CITARASA RINDUAN

Monday, October 10, 2011

Part nie aku tak boleh nak elak!!

"Kak….. nak mee bandung"

"Ala.. masaklah sendiri.."

"Nak makan air tangan kak ngah gak!!!"

"Ala.. ibu buat pun okey kan?"

"Adik dah sarat nie… nanti tak sempat nak makan sedap-sedap…."

Fuh!!!! Part nie aku tak boleh nak elak!!!

Kalau mengandung, semestinya makanan akan menjadi perkara utama yang melibatkan kaum ibu tercari-cari, korang pula khususnya yang pernah mengandung apa yang kalian cari??? Selalunya makanan tu pelik2 tak? jom kongsi pengalaman anda….




PS: Mujur dia minta mee bandung, kalau dia mintak aku cari daging rusa!!!! Pitammmmmm

Selingan: kredit to my Abah kerana sudi singgah ke citarasa rinduan, walau perjalanan abah dari Melaka agak jauh kerana ada urusan pekerjaan, demi anak ke 4nya, sanggup dia tapaukan mee bandung kegemaran my adik bongsu perempuan yang sedang sarat mengandung, due? Pertengahan bulan ni…… Yes!! Dapat anak saudara baru..


32 ulasan:

~izan~ said...

aduhai kak..bab2 org preggy mengidam ni mmg tak snggup nak hampakan..

akak pakar memasak,mesti akan ada org mengidam air tgn akak =)

IMANSHAH said...

erm kalau saya mengidam boleh buat tak??

cik cek said...

Kak cek pun ngidam jugak ni...nak makan kat Citarasa Rinduan...yg tak leh org lain masak...Ayu yg kena masak...eh2 memangla Ayu yang masak kan...bila la sampai hajat ni...

tun_telani said...

wahh.. baiknye abah akak ye.. sanggup dtg jauh2 tapau kan mee bandung. selamat mendapat anak sedara baru =)

Citarasa Rinduan said...

izan--
idaklah pakar..
tapi dari sejak dia sekolah menengah sampai dah bersuami..
walau duduk kl..
asal tiba jb..
mee bandung dicarinya..
sampaikan klu dia balik ke damansara semula.. sanggup dia tapau banyak2 kemudian simpan dalam peti ais.. heheeh

cikgu iman--
agak2 mengidam tu, perut ker, atau tekak.. hehehhehe

cik cek!!!!
wah!!kakakku datang.. i love u
ala,,,,,
kalau kak nak rasa air tangan ayu.. jom.. ke citarasa rinduan. ayu tunggu.
guna jet tau..
jangan kereta lembu..
hehehehe

Citarasa Rinduan said...

tun--
terima kasih dik, doakan semudanya dipermudahkan ya

abah kak, mmg duduk mersing, kebetulan dia ke melaka, bila arah balik sanggup singgah ke sungai sayong, walhal sayong jauh dari mersing..

demi cucu kan.. heheheh

cikgu isza said...

tiap2 kali mengandung.. saya ngidam tembikai betik.. agaknya itu semuanya lelaki.. :)

Kalamhati said...

eceh tu dia..hasil air tangan pakar gak adik ayu nak..hehe maknanya ayu mmg masak sedap!bila la KH dpt singgah kt CR

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
memang tekak nak tembikai betik ya,
adik dah scan, baby girl

kalamhati--
aduhai..
malulah pula ayu nie..
biasa2 jer...
mungkin adik mmg suka mee bandung versi CR.. tu yang dia nak

Hamizah said...

nak mengidam jugaklah..
boleh?

Citarasa Rinduan said...

hamizah--
hehehehhehe.. bila due?
kekkekek
jauh tu

Fatin Mraz said...

salam,
singgah utk invite akak bace entri saya ttg puisi hidup bermadu tuh..nmpk nya akak dah tersilap faham..hehee~

eiela said...

huhu yang tuh memang tak bleh elak kak, nati takut baby lahir meleleh je air liur dia, kesian.

Yana Shaiful said...

hrp2 klu yana preggy xde lah ngidam nak mkn kat CR yee..jauhnya penang ke kulai..hihiii

gedek! said...

apload la gambar adah datang bertandang!

Lelord said...

akak takde la ngidam apa2 dulu....apa terlintas je mkn tp peberet mmg mekdi pagi2 sblm masuk opis santap mekdi kat jalan masjid jamek seminggu ada la 4 kali kot huhuhu


skang akak ngidam mee bandung CR

Ayie Media Networking said...

2 tahun lepas, bila raya aidilfitri je, saya dapat datang ke rumah akak. Tapi bila dah masuk tahun 2011, hurmm saya nak datang rumah akak jer, akak ada buat kenduri.

Untuk pengetahuan akak ayu, sekarang ini, saya dah bekerja di salah sebuah kedai rakan saya di bangi. Oleh itu, saya Ayie mohon ampun dan maaf kerana tidak dapat bertandang dan beraya ke rumah akak pada hari raya 2011 ini bersama-sama blogger Malaysia yang lain.

P/s:: Harap-harap kak ayu masih ingat panggilan panggilan telefon saya yang terakhir sewaktu kenduri tu :D

Nieza said...

wahhh sudah tentu mee bandung Ayu ni sedap..teringin juga nak mengidam mee bandung ayu tu...hehe

alinac lover said...

heee best tu..x lama lg tmbh lg sorg ahli kuarga

HaSue said...

Ayuuu..ai missss uuu..hehe..

wahh adik teringin nk mkn mee bandung ayu ke?mesti sedap tu haa..

bestnya nk dpt anak sedara baru..tumpang seronok ni.. :)

msredcheesecake said...

Bestnya ada kakak... Hheee... Msred masa pregnant dulu addicted dgn vanilla coke.... Meleleh je liur tengok.... Bahaya betul....

logorithm said...

Bila lagi nak meminta-minta dan gerenti akan dilayan sebaik mungkin? Time mengandung ler! Hehe...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Proton Satria Neo menyerupai binatang apa?

[U] Dijumpai mati di padang golf

[U] Gambar dulu-dulu #2

Mas said...

betul tu ayu...
memang kalah kan ngan org mengandung..he3

Ati Masrif said...

last pregnant teringin semua yg
manis2 belaka :)



p/s: suka juga mee bandung ayu :)

missbby said...

kita dulu pregnant teringin makan ikan keli berlada dengan kuih koci sokmo..sedap betul..hehe

Wanita Mutalib said...

ita dulu masa pregnant teringin nak makan kat kedai pokok sawa kat perlis.




kami gi.



time kasih encik suami.



lalalala. :p

Fara said...

Mst sdp nie! Ayu, nak try gaklah mee bandung Ayu. Mee bandung Ayu tu mee bandung Muar kan? Suami sy suke sgt mee bandung Muar tu.

ainnoraini said...

hajat org mengandung ni tak sampai hati tak ditunaikan...

teringat dulu2 mase peknen..pantang sebut..pastu pasti dpt..tapi tak la benda2 yg pelik2 pun...

Hanis Azla said...

sebab kakak masak sedap.. itu nak yang masakan kakak juga tu.. untungnya dia ada kakak dan abah yg best..

Niena Pengembara Ilahi said...

kalo dia mntak daging rusa carik je kat port dickson kak ayu..erm, tu la.. kalo org mengandung ckp nk makan pape rasa cam xsampai hati plak ..

jeBateja said...

ada ke mee bandung mintaknya.....mintak le....ikan siakap 3 rasa....kerapu stim.....ahakz

aimie amalina said...

hehehehehee
nasib mee bandung ye
kalo tak jenuh la kak ayuuu
merata la cari daging rusa ke ape ke

hehehehe...