CITARASA RINDUAN

Sunday, October 30, 2011

Ambil Kesempatan, curi-curi belajar Photografer..



Selamat pagi ahad semua
Wah!!! Dapat berehat malam tadi, buatkan aku menjadi orang baru… Jom kengkawan kita Kerja… buat yang bercuti seminggu tu… jangan malas2 ya…. Mulakan hari ini dengan cara dan rutin harian yang bagus untuk kita, Esok dah start kerja kan????

So.. bagi kredit buat diri kita sendiri.. SEMANGAT!!!!!!!!

Jom, layan aktivitiku beberapa hari bercuti ke kampung tercinta








Gambar 2 adalah hasil tangkapan daku dan adik lelakiku Muhamad Shahrul Nizam Ab Rahman, kredit buat blogger fotografer hebat ini juga!!!!

PS: belajar perlahan2… tapi kata adik aku, ko dah nak hampir setahun pegang DSLR pun tak tau apa2.. hahahha.. nak buat lagu mana, periuk dan sudip bolehlah!!

19 ulasan:

eelobor said...

baik canon, nikon, sony atau apa saja jenama DSLR sebenarnya sama sahaja hasilnya. untuk mendapat hasil yang elok tidak bergantung kepada mahal sesuatu gadjet tersebut tetapi latihan demi latihan. bukan senang untuk mendapat hasil yang baik kerana selain daripada belajar secara teori terselit bakat dalaman juga memainkan peranan. seni yang membezakan antara sesuatu gambar biasa dengan gambar yang hebat

Cik Ila said...

sokong dgn komen kt atas ni..brand apa pn,sama..yg paling bagus adalah orang yg snap gambar tu.. ;)

kakcik said...

Kakcik belum mampu memiliki DSLR. Alhamdulillah, setakat ini berpuas hati sahaja dengan apa yang ada. :)

luahfikiran said...

SALAM,
CANTIK2 GAMBAR NI ! JENIS KAMERA JUGA AGAKNYA MEMAINKAN PERANAN .

Acik Erna said...

Ayu..senduk dan sudip pun..gambar tetap cantik..

cucu umie said...

boleh tahan sis.. not bad lh..hehe

gadisBunga said...

prektis makes perfect kak. polish dari skill yang dah ada tu, and there you go! :D

Yan said...

Cantikkk... i pun tgh suka tayang gambar views.. Rasa happy je..

Gee® said...

cantekkk belaka... cian kita ada kamera cap ayam jer...

bersama kak Es said...

Subhanallah!!
cantiknya gambar. kak es sukaaaaa :)

Aisy Nasiha said...

kalau mahir dgn seni foto ni blh buat duit tambahan tau. ape lg kalau ada dslr ni...ada kwn buat part time amk gambar kawin pun ckp byk juga blh duit..

Lelord said...

Cantik....akak ni harap je ada camera tp simpan tgu musim sejuk la br kuo umah ni still panas lg karang rentung lak

~ yus ~ said...

oklah tu gambarnya...

saya kalau ada dslr depan mata pun, rasanya gambar tetap mcm tu juga, mmg tak pandai..hihi.

Jemput join GA saya di blog kalau sudi..:)

CT NoArIzAh ArIs said...

Seronoknya ambik gmbr dgn DSLR tapi sy masih berpuashati dgn olympus saya..hehe..:D

insan_marhaen said...

IM pun dah mula teringin belajar pegang kamera. ini gara-gara talipon IM sukar nak dimuatnaik fotonya ke dalam pc.

eiela said...

cantiknya gambar tuh kak.

Fatin Mraz said...

infact, mata kita adalah 'kamera' pertama-tama untk meng'capture image.. it just x boleh di print direct.. oke ajer kak ayu.. cun jer gambar tuh!

Zul Fattah said...

ada bakat r tu.. hehe keep it up kak..

Fara said...

Ayu, gamba bunga kuning yg dihinggap lebah tu sgt ctk! Sy suke momen tu!

Sy tak suka DSLR sbb bsr dan tak praktikal. Sy mengimpikan LUMIX yg ley psg ZOOM kit. Hiks!