih anakku Nur Umairah... Makan sampai habis ya, harap-harap kamu jangan makan sosej jer.. semuanya wajib dihabiskan..

15 ulasan:

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Salam ayu.Seorang taukeh yang baik kan?? sedap la esok pekerjanya menjamu selera.

ieda said...

wah2 akhirnya ...
sedap nie dikk
akk tgk terliuq ! ;)

Nur-nba said...

Bestnya pandai buat sendiri.. Tentu puas makan pizza tu..

Acik Erna said...

salam ayu..baiknya ayu..dah fikirkan dan buat sarapan untuk pekerja

kakcik said...

Umai mesti suka makan masakan ibunya. :)

iizza said...

nampak sedap ni..mesti cepat habis..:)

jemarisuri said...

air tangan ibu tetap sedap bagi anak2...hehe..

nti blh lah jual piza plak lepas ni ayu..nmpk pun cam sedap...

Kengkawan said...

bravo kak!

aDisH.sHidA said...

akak...mana resepi nya..nak gak cuba...

LYAfrina said...

comel je pizza ni... sedap ni!

Sari Yusa Ibrahim said...

bestkan pandai buat sendiri.. akak belum pernah try, huhu

Munnafendy said...

kalau sy, hbis semua cheese tu sy taruk..feveret!

Munnafendy said...

kalau sy, hbis semua cheese tu sy taruk..feveret!

gadisBunga said...

saya nak bajar buat jugak lah!

Rai said...

menyelerakannya...harus nak buat untuk anak anak..tapi entah bila..