CITARASA RINDUAN

Friday, October 21, 2011

Sibuk-sibuk pun aku kena uruskan..

Salam pagi penghulu hari sahabatku semua

Hari nie hari jumaat ker?? Fuh!! Sekejapnya masa berlalu.. rasa tak caya pulak esok aku terima tempahan majlis kesyukuran dari kampung berdekatan…

Hari ini, ada banyak kerja menantiku… yang pasti ke pasar borong cari bahan mentah…

Kena check list betul2.. sebab bila dapat tempahan kenalah pastikan semuanya teratur.. kalau ada barang yang tertinggal pasti akan kecoh esok hari.. kann……..

Petang karang, dah start sessi siang menyiang..sayuran perlu di potong, sukat lebih sikit. Kalau ada lebih bolehlah sedekah kat kedai sebelah menyebelah.. Cuma ayam aku ambil esok pagi jer.. tamo ayam yang tak fresh…. Ku mahu segar2……. hehehhehe

Semoga semuanya baik2 sahaja, mengambil keberkatan dipagi jumaat..


PS: maaf berlori, masih belum dapat berjalan2 ke rumah kalian.. ampunn…

Selingan~~ kalau aku ada pekerja lelaki yang boleh dipercayai, sure aku boleh duduk rumah layan anak daraku… namun.. zaman sekarang budak2 lelaki tamo kerja kedai makan, pelikkan? Ker, hanya di tempat ku sahaja??

14 ulasan:

jeBateja said...

Akak....ada keja part time utk lelaki ke...? den buleh...tukang rasa makanan....ok.....ahakz....

Citarasa Rinduan said...

jebat--
cepat isi borang..
hahahhahah.. nakal

missbby said...

biasalah budak sekarang mana nak kerja penat2 ayu..semua nak kerja tempat selesa je kot..salam hari jumaat untuk ayu.

zaidah said...

nanti klu nak buat open house ker anak kawin ker blehlah tempah ngan ayu....hehehe....open house tu mungkin jugak tapi anak kawin tu lama lagikan....

eelobor said...

hehehe...dah susah nak cari pekerja lelaki kecuali kedai2 tomyam

mamaNoriz said...

penat nye kak...

tpi klu dpt tenaga lelaki ni mmg banyak membantu kan...

wan habibah said...

salam kenal.. jom jenguk2 n follow belog saya jugak

Kakzakie said...

Sebab tempat kita ni banyak kilanglah Ayu... mereka lebih suka kerja kilang...

cik cek said...

Kak Cek singgah bwk Kuih lapis kacang hijau ni...sambilo2 buat keje tu leh kita makan sesama ya... :D

munna said...

mesti banyak kerja tu Ayu.... kerja mcm masak2 kat kedai klu lelaki mmg bagus kan mudah nak angkat yg berat2 tu

Fara said...

Aduh! Rs mcm keje Ayu tu sgt2 meletihkan..

=(

~izan~ said...

murah rezeki akak...ada tempahan.. dpt bygkan kesibukan kak ayu..

wan nurul hezrina said...

waah rezekituh..bussns first=)takper kitaorg bleh jalan umah ayu even tak singgah umah kitaowg=)msk shedap2.

Yasminhamid said...

tak tau nak kata... hihihi. kat umah saya ni ada kedai makan yg pekerjanya semua lelaki. chasier jer pompuan. sebab dia anak tokey..