CITARASA RINDUAN

Saturday, December 29, 2012

HSI hospital kerajaan terbaik di Johor

Semalam temankan En Zalie ke bahagian xray tingkat 2.. Check buah pinggangnya. Tunggu giliran tak lama. ke bilik no 11, untuk scan pun tak lama.. Aku layan novel. 3 muka surat, siap dah suamiku scan kat dalam...

Pesakit pun tak ramai. Memang terbaiklah hospital nie. Sejak tahun 2010 hingga kini, aku memang suka layanan staff kat situ. Dari pakar, doktor, jururawat, cleaner, kantin.. semuanya super.. pelatih memang ramai,depa nampak macam garang.. tapi aku tau depa takut nak pegang pesakit.

Bangunan pun bersih jer, cuma awal-awal dulu lah masa En Zalie masuk ke sini. Ada cerita kurang enak.. maklunlah kami dari hospital private ke goment.. Pasti suara2 sumbang ada bunyi. Mungkin depa ingat kami nie belagak kot.. Huhu

15 ulasan:

ieda said...

hurmmm hospital cantik dan besih memang org akan selesa guna ..

diharap pekerjanya juga akan mudah mesra dan ikhlas membantu pesakit kan ayu ;)

kakchik@ella said...

Kc pun baru semlm keluar dr Hspital Sg Buloh meneman Aiman. Alhamdulillah .. Hospital Sg. Buloh servis bagus, kebersihan terbaik.

umialya said...

akak nak bertukar kije kat sini pulalah, seronok jer tengok suasana tu

teratak hati said...

Ermm bagus ke..ada yg citer hsi tk brapa bagus jgk..huhu..apa pun terpulang pd masing2 kn..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tak pernah ke HSI lagi..Tapi tulah kan, orang kata hospital ni bagus.

abah khalisha said...

sebab tak ramai kot..atau mmg service dah semakin baik

Ct NoArizah Aris said...

Salam Ayu..Hospital sultan ismail ke tu... kawan baik zaman sekolah sy dulu staff nurse kat situ baru minggu lepas jumpa dia kat umahnya di tmn jp perdana jb lepas 20 tahun tak berjumpa..kira jejak kasih lee..:)

Tinta Emas said...

kdg2 bagus dan kdg2 kurang bagus...pengalaman masing2...

aimaniman said...

Hospital baru, prasarana baru mmg ok .. cuma harap2 layanan kakitangan pun superb..
Akak kat htar, hospital lama, sesak dan muak... faham2 je le..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

biarlah apa orang kata asalkan ayu tidak seperti yang dikata :-)))

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Eh! Ayu tak tunjuk pun novel apa yg Ayu baca :-)

Amieynna said...

kalau compare HSA dengan HSI memang banyak sangat bezanya. Mungkin faktor usia. Tapi HSI memang selesa sangat. Parking pun banyak.

suri solehah said...

Hospital kerajaan byk yg ok dah sekarang kan...terutama tmpt yg tak ramai sgt pesakit

Mia Kassim said...

singgah sini dan salam kenal

ibuintan said...

hospital baru ye Ayu... skarang akak prasan sejak byk pilihan hospital dan klinik swasta, hospital goment pun dah baik servisnya


cuma kekadang ada sorang2 misi yang terover sikit, dia lak yg over2 dr doktor