CITARASA RINDUAN

Monday, October 24, 2011

Sayur yang paling digemari pelanggan..

Chak!!!!!!!!!!

Jangan hairan aku dapat online ya, en zalie bagi aku rehat kat umah.. lepas masak lauk pauk dalam jam 11 pagi, en zalie suruh aku makan ubat.. habiskan antibiotic, disuruhnya aku makan ubat salsema, katanya dia tamo aku sakit, yes bosss!!…. Ikutkan jerlah.. pil antibiotic ada 8 biji lagi, maksudnya 2 hari aku kena habiskan gak,,, glupppp..

Hari nie aku masak sayur paling digemari pelanggan, sayur nangka, aku tak boleh makan, asal makan sure perut rasa kembong, so tak payah pening kepala kita makan apa yang boleh jer…

Kalau korang nak cari resepi versi citarasa rinduan, boleh klik sini ya…..






Dan.. berita yang paling menggembirakan…………



Kiriman sms dari jururawat desa pada jam 9 pagi, Syukur, tahun lepas result pun sama…. So 2 tahun lagi baru check semula, geng2 kaum ibu dah check ker??

32 ulasan:

wan nurul hezrina said...

alhamdulillah normal.nurul tak buat lagi.anak dah 2 kenalah buat..tapi sakit tak kak?

cik cek said...

Waaa....rehat2kan diri ek...bestnya....alhamdulillah ujian papsmear Ayu normal...syukur...
Kak cek pun buat dah...memang last month kak cek buat full medical check up...alhamdulillah..sumenya ok...cuma skrg je tak ok...demam dtg balik...tapi masih kat opis....
Laut gulai nangka muda...hu hu...bestnya kalau dapat makan...

Aku Ibu Muda said...

papsmear? takut la....huhu

nangka? peberet...tp takleh makan dh skang ni...anginnn..huhuuu

azam said...

sedapnya nangka....

alhamdulillah normal....setahun sekali seelok²nya papsmear tu kan?

Kengkawan said...

get well soon kak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak rehat ye ..jg diri.adik lum buat papsmear lg pas bersalin nih

Citarasa Rinduan said...

wan nur hezrina--
kak ayu buat masa 2 tahun berkawin,
bukan apa, penjagaan awalan kan...

walau amsa tu tak pernah mengandung mmg kak tak takut pun...

sebenarnya ada rasa sakit, tapi bonus bagi yang pernah bersalin... mmg tak sakit sebab dah ada laluannya

cik cek--
nie dapat rehat ingat nak online dulu, lepas tu kalau penangan ubat dah naik.. sure ayu tidur tak sedarkan diri.. heheheh

alhamdullilah, c.cek dah check up... untuk kesihatan diri sendiri mmg amat baik...
tahniah

AIM--
jangan takut. kalau dah pernah bersalin, tak sakit, kecuali kalau belum pernah bersalin, ada sakit......

samalah, tak dapat nak makan nagka, perut sure kembong...

azam--
setahun sekali bila pemeriksaan pertama kali, bila dah buat 2 tahun berturut2.. dah boleh lambatkan sikit..
buat kat kerajaan free.

kengkawan--
wah.....
rindunya dgn cikgu muda nie..

Citarasa Rinduan said...

LM--
kalau buat kat sana, agak2 kat hospital kerajaan atau swasta??
tapi kalau swasta boleh claim en suami kan?

mama maman said...

Ayu: sy lapar mata dan peyot.. hhhuuu..

** blm buat lg papsmear.. penyakit suka menangguhkan keja.. hhhuuu.. dpt sakit br tau kan.. minta jauh..

lieynanilaz said...

my peberet tu kak sayur nangka tuh!!

Citarasa Rinduan said...

mama yana--
tak apa.............
nanti ada masa buat kat mana2 klinik ya...
part lapor tu.. mai sini cepat.. makan kat CR.. ehhhe

Citarasa Rinduan said...

liey--
lagi sedap dan ngam bila ada sambal belacan, ikan masin dan nasi putih panas2... kan?

tun_telani said...

kak ayu.. sedapnyerr!!!!!!!!!! tun nak makan!!! tp tun pun sama ngan kak ayu, kalau pekene sebijik pun kompom sakit kepala sampai malam. angin teruk.

Cik Sara said...

Wahhhh...gulai nangka..faveret tu..
semoga cepat sembuh kak ayu..~

IMANSHAH said...

wah kawan ngan misi

Yatie said...

uwaaaaa..lauk kegemaran akak ni....maunya bertambah2 kalau gulai nangka ni...adoyaiiii laporlah pulak...sejak balik Msia ni akak lum check lagi..pasni nak wat gaklah..moga Ayu cepat sembuh dan sihat spy sedikala...abeskan ubat tu ya....

siti murni said...

gulai lemak nangka!!! feveret tu...!
tapi sama dengan ayu...kena limit makan..kalau tak..perut kembung..kekekeke..

alhamdulillah...keputusan ujian tu normal...memang jadikan rutin yer tiap2 tahun buat ujian papsmear...baguslah!

Alin Marlini said...

takut nak buat..sakit tak?

Liza said...

Salam ayu...peberet liza tu masak lemak ciliapi nangka muda...walllaaa

CT NoArIzAh ArIs said...

Rajin2 mkn ubat jgn culas ya...!!

Best gulai nangka tu dh lama tak makan nak msaklah nanti bila lik kg best mkn ramai2 kalu kat umah ni sy sorng je makan tak berebut2.

Kakzakie said...

Kakak suka sayur nangka muda Ayu. Nasib baik tak kalah lagi. Mesti lawan dgn ulam dan sambal belacan. Huh.... tak terkata Ayu:)

Kakak buat pepsmear setiap bulan April.

dieya said...

sayur nangka masak lemak.. sedap tu!
alhamdulillah ujian pap smear k ayu clear. teruskan jaga kesihatan ya.

cucu umie said...

wah sayur nangka... ayie paling suka kot..lg2 kalo dpt makan time waktu panas2 tu...perghhhhhhhh..

semoga kak ayu cept sembuh yer

K.Nor said...

ni lauk kegemaran k.nor gak! kalau ada ikan masin/kering dgn sambal belacan mmg best sgt2.. kat ganu biasanya ni selalunya dijadikan menu masa kenduri kawin..

nanti nak serang kedai makan ayu la.. nak makan lauk ni heheh

Daddy Ziyyad said...

Moga ayu cepat sembuh....

Pap smear tu, kalau resultnya OK, boleh ulang setiap 3 tahun, tak perlu dua tahun sekali....


Saya suka gulai nangka!

Fatin Mraz said...

ini fav lah yer..
yg fav inilah yg saya x pernah makan.. percaya atau tidak..hehee..
mmg x pernah cuba.. tak tau kenapa..

kasih suci said...

mmm bestnye sayur lemak nangka..favourite gitu...tp dah lama tak dpt merasa lauk tu...

ibu muslim said...

rasa nk g makan jer... i like

Fara said...

Sy pun kena bt gak ujian pap smear nie.

Sy suka sgt nangka muda msk lemak cili api nie. Mak aih! Terliur dibuatnya. Pas mkn, perut sy mst kembung2. Adehh!

missbby said...

kita pun belum buat papsmear lagi..iallah akan buat nanti..

gadisBunga said...

saya kenot kenot kenot buat pap smear lagi. hihihi~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ada panel kak ayu...takda masalah pun.nnt pas dtg bulan adik buat , tq entri ni akak cayang.adik pun leka jek.