CITARASA RINDUAN

Friday, April 29, 2011

Walau masih letih....

Selamat malam sahabatku semua..

Mata ingin menatap lama lappyku ini.. inginberkunjung ke blog kalian.. namun. Selepas balik dari TJMART (belanjer basah untuk citarasa rinduan) aku terasa amat letih sekali.. Hajat nak layan Maharaja Lawak.. rasanya tak kesampaian kot... tonton jerlah ulangan esok-esok...heheheh

***************

Walau masih letih... dalam jam 6 petang masih ku gagahkan diri untuk memasak menu sihat en zalie.. sayur bayam bening tanpa bahan asid urid, ku tambahkan sedikit carrot dan sebiji kentang buat penambah rasa... dan ikan ayam-ayam bakar berserta air asam...

***************
Menuku...ikan selar kuning goreng dan sayur bayam bening...aku jenis kurang makan, bukan aku jaga makan... tapi dah terbiasa makan sedikit.. syukur.. kenyang daku.. jam 6 lebih dah makan bersama family tersayang.


PS: selamat malam sahabatku semua... esok-esok aku singgah yer.. nak ucap selamat hari pekerja (BURUH) kepada anda semua...

17 ulasan:

eelobor said...

aku balik kampung malam nie. selamat hari pekerja.....

Mas said...

berehat secukupnya yer ayu....
wahhh..sedapnya menu malam ni....

Nur Hawa Mohd Zin said...

tq kak..hehe..awe dah cuti awal..jumaat dah cuti..hehe..ni dah sampai melaka pun

diana said...

selamat bercuti...
nak makan angin ke mana??
hehhe

zeqzeq said...

Makan sorang leth ?

niey_muhaini said...

Slmt bercuti kak ayu.
Wahh..mlm ni menu sihat tanpa kolestrol. jauh dr penyakit ni kak klu kita selalu amalkan.

siti murni said...

Peruntukkan masa yang cukup untuk rehat...selamat malam ayu! :)

Insan Marhaen said...

IM pun makan 'sikit' je. satu pinggan!

Cikgu CTE said...

walaupun simple tapi sedap...

baru balik dari tesco kat depan kasco tebrau...

baru sedar tesco tu namanya tesco desa tebrau... he he he

terckp ngn ayu tak pernah pergi walhal setiap bulan mesti beli brg dapur kat situ...

Tak perasan nama tesco tu...ingatkan tesco jln tebrau ...rupa-rupanya tesco desa tebrau...

alinac lover said...

selamat malam kak~

dieya said...

selamat hari pekerja k ayu!
p.s. sorry botol2 dari london hari tu tak dpt banyak.. ramai sgt pula yg kirim..

IMANSHAH said...

kalau dah namanya tukang masak, masak apa pun sedap

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

masak simple pon sedap..

Ummi said...

Ayu, sempoiiii pun cukup menyelerakan..mau bertambah 2 3 kali kalau ada sambal belacan lak...adeeiii, makin tembam bam la akak..

ieda said...

take a rest ayu .. dan selamat har pekerja juga :))

HaSue said...

wahh..jenis x byk makan yer..patut slim aje orgnya..hihi..

slmt hari pekerja yer ayu.. =)

Sha@Mama Tina said...

kalau dah penat tu memang tak leh nak kata apa lah... :)