CITARASA RINDUAN

Tuesday, November 15, 2011

Sukarnya hidupku tanpa suami..

Selamat petang semua..

Agak sibuk aku hari ini.. en zalie ke hospital, ada temujanji.. bila aku uruskan citarasa rinduan, dengan belum sempat memasak lauk pauk tengahari, mestilah banyak pekara yang aku perlu lakukan…

Hingga aku terlupa akan anak daraku Umai, “maafkan ibu sayang ibu terlambat nak ambil kamu dari sekolah “… mujurlah ada teman yang sampaikan pesanan, dan ibu percayakan seorang pekerja menjaga chasier kedai…

Fuh!!!!!!!
Sukarnya hidup aku tanpa En zalie.. (moga En zalie sihat2 selalu.. amin)

PS: khamis, ada konvokesyen Umai.. kena masak awal gamaknya, sebab masa konvo jam 9 pagi… kalau aku dapat datang awal pun mesti dalam jam 10 pagi.. apa alasan nak bagitahu kat anak daraku ya??

28 ulasan:

gedek! said...

hidop uncle tonggang langgang tanpa isteri

norhidana said...

heheheh

terkejar sana sini ye kak, sian umai..takpe msti dia faham mak nyer sibuk...

semoga en zalie sihat2 hendaknya

cik cek said...

Bersabar dan kuat semangat ya Ayu...setiap dugaan tu pasti ada sebab dan hikmah disebaliknya...Tuhan lebih tahu apa yg terbaik tuk hambanya....
Doa kak cek semuga Ayu sukses selalu...berjaya dan mampu menjadi isteri...ibu...dan anak yg cemerlang...

azam said...

saling memerlukan dalam melaksanakan tanggungjawab

susah kalau seorang tak ada.....cuba bayangkan ibu tunggal

dwaty said...

umai mesti paham punya... semoga suami akan cepat sihat...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Pasti Umai faham ibunya businesswoman yg busy. Kalau pkl 10.00 pagi, maybe sempat kot utk tengok dia naik atas pentas.. selalunya agenda konvo pasti didahului dgn ucapan2 dulu kan? Cuba Ayu tengok blk pd agenda majlis. Tp anak akak itu ari pkl 9 dah selesai sbb tadika dia giliran first2.

Tinta Emas said...

mmg sukar klu suami tiada di sisi...semoga suami cpt sembuh...

p/s: saya dn anak2 tinggal di JB, suami di Melaka...dah 5 tahun....

nyanyisunyi said...

Salam syg ayu..
ayu 'hilang' en zalie sekejap saja..tapi kak ida sudah hilang utk selama-nya..jika sekejappun rasa sgt sukar bagaimana yg hilang selamanya ini..

Hanya Allah yg tahu...

mamaijat said...

...ayu kan SUPER.....btw,encik zalie tu kan berubat,sabor ajerlah....

.....sayangilah dia selagi ada..not like me..ha ha ha ha...

~ yus ~ said...

memang supermak dan super bisneswoman ayu ni...

takpe, anak mesti faham tu...

Amy Syaquena said...

moga en.zali cepat sembuh ye kak...

yan said...

umpama hilang separuh nyawa ye ayu..

ayu sama gak macam i, terkejar ke sana sini..

Fatin Mraz said...

mana cik abang nya kak ayu..?

hehee....

Kalamhati said...

amin!..KH sentiasa doakan Allah berikan kesihatan yang baik utk en zali dan juga ayu..

ibuintan said...

moga en zalie.. sihat hendaknya


sibuknya Ayu... banyaknya urusan yang perlu disetelkan

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sian akak...huhu.

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
Saling memerlukan.... :)

Lelord said...

rasanya umai faham situasi ayu

Acik Erna said...

Ayu..saling bantu membantu..tu yang ayu rasa macam tu bila dia tak de..

cik pulau said...

akak memang hebat...
kagummm.....^^,

jemarisuri said...

semoga suami ayu cepat sembuh. ayu jgn lupa pegi konvo umai ye...hehe

percayalah setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya.

eelobor said...

kak limah terbaekkkkk

Antan Bertingkah said...

Semoga suami Ayu cepat sembuh... akak pun faham bagaimana kesibukan Ayu... suami akak pun kat Kuantan sekarang, akak terpaksa uruskan anak2 kat sini...

Queenie said...

moga cik zalie cpt sembuh.

akak dah alami situasi ayu, semua halangan kena rempuh dengan hemah..
sampai masa semuanya akan berlalu pergi...

anyss said...

Assalamualaikum,
insyaAllah berjuang untuk tentukan nilai hidup yang kita nak. bahagia itu bukan calang2 untuk peroleh.

-----> en Zalie ilang kejab je, masih ramai orang lain tak tak punya pun en suami ;), perlu juga berdepan dengan hidup dan masyarakat.

Yasminhamid said...

insyaallah.. Allah dah atirkan yg terbaik.. semoga suami ayu sentiasa sihat... anak ayu akan fahama keadaan umi dia...

logorithm said...

Sesukar itulah juga hidup En. Zalie tanpa isterinya dalam menguruskan bisnes dan rumahtangganya... ;-)


Terbaru dari Logokoko:

[10PG] Cara memicit jerawat tak bertauliah

[13SX] Dilarang mengintai di tandas ini!

[U] Edwards Syndrome

Citarasa Rinduan said...

Selamat pagi semua..

Maaf teman2, ayu tak BW ke blog kalian.
sungguh terharu dengan persahabatan ini....
terima kasih selalu memberi nasihat dan kata2 semangat untuk ayu..

Syukur, En Zalie sentiasa ada walau sesekali rasa kehilangan...
Terima kasih sekali lagi teman2 kerana singgah ke blog ini.