CITARASA RINDUAN

Sunday, April 24, 2011

Jom makan ais cream Wall`s Fruit Salad

Assalamualaikum..

Tempat korang panas terik tak?? Kat kampung tercinta panas sangatlah..... dan untuk hari ini aku terkantoi dengan ais cream terbaru jenama Wall`s... Fruits dan salad...

Rasanya?? Ngam ko...... enak dimakan begitu saja..... (eik!! Iklan pulak), memang betul.. tak tipu. Rasanya sedap sangat... ada buah-buahan di dalam ais cream terbaru nie... kiranya sesuailah buat basahkan tekak time cuaca panas2... kan??

Kalau korang?,. time cuaca panas korang suka makan apa???? 
Jom. Kongsi makanan/minuman yang menyejukkan.......



PS:Hari ini hari ahad, seperti hujung minggu yang lain..citarasa rinduan di penuhi pelanggan... syukur padamu Illahi, bolehlah buat bayar gaji pekerja dan bayar belanjer semasa..... kalau dulu arwah yang fikir masalah tentang pembayaran lain-lain.. sekarang nie kenalah aku gunakan semula ilmu yang ku tuntut semasa di politeknik, jurusan akaun.... Wah!! Moga-moga dipermudahkan...amin

43 ulasan:

mungelily said...

slmt mlm k.ayu..jln2 singgah sini~~~

Alhamdulillah murah rezeki k.ayu...

btw ais krim memang peberet sy!! hehhee

NadiRah said...

blanje nad!!! ye2..huhu ^^

Citarasa Rinduan said...

lily--
slmat malam sayang...
amin... syukur...

PS: nanti kita makan satu mangkuk eik....

Citarasa Rinduan said...

nad--
jom......

mungelily said...

hihihi~~~~ boleh sangat!

CT Delima said...

Assalamulaikum Ayu :D


K.ct suka makan ais kerim tak kira jenama apa, asal masuk tekak nyamannnn... hihihi

Ni jenama terbaru ker Ayu..? mesti cari :D

Dearie Pearls said...

hi kak..
apa khabar?
moga sihat...

time panas2 saya mcm tak sesuai mkn eskrim. pala jadik pening lak.

*sangat suka eskrim yang banyak kacang...

Nur Hawa Mohd Zin said...

ada salad ke kak ayu? heheh..jarang makan ais krim tu sebab mahal :)

Gen2Merah said...

alhamdulillah.. murah rezeki citarasa rinduan.. syukur pada Ilahi

Citarasa Rinduan said...

lily--
insyallah..satu hari

kak ctdelima--
waalaikumusalam..
kak..nie jenama yg terbaru.. ayu nie tak makan aiskrim takut gemuk.. tapi jenis nie macam sihat jer

dearie pearls--
hai dik,
alhamdullilah sihat...
kak ayu pun mudah sakit kepala.. tapi bila makan aiskrim nie wokey pulak...hehhehe

Citarasa Rinduan said...

awe--
a,aa pelnagai salad dalamnya, macam kekacang hijau, jagung dll...
sedap dik, walau mahal tapi berbaloi....

gen2--
alhamdullilah..amin.....terima kasih cikgu

akuanakpahang said...

Salam, hari panas2 nie mmg best kalau makan aiskrem :)

Citarasa Rinduan said...

AAP--
heheheh... jom.. sambil layan lappy..

Yan said...

Kat s alam tak panas, hujan lebat..

Tapi i belasah pisang bakar dengan ice cream.

Mas said...

ayu....
sedappnya tengok ais krim tu...
memalam gini pun jadi teringin tau...

Citarasa Rinduan said...

yan--
tu lah,.. pi blog yan, terus meleleq air liurku...nyami...
bestnya hujan.......

mas--
sini, ayu suapkan... ada baki ayu makan tengahari tadi

eelobor said...

aku suka ais krim roti jer...pastu tabur kacang kat atas tuh. nak lebih sedap lagi, beli satu jer tapi kongsi 3 orang makan ngan bini & anak aku. sedap tau....x caya cuba try

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
kongsi???
memang lah sedap.
tadi aku syer ngan en zalie... umai pulak tamo sbb ada pelbagai salad dan buahan,.hahhaha..

bantalbucuk said...

wah..terliur...! :p

siti murni said...

sedapnya ice cream wall's...ndak2 kalau dapat di tengahari yang fana...ekeke...siti baru je beli hari tu bt stok dlm fridge...tapi tak perasan pulak ada flavor ni...

Bionic women said...

x pernah try ag eskrem nih..x jumpa ag..nak try ler. macam best jer ayu iklankan..haha

missbby said...

ayu, serius kita tak tau pun ada perisa aiskrim ni..memang kena carik dan try ni..sekarang cuaca tak menentu la..pagi panas sangat, tiba petang hujan pulak..

Kalamhati said...

nak sikiiitt!!hehe

Cikgu CTE said...

kalau panas nie, suka sgt minum ais...tapi terlalu banyak minum pun tak baik sbb perut saya jadi makin kembanglah...

tapi sesekali makan ais cream tu mesti sedapkan....

kalau mcm ice cream kat atas tu, tak cukup satu kot....

delarocha said...

peminat ais krim

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ais krim? MM dari aritu nk buat ais krim goreng tak sempat2..

IMANSHAH said...

saya makan cendoi

azian said...

addehhh...
sedapnya...nak g amik ice cream la kat peti sejuk jap....hehehhe!!!

p/s kak, apsal sy tgok kat folower tu, sy kene sign?then bila sy sign baru sy jd follower akak yg ke 871...tapi sy dah follow akak sebelum2 ni...masa follower akak 3ratus lebih lg???ke sbb sy tukar gambo??/ade kene mengena ke????adoyaiiiii!!!!

ainnoraini said...

selamat mlm ayu...
semoga ayu dimurahkan rezeki...

sedap jugak kalau pekena aiskrim tu...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh sedapnyer aiskrim sis ayu~~

alhamdulillah...kedai ramai pengunjung ye sis.kedai sis kat area mana ye?

hazlin nazri said...

sedapnya.. akakpun tengah gila makan aiskerim

nba-Nur said...

Salam singgah blog Kak Ayu.. Tak pernah nampak aiskrim ni.. Sedap tak??

gadisBunga said...

sabtu lepas promoter kat jusco promom iaskrim baru ni. sempat rasa sesudu. tapi lastly amik aiskrim lain pulak. hu~

AngahSayang2314 said...

selamat menjalani tugasan ngan selamat... hehehehesedap ke aiskrim tue?????

azzey said...

alhamdulillah atas rezeki yang Allah kurniakan ...:)

tun_telani said...

morning kak ayu =) tun xpenah nmpk pun aiskrim tuuu?? xkn x sampai kt bintulu kot.. baru ek?
panas2 tun rembat apa sahaja yg ada ais.. haha. kalau dpt air sirap pun jadi. kalau ptg tu panas, mkn kuih ngan teh ais. hihi..

Sari Yusa Ibrahim said...

Ayu dah jadik tokey, fikiran kenalah smakin ligat, smoga sgala urusan dipermudahkan Allah swt... AMIN

norhidana said...

wahhhhhhhhhhhhhh akak....
baru nmpk kt iklan mlm td, dh kuar dh kt blog akak...
musti best nih...

time pns kalu dpt lyn abc mmg best... tak pun dpt lyn sirap sejuk pun dh ckup hehee

munna said...

lepas je ayu tunjuk aiskrim ni terus rasa nak cari aiskrim ni balik kerja nanti...

ieda said...

sedap nie ayu .. dah lama ieda x beli .. ermm kena beli nie :))

Izan Ishak said...

sedapnya ayu...blm cuba lagi yg fruit salad nih. harus dicari lepas ni.

kat sini ptg2 aje mesti ujan lebat~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau panas sy suka makan ABC dan cendol..aiskrim pon suka bangetttt..

akuwanblur90 said...

Wanblur singgah sini. suka Wall Ceremy