CITARASA RINDUAN

Thursday, October 27, 2011

Temankan adik di hospital..


Dari malam tadi, aku menemankan adik di hospital…

Caya ker??

HEHEHEH. Sorang di hospital mersing, sorang atas katil rumah di f sungai sayong.. hahahha
Mujurlah handphone buat penghubung kami..

Jam 11 kami akhirkan mesej kami..

************
Bila jam 4 pagi, sambung lagi….

Bila aku sapa dia.

Adik balas mesej
Alhamdullilah, okey.. rasanya tengahari nanti dah boleh keluar, baby pun dah cukup gerak, Cuma lambat, dari tadi adik tak boleh tidur, kencing sahaja, tapi nurse dah tidur.. hahahha  (sms dia ayat kontot2.. aku tak berapa suka dan faham.. tapi bolehlah nak  terjemahkan kat korang….)

Part nurse tidur tu.. aku gelak besor.. hahahhahaha biasalah…

Sebenarnya, suami adik masih bekerja di KL… sebulan adik duduk dikampung sebab nak bersalin di kampung.. dapat rasakan saat ini adik tak kisah dengan suaminya, namun memerlukan semangat adik beradik….

Ku tahu adik seorang yang kuat…

Bersabarlah… kerana dalam tengahari kakak ngah akan pulang ke kampung dengan bungkusan nasi ayam, permintaan kamu…. hehehe


PS: sangat besar pengorbanan seorang ibu yang sedang mengandung, apatah lagi saat mahu bersalin….

18 ulasan:

luahfikiran said...

SALAM,
SIKAP SALING-MEMBANTU ... SYABAS, ITULAH YANG SEBAIK2NYA

Citarasa Rinduan said...

dato--
wasalam, terima kasih......
semoga hari2 dato sentiasa diberkati.

Yana Shaiful said...

tibe plak teringat time kna tahan kat wad ms preggy dulu..darah tinggi punya psl..bersalin tanpa suami di sisi..:=)

norhidana said...

jauh tp dekat ek kak...bile dh ada tepon jd penghubung

Gen2Merah said...

bila keadaan macam tu, suami atau adik beeradik jadi penghubung kan...

Queenie said...

UNTUNG ADA KAKAK MACAM AYU...

Nur-nba said...

Semoga adik Ayu dipermudahkan untuk melahirkan.. Beruntung dia, ada kakak yg prihatin.

cucu umie said...

semoga segalanya berjalan dengan lancar yer sis and baby tu baik2 shje..amin44x

Kakzakie said...

Harap sempatlah dia merasa nasi ayam Ayu masak.

wan habibah said...

untungnya.... jadi kakak kite jugak lah.. :P

Mamamya said...

semoga adik ayu dapat discharge arini...akak dulu penah mengalami pengalaman yg sama masa mengandungkan afiqah...bby x gerak n kene tahan wad 1 mlm...yg sedihnya masa tu hari raya....mcm2 dugaan masa mengandung....semoga adik ayu selamat b'salin nnti...hati2 masa memandu balik ke kampung nnti yer... sampaikan salam pada fmly ayu kat tenggaroh...dah lama akak x balik kg sejak suami kursus ni..selalu mak/ayah yg dtg sini.....

JunAina said...

betul tu ayu...suami penting tetapi kita akan rasa lebih selamat kalau mak dan ahli keluarga yg lain ada di sisi terutama ditika saat2 macam gitu.

wan nurul hezrina said...

alahai kesiannya..mengidam nasi ayam=)baiknya kak ngah=)siapalagikan nak tolong kalau bukan adik beradik

Gee® said...

ye lah ayu, time sakit ni memang adik beradik lah tmpt kita mengadu kan... untuk adik ada kak ngah yg baik hati tu...

azam said...

:) nasi ayam tak apalah....sekali sekala kot...hehehe

semoga mudah bersalin nanti

Kengkawan said...

baiknya kak ngah hehhe

Fara said...

Sy pun nak kakak mcm Kak Ngah, ley tak? Hiks~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam akak ku sayang....begitu besar pengorbanan mu sebagai kakak.br bln 7 lalu akak temankan adik kat labourroom.tak sampai sejam akak pulang adik dah melahirkan...terima kasih akak syg..jasamu adik kenang sampai ke akhir hayat.syg akak sgt2..