CITARASA RINDUAN

Sunday, October 16, 2011

Dengan pekerja ibarat tarik rambut dalam tepung..

Sekian lama sejak arwah menghadap illahi, aku dan en zalie menguruskan citarasa rinduan, sungguh!!! Bukan senang sebenarnya..

Adakalanya ku tertekan dengan kerenah pekerja ku, bukan calang2 semangat nak mengajar pekerja baru, apatah lagi pekerja lama yang kian besar kepala…

Akhirnya, ku temui point yang penting didalamnya..

Mereka perlu tegas, namun dalam erti kata nasihat yang berunsurkan seperti sahabat antara sahabat.. perlahan, namun kadangala ku berani lantangkan jua suaraku…

Syukur, mereka kian rapat dan kian memahami majikan mudanya ini.. walau sesekali mereka monyok bila ditegur suamiku…

PS: bak kata pujangga, tarik rambut dalam tepung, rambut tak putus, tepung tak berselerak..

12 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam..mmg kena camtu kot.nak2 kak ayu muda lg.mmg mereka akan hilang hormat klu kak ayu tak tegas

~izan~ said...

mesti mcm2 kerenah ye kak..tp izan tahu kak ayu sgt berhemah dan arif dalam hal2 mcm ni =)

Ms Ef Abas said...

anggap pekerja sebagai kawan tapi dalam berkawan ada ketegasan supaya mereka tak lupa bahawa kita ini tetap boss mereka...

Kalamhati said...

betul tu..tp tak bleh berlembut sgt..ada masanya perlu tegas..jgn bg dorang nmpak ayu ni lembut sgt..lembut tapi tegas

cikgu isza said...

harap urusan ayu dipermudahkan..
rambut pun dah tak sama itam.. hati tentu lain2..
nak tanya boleh?
kenapa tak ambil penduduk tempatan semuanya?

Woofer Storm said...

kdg2 ketegasan tu penting sis,biar dorang sedar sikit kesalahan dorang apa...ermmm

Yasminhamid said...

semoga segala urusan dipermudahkan-Nya... semoga ayu tabah dalam mengurus pekerja2..

Niena Pengembara Ilahi said...

moga smua keja kak ayu dipermudahkan :D

jeBateja said...

Kak ...den suka dgn ayat...MAJIKAN MUDA...ahakz...tak de apa2...suka jer....ahakz

cik pulau said...

insyaAllah kak..
diorang semua akan jadi pekerja terbaik di bawah pimpinan majikannya yg best ni..hehehe

Ms Fai Ayie said...

semoga akak diberi kekuatan untk menghadapi kerenah pekerja2 akak. wish the best for u dear...

akak, kedai kat area mana? boring2 boleh jalan2 cari mkn kat sana...sbb dh xtau nk ke mana lgi area jb nih...hehe ;)

Dari kulit berjerawat yg bernanah...Kini semakin cerah dan licin

Kak Aya said...

hmm bukan senang menguruskan bisnes yang sudah stabil dan ketika usia masih muda.

semoga restoran ayu bertambah maju....terasa nak pergi tapi jauhnya dari kl....bila agaknya dapat pergi tu?