CITARASA RINDUAN

Saturday, October 22, 2011

1 batang tak cukup!! 10 batang baru masyukkk...


Kononya aku nak berdiet, maklumlah.. bila hampir majlis kawin di kampungku, jiran sebelah rumah.. aku nak lah bergaya habis.. hahahahhaha.

Semalam aku memang dapat kurangkan makan..

Hari nie pun bila sibuk, uruskan tempahan dan uruskan kedai (hujung minggu) memang tak ada peluang nak duduk senang, so.. kerja dengan tak cukup tangan, asyik menguruskan tempahan makanan dan minuman pelanggan... dapat update blog pun taip ikut naluri hati jer.. hahahha..


Mujur aku dapat gak update 2 entry hari nie….heheheh
Rasanya diet aku GAGAL.... nafsu aku terhadap makanan memang dah tak boleh dihalang..

Sebab apa????


Tauke sate, iaitu mak saudara en zalie yang berniaga sate dah kembali berniaga, disebabkan dia ambil tempahan sate untuk musim perayaan, hari ini baru dia dah dapat uruskan perniagaan satenya di hadapan kedaiku…

So, dengan rasminya aku tak boleh nak diet…

1 batang sure tak cukup.. so, cukupkan 10 batang kot!!!!!!!!! nak sate ayam jer eik, daging tamo..


Hahahhahhaha, entry tentang sate warisan keluarga en zalie sila klik sini, kredit to my cosin Nurhafizah Zaidi

20 ulasan:

Sis-Lin said...

klu sis x cukup 10 batang tuuuu :P

Fatin Mraz said...

sedapnya sate! nyum nyum..
hehee.. mmg lah boleh gagalkan program diet cmnih..

azrin rahim said...

ayie xcukup 10 btng kalo ayam...mahu rm10..lalala baru cukup..hehe

Citarasa Rinduan said...

sis lin--
tulah, rasanya nak makan 20 cucuk lah...

fatin--
sure gagal...

Citarasa Rinduan said...

azrin--
secucuk sekarang dah 60sen.. heheheh

Mrs D said...

sis.. sate is not that bad, masih boleh berdiet. Sate 10 batang kalori dalam 300 je, without kuah. Just makan sate, tak payah makan kuah sgt, ala renjis2 je kalau nak makan pun kuahnya :)

Citarasa Rinduan said...

mrs D
TERIMA KASIH ats info.... yahhooooooooo.. boleh mkn... yess

Cik Kamoo said...

Sedapnye sate kak...huuuu teringinnye

mysara said...

sedapnyer!
xpe sis! time makan jgn pk diet...hehe

mamaijat said...

..ha ha ha..suspen...ingat batang mendanya...
rupanya 'CUCUK' satay....

Kjee said...

salam,

sate orang tak panggil batang tapi cucuk. hehehe

IMANSHAH said...

sy pun kalau dapat sate memng tak hengat dunia

Adzrien Shoppe said...

kak liza pun tak leh tahan godaan makan

Daddylicious said...

10btg pun kadang2 tak cukup2 juga tahu...hehe

Hamizah said...

menyelerakan!!
kalau sy pon mesti nk 10btg br cukup..
lepas makan diet la ye..haha

Fara said...

Nape Ayu nak diet? Ayu bukannya gemuk pun!

alinac lover said...

habislah kak ayu hehhehe

Ros said...

Salam Ayu,

Kak ros tengok Ayu nampak ok ja tak gemok pun pasai apa dok kalut nak diet,

cik pulau said...

sedapnya sate...
tapi sy xleh makan kuah kacang tu..
nanti muka bengkak2..
huhuu...

logorithm said...

Uish! Bukan main lagi tajuk entri nih ye Cik Ayu?

Hahahaha!


Terbaru dari Logokoko:

[U] Kesian budak nih...

[U] Tersepit lift

[U] Strawberi pelik