CITARASA RINDUAN

Sunday, October 23, 2011

Aku rindu doktor peberat aku........


Kepala sakit,mengigil 1 badan sejuk semacam, pakai selimut tebal sampai 2 helai.. hidung dah 2 hari berair,bersin memanjang

Ikutkan dari semalam aku tak larat nak uruskan kedai, namun memandangkan pekerjaku yang pandai memasak ada 2 orang jer, tu pun boleh goreng makanan seperti mee, mee hoon, mee teow, nasi.. lain2 menu depa ada kurang pandai sikit…

Itu yang aku turun padang sisih lengan baju (sebab time malam aku suka pakai baju kurung.. Ayu gitu..)… sampai rumah lepas minum anlene dan oat dalam jam 11 malam , aku tidur tak sedarkan diri…

Nak jumpa doctor tengahari nanti, dah tak larat nak drive, minta en zalie yang hantarkan… agaknya dah beberapa bulan aku tak pernah sakit, dah lama tak pi klinik peberat kami sekeluarga , adakah aku rindu doctor india itu……. Hahahhahah,, statement poyo…

Yang hairan, kalau pi sana, umai yang sakit sampai tak boleh jalan, duduk menghadap doctor terus boleh jalan sendiri?

AKU??? pun sama………. Waka..waka…


PS: korang sure ada doctor peberat kan? Walau doctor tu dah tua ker, walau doctor tu lain bangsa ker, sure korang serasi dengan ubatan di klinik tersebut… korang serasi doctor swasta atau kerajaan?

23 ulasan:

cik cek said...

Siannya adik ccek sorang ni...bykkan rehat ayu...mungkin terover aktif menyiapkan tempahan....pahamnya bila bdn tak sihat ni....mkn ubat jgn lupa tau...:D
Dokotor peberet...ccek tak jumpa lagi...yg jumpa sume cam tak best...hu hu hu...

p/s ayu sorry mlm...tadi tak sado dah bila msg ayu masuk...ccek pun dah dok telena...kepala bengap sgt...sorry ya adik cayang....

kak zmah said...

biasalah lama tak jumpa kena jumpa minta ubat rindu..

eelobor said...

doktor peberet? huhuhu..aku suka kalau doktor tuh senang bagi mc kat aku....

~izan~ said...

akak tak cukup rest tu..nnt rest kejap ye kak..akak turun padang lagi la makanan itu jd hebat.

mesti la lagi ayu kak ayu yg ayu ni berbaju kurung =)

Citarasa Rinduan said...

cik cek..
dah berberapa entry cik cek jadi winner........ sangat like...

thanks so much sebab sms semalam.. hahahha... sama2 kita kurang sihat..
jom jumpa doktor...
ayu doakan cik cek sembuh cepat ya

kak zmah--
hahhahah... ayu kena abiskan antibiotik, baru demam baik...


eelobor--
beb.. ko mmg tau.......

izan--
time malam tak masak berat.. tu yang posing gitu..
ala...

k.ayu dah gemukkkkkkkk

azieazah said...

Amboiiii...

Get well soon!

Nur-nba said...

Alahai siannya dia.. Kalau sakit, kena cepat2 jumpa doktor.. Takut pulak melarat nanti.. Kalau Kak Nur prefer Doktor perempuan..

Acik Erna said...

Ayu..dulu masa dok kuaters klia..memang ada doktor yang acik selalu jumpa..tak bertukar sampai 8 tahun tu..
bila pindah seremban ni..klinik bertukar2 sebab doktor diklinik yang dekat dengan rumah pun tak tetap..doktor asik bertukar2.

Gen2Merah said...

kalau saya mana2 doktor pun saya tak kisah.. janji saya sembuh sepenuhnya... hehehe....

dulu saya penah gaduh ngan sorang doktor India di Hospital kerajaan... ada ka patut dah lah saya tak larat sebab sakit, boleh plak doktor tu tengking2 saya dalam bilik tu... entah sebab saya tanya pasal sakit ja dia dah nak marah.. heran

nah, saya yang tengah sakit kepala ni pun apa lagi... hambur balik la doktor tu.. kalau tau nak marah2 baik jadi Pengurus kilang laa.. buat apa nak makan gaji jadi doktor kalau tau menambahkan sakit si pesakit... huhhh

Brilliant Marjan said...

sy suka bau ubat kt klinik or hospital..tp tentang doktor ni, sy suka bila dia bercerita & doktor muslimah..wataknya spt ibu yg beri nasihat pd anak siap tunjukan kamus atau buku perubatan utk kita faham sakit kita tu..sorg lagi doktor serani lelaki..mereka ni dah tua tp tak mcm tua..kalau dokotr gigi pula,sy suka yg dekat kwsn kg sy..memang baik dan sembuh cepat..

Brilliant Marjan said...

tp semuanya dgn kehendak Allah

al-lavendari said...

" .. sampai rumah lepas minum anlene dan oat dalam jam 11 malam , aku tidur tak sedarkan diri"

saya pun begitu .. kalau tidur, selalu tak sedarkan diri .. hehe

Gee® said...

kecian nya dia, x sihat yer... kena berehat lah tu... cepat colling Dr fav tuh... sihat nanti bulih masak sedap2 ek...

Zul Fattah said...

doktor peberat tu ape kak?
saya jarang g hospital kalau sakit.. hehe..

jeBateja said...

Kak...den doktor yg paling mudah bg mc..itu le doktor pemberat...ahakz

Adinda Amy Sensei said...

jaga kesihatan tu

adrinarania said...

ASSALAMMUALAIKUM..

MINTA JASABAIK DARI RAKAN BLOGGER UNTUK MENDOAKAN KESEJAHTERAAN SAHABAT KITA DARI SINAR RAUDAH YANG SEKARANG SEDANG BERTARUNG NYAWA AKIBAT DEMAM DENGGI YANG KRITIS..MOGA DENGAN DOA SEMUA ALLAH MEMAKBULKANNYA.AMIN

M O M M Y F A R A said...

La..Ayu dmam g ke? Jagelah kesihatan. Skg nie cuaca tak menentu. Klu push bdn sesangat pun, tak elok tau.

Fatin Mraz said...

doktor peberet? hehee.. laen mcm jer bunyi nya.. ehhee

padin said...

uhmm, Alhamdulillah setakat ni aku takde lagi penyakit serius yang perlu gi klinik atau hospital..kalau demam minum kelapa muda dah ok hee..

doktor paberet? emm bakal tunang aku doktor, kira doktor paberet jugak ke? hee

Sunah Sakura said...

saya...doktor utm..ahahaha

insan_marhaen said...

IM cukup malas nak pergi klinik jika sakit. Terpaksa pergi pun kerana nak ambil mc.

siti murni said...

moga Ayu cepat sembuh...sekali sekala kena lepaskan rindu kat doc jugak..hihi...

rawatan dr doc ni penting jugak..tak boleh pandang ringan...selalunya pi klinik swasta je..senang dan cepat. hospital kerajaan pun pi jugak..