CITARASA RINDUAN

Wednesday, October 26, 2011

3 Perkara yang buat aku sangat Risau..........


Aku sangat risau ~~ 
Dari 5 pekerjaku, hanya 2 orang yang bekerja, 3 orang cuti ikut suka depa, eih!! Beraya agaknya?? ( rasa nak lempang jer muka diorang, sanggup biarkan kami 3 orang menguruskan kedai makan…..)

Aku sangat risau ~~ 
Tiba2 peti ais di citarasa rinduan  mengalami kerosakkan diluar jangkaan, mujur kebakaran kecil itu tak merebak.. hanya sedikit kebakaran di digital…..( kalaulah aku tak niaga hari ini, fuh! Tak dapat bayangkan berlakunya kebakaran berpunca dari kedaiku hingga merebak ke jiran2 kedai bersebelahan.. …) Subhanallah…

Dan aku paling risau ~~ 
Baby yang dikandungkan oleh adikku yang sedang menunggu hari untuk bersalin  ( sudah 38 minggu ) tiba2 tidak bergerak, 
Syukur.. berita terkini, bila dapat makluman adikku sudah diwad dan dijagaan jururawat….manakala baby ada sedikit pergerakan, doctor izinkan adik dcaj jika pergerakan baby aktif semula


PS: dan aku sentiasa risau jika kalian tidak maafkan aku kerana tidak dapat update entry hampir 24jam……… keadaaku sentiasa sibuk dan menyukarkan aku untuk menghadap lappy uzurku…..

15 ulasan:

kakcik said...

Semoga segalanya akan baik2 sahaja, ya Ayu.

luahfikiran said...

SALAM,
KALAU LALU KAT SANA, NAK SINGGAH !

cucu umie said...

wah, nasib baik ayie tgh belajar, kalo tidak bolehkeje dekat kedai kak ayu..yuhuuuuuuu

Acik Erna said...

Ayu..kita memang sentiasa risau..

Mamamya said...

semoga ayu semakin tabah menghadapi dugaan2 ini ye dik....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Alhamdulillah tak berlaku apa2 yg tak baik kak..risaunyer adik dgr peti sejuk akak tu..

akak..moga adik akak selamat melahirkan dgn mudah.jgn risau..semuanya pasti akan baik2 saja.


adik dan rakan2 tak marah kalau akak tak update blog..tau akak busy sgt2.


akak syg....nyampahnyer 3 org tu.blh je suka2 hati cuti.esok akak "sembur" ngan sireh abes2 tau.kena tegas sket kak ayu syg...jgn asik mkn hati je.


salam penuh rindu dr adikmu yg jauh diperantauan...muahhhhhhhhhh

eelobor said...

aku risau bila ko dah tak komen kat blog aku lagi....

Hamizah said...

sabar bykk2

Nur-nba said...

Memang susah nak cari pekerja yg komited.. Selalu sangat dengar cerita yg seperti ini.. Pecat aje dan cari pekerja baru.

Kami tak marah pun Ayu.. Utamakan perkara yg penting dahulu, baru luangkan masa untuk berblog. Jaga diri ye..

siti murni said...

senang hati nya depa ambil cuti ikut suka hati..hmmm...u must do something lah ayu..ecece..chek pulak melebih.

jangan stress sangat ya..tangani setiap satu masalah dengan tenang..insyaallah..

mudah2an semuanya baik2 saja untuk adik ayu & baby dalam kandungan..

insan_marhaen said...

risau ini memang tidak akan habis-habis selagi mana kita hidup. jika tidak ada lagi risau dalam hidup, kita perlu rasa 'risau' kerana mungkin masa sudah 'tiba'...

ct N honey said...

alhamdulillah semuanya selamat,tapi bab pekerja tu mmg susah sikit nak settlekan,kena sabar lah...

Queenie said...

kerisauan yang berasas...
kena cekalkan hatimu ayu...

risau terakhir bertulisan merah tu pun kian menyerap dalam hati akak...
hanya Tuhan yg mengerti keadaan diri ini....

wan nurul hezrina said...

mcm2 dugaan kan kak..harap semuanya selamat

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mcm2 dugaan..mau x risau dibuatnya..sib baik gak xde berlaku kebakaran besar..n moga segalanya dipermudahkan..

xpe la ayu..mmg susah nak 24 hours online..hehe..ini pun kira ok ayu still ada masa untuk update n3..eija kadang2 tu seminggu x berupdate..huhu..