CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 22, 2011

Sila terima Bibik-bibik... Kamu kalah..

Belum tutup lagi kisah tentang bola..

Aku memang tak minat tentang bola.. tapi kalau pekerja aku asyik menyatakan tentang bola..
Mana boleh??? Majikan kena turut serta.. hehehhe

Aku kena bagi sokongan yang padu untuk Negara tercinta..

Dan akhirnya memang kalian dah terbukti kecundang.. sila terima bibik2 ku.. sila terima kakek2 yang sering datang ke kedaiku….

Garuda udah bertukar menjadi angry bird.. Huhuhuhu……..


(copy paste dari sahabatku)
TEAM Malaysia Hebat ..kerana MALAYSIA...
ade seorang MUSLIM,
ade seorang THAMIL,
ade seorang GURU,
dan yg penting Team MALAYSIA ade khairul fahmi che mat yg sentiasa CERMAT
... menangkap bola,
dan MALAYSIA juga ade baddrol bahtiar yg sentiasa BERIKHTIAR menjaringkn gol dari jarak jauh :)
dan yg paling Hebat ialah kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim swee )!!
kita satu malaysia hebat! :) 

42 ulasan:

siti ika said...

ewahh.. siap ada sajak berirama lagi..

Citarasa Rinduan said...

siti ika--
heheheh

missbby said...

Hehaha...kelakar..tapi agak logik di situ..:)

Citarasa Rinduan said...

miss--
kenyataanya Allah memberi peluang dan rezeki buat negara kita, sekurangnya kita dapat menutup mulut2 mereka yang lancang berbicara... kan?

@xiiinam said...

Hehehehe...kuat betul semangat pendokong sepoak bola dema...

Nak kutuk dema lebih-lebih pun takut pulak dema tu sedara mara kita. Ya lah...embah-embah buyut ckLah dulu memang asal dari Indon. :D

gedek! said...

khairul fahmi chemat juga dikenali sebagai KFC...

Citarasa Rinduan said...

ciklah--
gitulah...
tak lah sampai hati nak kutuk2 depa..
problemnya. dah kalah.
eh!!!!!! tetap kata itulah.. inilah..

sukarnya nak fahamkan mereka...
yang mereka memang KALAH..

Citarasa Rinduan said...

UNCLE--
kalau KFC yang daging ayam tu sedappppp

a.k.a Fatin Mraz said...

adat bola.. hehee.. nasib berpihak pada kita.. sabar ye bibik.. hehee

Areef Ibn Naim said...

salam kak ayu,

igt sy lg tak? kenal sy lg tak? kihkihkih... lamanya tk bw... sbnrny ada je bw kak, cuma tk sempat nak komen...

terpaksalah terima hakikat kak, di mana mrk mencari rezeki, di situlah mrk kena bersungguh2 kan?

Citarasa Rinduan said...

fatin--
hehhehehe...
depa tak reti sabor...
sukar nak bagi depa faham..
so..
kita perhatikan jer tindak tanduk mereka yang berlagak menang...

(mujurlah ayu nie majikan tak ada masalah nak naik angin tak tentu pasal)
last2 ayu kata.. terima kenyataan ya!!!
stop

Citarasa Rinduan said...

cikgu azreff--
waalaikumusalam.......
alahai.. siapalah tak kenal dan tak mengingati kamu..
rindu oooooooooo..
dik,
tulah kan, lainlah depa duduk rumah dan tanah sendiri.
baru boleh berlagak.
hehehe

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
Nasib baik bibik2 tu tak mogok...

eiramalik said...

salam perkenalan kembali Ayu....ira dtg lagi...silakan ayu nak letak ira dlm blog list Ayu....terima kasih byk2 kerana sudi berkunjung ke blog ira.

luahfikiran said...

SALAM,
AMAT GEMBIRA HARIMAU MENANG. YG KALAH TU TERIMALAH KEPUTUSAN. INI SUKAN .

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe pemain Malaysia mmg best kak!


p/s: niena fisio kt hospital tentera melaka, InsyaAllah..TQ kak :D

eelobor said...

huhuhu...ayat2 kat bawah tuh memang glamer kat fb skrg

Kella said...

malaysia memang hebat!! best sungguh! =D

Kakzakie said...

Kakak tak minat bola malam itu boleh satu rumah riuh menonton Ayu... tak tinggal sampai habis penyampaian hadiah jam 12 malam... kelakar betul:)

Munnafendy said...

ahak3...dh jadi angry bird sudah!

Gen2Merah said...

ya, Malaysia memang hebat.. oh yeahh... tahniah buat semua Malaysian

abah khalisha said...

ahahahhaha..lawak-lawak

Fara said...

Hiks~ Takkan abis bila cite psl bola. Ayu, jgn lupa malam nie! Msia vs Syria!

Cik Pulau said...

terbaik la kata2 yang akak copy tu...
seyesssss...

ibuintan said...

menangis tak bibik2 tu Ayu?


bibik jiran akk tak berbunyi smpai petang... hahahaha padan muka eksen bona

Hanis Azla said...

yg penting kita dah menang kan Ayu..

munna said...

sama dgn pekerja ladang indon kat sini..tak puas hati juga garuda kalah

p/s : munna dah dpt hadiah istimewa tu..thnak ayu..setahun ingatkan CITARASA RINDUAN nanti

Cik Ecah said...

hahhaa angry bird lg k.ayu tuh...

CT NoArIzAh ArIs said...

Hehehe...angry bird dan sajak tu memang kreatif... memang semangat malaysia kita ada di mana2...syabas harimau malaya.

Papa Mifz said...

yeah...tu la Indonesia terlalu ego sgt...ha menangis tak berlagu la dorang meratapi kekalahan itu..haha

kakchik@ella said...

Bangga jadi rakyat Malaysia walaupun tak berani pakai jersi Hitam Kuning aritu.

Ros said...

Salam Ayu,

Ha.ha.... kena minat jugak la noo...apa pun tahniah lah kat pasukan negara kita..

wan nurul hezrina said...

hahaha tahniah malaysia

Daddy Ziyyad said...

nanti bibik bibik kamu mogok tak mau kerja, susah! hahaha

norhidana said...

heheheh ala kak,dana pun tak minat bola sepak nhi,tp kalu team malaysia lwn ngn mana2 negara harus tgk gk kak... heheh semangat dia lain mcm kak

Daddylicious said...

aah ...ada ong ...betul2...hehe

Ati Masrif said...

tulah hina orang lagi..

kan dah malu ..kalah di negara sendiri :P

Maya Mayana said...

kak jgn lupa tengok harimau muda lawan Syria...hehe

msredcheesecake said...

Terpaksalah bibik bersabar...hheee...

Woofer Storm said...

kak,kita memang ada ong..harap lepas ni ada lagi rezeki genggam emas kat myanmar.amin3

maszmadi said...

sabar yerk bibik coz dapat majikan macam kak ayu nieh... hehe

~izan~ said...

jd angry bird ye kak..hehe..glamer tu..hehe