CITARASA RINDUAN

Monday, October 24, 2011

Berita terkini tentang Blogger Amy (Sinar Raudah)

Dapat komen dari blogger Adrinarania,
(search blog beliau tak dapat masuk URLnya)



Kalau nak diikutkan  pada wall di FB blogger Amy Raudah, beliau memang sedang demam panas, namun tak ku sangka sekarang beliau sedang bertarung dengan nyawanya...

Semoga beliau cepat sembuh, kerana ku tahu ramai kawan yang rapat dengan Amy raudah merindui beliau…… 

Tips tentang menangani deman denggi supaya cepat sembuh selain minum 100 plus dan air rebusan ketam.. tidak ku tahui, tapi masa en zalie di ICU, ada seorang budak lelaki dalam usia 20an yang koma di ICU akibat demam tersebut.... Kawan2 ada tips lain ker??



PS: kalau kalian ada no handphone Amy (SR)beliau, boleh tak bagi pada aku email di umairahayu@yahoo.com, terima kasih

29 ulasan:

Fara said...

Sy terkejut gak dpt tau psl berita nie melalui blog Kakcik pagi td..

=(

azam said...

aduhai.....
denggi belum ada ubatnya....cuma boleh ubat kesannya saja

Insyaallah kita sama² doakan keselamatannya. Amin, supaya cepat sembuh

mama maman said...

moga cepat sembuh hendaknya.. sama2 doakan...

gadisBunga said...

ya Allah...semoga dia kuat! saya dah penah rasa seksanya denggi ni. mmg air je ubatnya.

kakcik said...

Semoga Amy akan kembali pulih seperti sediakala. Amin.

mamaNoriz said...

mudah2an dia tabah dan sabar...
di doakan segera sembuh...amin :(

exora said...

tima kasih bg tau...terkejut jgk

missbby said...

kita pun tau dari blog kak hanis azla..terkejut sangat, mengharapkan dia cepat sembuh.

wan nurul hezrina said...

ya allah nurul baru tau kak..amy nyer blog jd .com...kat opis tak dapat bukak=(alahai semoga amy cepat sembuh n minta jauh dr perkara yang mengejutkan..

cik cek said...

Sama2 mendokan kesejahteraannya....

diana said...

harap sangt dia cepat sembuh...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kesiannya... patut lama menyepi. Moga Amy cepat sembuh.

Along Maklong said...

semuga beliau cepat sembuh..
anak maklong pun pernah kena demam denggi.. ubatnya memang 100+ dan sup ketam..

AzeedA said...

salam kenal ayu..
pernah kena denggi suami isteri bln 2 & 3 thn ni.
kami diberi minum air perahan daun betik yg ditumbuk lumat. tak campur apepe.. tu je. alhamdulillah dapat menaikkan pletlet darah. cubalah!
moge amy cepat sembuh.. amiinn! insyaAllah!

lieynanilaz said...

semoga amy kuat dan tabah...
cepat sembuh yaaa...

JunAina said...

anak bungsu aina pun kena denggi tahun lepas. tak banyak yg dapat kita bantu tp berbotol2 100 plus yang suami belikan untuk dia tapi alhamdulilillah...Junior cepat baik.

Pada Amy, semoga cepat sembuh. Doa yang terbaik dari kak aina buat Amy.

mamaijat said...

...sesamalah kita mendoakan agar beliau cepat pulih & sihat seperti biasa..
Ya Allah... kuatkan semangat adikku ini..amin.

logorithm said...

Semoga Cik Amy melepasi tahap bahaya dan segera sembuh.

I dulu pon pernah kena demam denggi semasa sedang menuntut kat UTM. Selepas sepuluh hari baru masuk hospital (Hospital Seremban). Selepas 3 hari menerima rawatan di hospital, I sembuh sepenuhnya.

Daddy Ziyyad said...

Innalilah..Al Fatihah..

Saya baru terbaca tadi, bahawa beliau sudah meninggal dunia

ibuintan said...

ya Allah... akak tak tau pun , dah tiga hari tak buka blog, sbb di kampung mertua

Hanis Azla said...

saya pun dapat message tersebut.. yg terbaru kejap ni, katanya amy dah tiada.. tp tak tahu kesahihahnnya sbb komen yg ditinggalkan dari anonymous..

norhidana said...

allah huakbar...
betul ke kak amy dh meninggal mcm daddy ziyyad bgtau?astagfirullah...

saya btl2 terperanjat... taktau nk ckp apa...inalillah...

Scarlett O'Hara said...

Baru baca di blog Kak Cik Seroja.Kalau betul, Al Fatihah buat Amy.

AzeedA said...

Al Fatihah..

Rinna said...

Salam Takziah buat keluarga Amy.. Al-Fatihah..

Yasminhamid said...

sebenarnya apa kedudukan amy sekarang ni???

nyanyisunyi said...

salam ayu..
kak ida kenal Amy dari blog idalara dulu...berita terkini kak ida baca td arwah dah meninggal...betul atau tidak kita tggu kesahihahnya

Acik Erna said...

ya allah ayu..betul ke dah meninggal..ingin sangat tahu perkembangan terbaru..

cucu umie said...

sedang menanti mengenai kesihtn kak amy..semoga semuanya baik2 shje..