CITARASA RINDUAN

Saturday, April 9, 2011

Nak Bercerita...

Assalamualaikum..salam malam sabtu sahabatku semua..

Apa yang ingin ku kongsi hari sabtuku dengan kalian agaklah biasa-biasa,
Nak bercerita tentang kerenah  pekerja? Dari 6 pekerjaku, 4 sahaja yang tinggal..cuti suka suki.....sabor jerlah, jangan salah sorang kena berhentikan...aku dah tak tahan nak sabor....

*********************
Nak bercerita tentang customer? Mereka adalah Raja, walau pelbagai kerenah...tetap ku layan seadaanya, lagilah hujung minggu...rasa tak berdaya nak memaniskan rupa.....

Nak bercerita tentang Mood aku? Terlalu penat hingga demam yang sedia ada, ku lanyak selagi terdaya. Mata tak kuat melihat seorang pekerja menggoreng makanan...tak apa, karang-karang aku up kan gaji pekerja tu...hehehehe..

Nak bercerita tentang Rezeki Citarasa Rinduan? Alhamdullilah..semenjak dua menjak nie tempahan dapat dari mana-mana pihak..hari ini 2 tempahan ku terima ..syukur...

*******************
Nak bercerita tentang AF9? Dengar-dengar ini AF yang terakhir, tapi entah kenapa aku dah malas layan pelajar AF9, tapi tadi perasan pengetua AF9...Wah hebatnya....Amy search lah......Pengkritik, Ogy dan Hattan...okeylah, depa tu lazer pada tempatnya, tapi Adibah the best pengkritik...awat dia jadi pengkritik jemputan???




PS: Aku dah tualah, AF sentiasa muda, bak kata Pengacara AF9 Aznil,,KERTUA!!!! So, tak sejiwa nak layan budak2 muda...heheheh

31 ulasan:

eelobor said...

aku suka ayat terakhir yang kak limah dah ngaku tua... huhuhuhu

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
Ehem............tapi wajahku tetap muda beb..waka..waka..

mamaijat said...

....suka peserta lelaki dari melaka...skema...

Sis-Lin said...

sama ler...sis malam ni sambil tenet layan cerekarama 'Rintihan Kalbu'..selalunya mmg minggu per-1/2 ni sis x layan sangat AF tu..nnti dh lama sikit bru panassss...hehehehe

tang MOOD tu kena senyumm selalu ye Ayu...:)

NadiRah said...

dah lama tak layan af..
kenal amir AF pon sebab dy seorng blogger..huhu

Citarasa Rinduan said...

mamaijat--
siapa namanya mama?? kena tanya en zalie nie..dia pengemar...heheheh


sis lin--
sis..thanks yer...mood memang sentiasa tersenyum dan happy walau demam melanda diri...saborjelah...dah kerja dgn public..hehehe

Citarasa Rinduan said...

nad--
bagi URL peserta AF amir tu..hehhehehe..nakal gak kak ayu kan??

jeBateja said...

errr...kita nak kerja sana laaa....tukang buat puding....buleh...???

zeqzeq said...

Nyanyi sendiri lagi sedap..kritik sendiri

munna said...

MUNNA LAYAN JUGA SEBABB ADA PAKNIL LAGIPUN INI YG TERAKHIR DAH... JIWA MUNNA MUDA LAGI..HAHAHA

shahjiehan said...

kak ayu bukak kedai makan ke?wah2...bestnyaa....

shahjiehan said...

no 9 tu..x sure...hehehe

alinac lover said...

yong pn x brapa layan

Mas said...

mas jarang layan af start dari musim pertama....kurang minat la..he..he..

ayu..jaga kesihatan tu..jangan terlalu memaksa diri...

alhamdudilah..moga bertambah2 rezeki ayu..

kakcik said...

Oh... kakcik dah tak layan AF lagi... mungkin dah tak sesuai dengan usia kakcik.. :)

Mama JnJ said...

laa tak dapat tengok aflahh..abah budak2 ni tengok bolalah pula..

JIM Seberang Perai Tengah said...

daripada tengok AF9 ada faedahnya tengok Faiz (TV9)...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

as salam kak ayu.
moga sht.lama tak ziarah kak ayu...miza busy sgt2.sis jg diri tau..sabar lah ngan kerenah pekerja tu ye sis.muahhh nite sis...

Lelord said...

wahhh cuti sukati ek...ni bleh mendatangkan marah

af9? kat you-tube je la jawabnya

Yan said...

Kalau bercerita sal customer... emmm naik darah pun ada.. tp nak wat cam ne ek?..

AF9 layan kejap je.. rasa2 nak tgk final je nnt..dah tak masyukkk lah..

azieazah said...

AYU,
terlalu nak jaga hati orang, terlalu nak sokong orang lain sehingga mengabaikan diri sendiri, itu namanya TAK Sayang diri sendiri.

So, please seimbang atau dalam keadaan tertentu, utamakan diri sendiri.
Bila kita berada dalam keadaan baik atau TERBAIK, kita pasti boleh memberikan yang terbaik juga untuk orang lain...

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak ayu...awe nak tunang tapi takot nak cakap kat mak abah

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

AF9 memang tak syok lah..pekerja yg ada tu bg uplah gaji spy makin seronok diaorang keje ngan ayu nnt hee..bilalah kita nk g citarasa rinduan nih..

Fyqa said...

k.ayu : bermacam ragam kan. huhu


af pon sy dh xlyn sgt...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

syukur...rezeki selalu ada, kita bole bercerita dr pengalam yg kita lalui..itulah asam garam gula hidup... yg penting kita hepi dan masih di sini..

@pakcikLie

nyanyisunyi said...

Assalam Ayu..
biasalah pekerja dan pelanggan..kedua2nya kena dijaga..tp hati pelanggan lebih penting...sebab customer always right..

apa2pu kesihatan ayu kena jaga...alhamdulillah rezeki ayu bertambah bila kita ikhlas memasak untuk menjual..

bak kata mak kak ida...macam mana kita masak untuk makan, mcmtu juga kita masak untuk jual..jgn ada kurang sikitpun bahan2nya..ida pegang kata2 mak...

AF9..kali ni baru Adlin rasa bila pelajar dia kena kritik...selalunya dia yg kritik...layan gak AF9 sebab suka tguk Ogy melazerkan mereka...

ilham_un said...

muka tua tapi hati muda kak..
janji hepi..ape orang kisahkan..hehhehe.

sarah-najwan said...

tapikan ayu..xkira tua muda..patut layan belaka supaya kita seme tau..hehehe

Syafiq Rosli said...

xbest kn sis..af9 skunk ni

ibuintan said...

moga Ayu sehat


macam2 ragam pekerja Ayu nya! bersabarlah

akak dari dulu tak pernah layan AF ni

azzey said...

Klu part AF9 tu ; saya x dpt nak tumpang bercerita sbb x pnh layan sgt pun AF ni...:)