CITARASA RINDUAN

Friday, November 25, 2011

Kenapa Blog Citarasa Rinduan semakin suram?


Salam penghulu hari sahabatku semua..

Ada yang rindu aku kah?
Atau ada yang sedia klik blog ini tapi tiada entry baru kah? (ini ayat poyo dan tak tahu malu ya!!!! Hahhahah)

Maaflah sahabatku…….

Aku semakin sibuk menguruskan citarasa rinduan..bila bermulanya cuti sekolah, bermaksud ku perlu pasang strategi untuk mempercepatkan proses penyediaan di dapur. 



Ada yang suruh pasang pekerja baru.. 
Kalau nak diikutkan permohon yang datang memang ramai, masalahnya terdiri dari budak2 sekolah yang menunggu sekolah dibuka, bagus sebenarnya hasrat mereka, nak isi masa lapang, nak tambah duit kocek.. namun, aku kuatir kerana.. operasi kedai makan memang memenatkan… takut ada yang bertahan hanya 2-3 hari sahaja… (risau jika ku terlebih kata2 mereka ingat sampai ke tua..)

Insyallah.. dengan pekerja yang sedia ada.. ku akan pastikan perjalanan kedai makan generasi keluarga En zalie berjalan dengan lebih lancar…


PS: Sekiranya aku tidak sempat singgah ke blog kalian, ku memohon berjuta kemaafan, bukan bererti aku tidak ingat kalian.. tapi ada keperluan yang lebih utama dalam kehidupanku… Salam kerinduan buat semua

45 ulasan:

Aisy Nasiha said...

wah...ni maknanya bisnes semakin baik, tak pe, bgus tu..tahniah n teruskan usaha gigih.... sya pun minat kerja masak2 ni...tapi tak de bakat masak je... msk utk famili kecik boleh la, utk byk dari 3 mesti tak bpe jadi dh...

Citarasa Rinduan said...

Aisy Nasiha--
selamat pagi dik...

awal2 masa kak belajar masak, kak pun gigil dik, kalau sebelum tu kak tahu pegang pen jer lah.... tunjuk sana sini

sekarang nie pegang sudip dan sendup pulak..

menghadap 3-4 kuali longlai lutut.........
hehhehe

al-lavendari said...

terima kasih kerana sudi singgah blog saya walaupun dalam kesibukan menguruskan perniagaan. semoga perniagaan awak terus maju dan berkembang ke generasi seterusnya.

Citarasa Rinduan said...

uncle--
sama2 kembali.....
terima kasih atas doa uncle... amin.....

(kebetulan ayu bercuti hari ini, tapi akan sibuk menguruskan keperluan bahan mentah sebentar lagi...)

Aisy Nasiha said...

kak ayu belajar masak dgn famili ke ada amik kursus? kagum dengan org mahir masak.. alhamdulillah sekrang semakin berjaya dengan hasil tgn sendiri.. puas hati kan?

Citarasa Rinduan said...

aisy--
kak belajar masak dengan tunjuk ajar mertua..
mmg basic ada.. tapi kurang keyakinan.. bila bertahun pegang sudip (dalam 9 tahun) alhamdullilah.. boleh...

syukur....
(thanks singgah sini ya)

kakcik said...

Assalamu'alaikum Ayu...

semoga perniagaan yang Ayu jalankan itu akan terus berkembang maju. Jangan risaukan kami di luar ini kerana Ayu tetap diingati. :)

Puan Ros said...

Wah ayu murah rezeki tu...

Aisy Nasiha said...

insyaAllah kalau ada masa berkunjung ke Jb lg saya akan singgah di kulai k..

Citarasa Rinduan said...

kakcik--
Waalaikumusalam...

terima kasih atas ingatan dari kakcik....
jua terima kasih atas doa kakcik...

terharunya...

Puan Ros--
syukur alhamdullilah

Citarasa Rinduan said...

Aisy--
sama2 kembali dik, silalah bertandang ya

Queenie said...

akak pun bila sibuk ada juga terfikirkan hal yg sama spt ayu... tp tu bukan disengajakan..mmg rasa bersalah pada semua followrs, tak cukup masa nak jejak semua..

moga terus succes ayu!

Siti Indrawati said...

Assalamualaikum Ayu..seronok kan bila apa yang kita masak semua orang suka n datang berulang kali...syukur rezeki tu..mak et ni je ni berangan nak ke CR x sampai2 lagi..semoga sampai jgk 1 hari nanti..

Citarasa Rinduan said...

kak Q--
setuju sangat2 pendapat kak Q.. ayu pun berfikiran begitu..
tapi keperluan utama lebih menguasai...
moga sahabat2 tak kecil hati


mak et--
ayu doakan 1 hari nanti, (lepas berpantang ya) singgah jua mak et..

nanti saing2 dengan zla dan ben.. opsss. bb baru sekali ya, hehhe

Mamamya said...

selamat pagi ayu...

spt yg akak selalu b'tau ayu...dahulukan mana yg perlu n penting...akak x kan penah lupakan ayu... :)

Citarasa Rinduan said...

kak lieya--
terharunya..
terima ksih ya.
tadi sekodeng blog kak.............

heheheh.. masih entry yang ada tangisan di hati... kerana tangki itu mmg banyak kenangan...
kelibat si cilik kamu bertiga pasti meninggalkan memory yang tinggi

mamaijat said...

....ha ha ha..ayu,bukan budak skul yang cuti aje nak kerja sambilan tu...what say you ,bagi cukgu2 yang cuti ni pun peluang..

....ha ha ha ha!!!guaru ajer lah dik!!!

Citarasa Rinduan said...

mamaijat--
kalau yang seusia tu ayu suka...
cepat mari mohon kerja..
hehehehhe

Antan Bertingkah said...

Tahniah Ayu...alhamdulillah rezeki dari Allah. Bautlah yang terbaik untuk pelanggan2 Ayu..

ibundo said...

dalam sibuk ayu, dapat juga jengah kawan dan buat n3. Semuga perniagaan ayu bertambah maju

blog-tips-kurus said...

bos, belanje laaa.. hehe!

Salam Maal Hijrah. :-)

[PCL] said...

Assalamualaikum ayu, semoga bertambah2 rezeki anda, do the best !

Sharifah Nadzarah said...

assalam ayu...
takpe sibuk menguruskan restoran maknanya rezeki brtambah..syukur..
ayu mcmana nak dapatkan kalender citarasa rinduan 2012 tu..berminat la..klu bayar pun xpe..kita nak beli 1..hihihi

norhidana said...

takpe kak, kami sume faham ngn kerja akak yg mmg bz...
keje sndiri lg uruskan restoren mmg sibuk lain mcm kn kak

Подтверждаю said...

as salam kak ayu~
kakak yang berkongsi tarikh lahir yang sama dengan saya~

alhamdulillah..rezeki bertambah2 :)
dah 3x pergi. sedap! hehe..cuma tak berpeluang tengok kak ayu depan2

>_<

Fara said...

Wow! Ayu! Ramainya org dtg makan kat kedai Ayu!

Wanita Mutalib said...

takpe.saya paham :)

~izan~ said...

Alhamdulillah rezeki akak semakin bertambah2..seronoknya tgk org meniaga mcm ni... semoga akak semakin terus maju dan maju.. Amin..

Kakzakie said...

Bila business kian maju itulah masa utk berblog kian sedikit terjejas. Tak apalah Ayu yg penting business baik. Kalau boleh buka branch di Senai lagilah kakak senang hihi....

pB said...

teringin sangat buka kedai makan nie

tapi



modalnya tak ada

maszmadi said...

alhamdulillah, rezeki tu kak ayu.....
moga citarasa rinduan bertambah maju dan maju dan maju

Daddy Ziyyad said...

Tapi kalau tiba masanya, tetap kena tambah bilangan pekerja...kalau tak nanti customer complaint servis lambat/lembab.

emieysandra said...

wah..makin maju kedai akak, emiey cuti ni..leh wt part time situ x? ehehe. gurau je, dh balik kg susah abah nk bg keluar daa =.='

logorithm said...

TQ Cik Ayu sebab sudi singgah dan komen kat blog I yang suram <-- real punya suram, walaupun Cik Ayu amat sibuk tugasan harian sebagai seorang isteri, ibu, peniaga, dan dot dot dot. :-p

Respek!


Terbaru dari Logokoko:

[U] Do-re-mi-ba-lik-la-ti-doooorrr...

[10PG] Eksiden WTF!

[U] Nasi Bujang

munna said...

semoga Citarasa Rinduan semakin maju ....

diana said...

saya pernah tolong mak angkat kat restoran dia..memang letih..sakit kaki sebab bukan boleh duduk2..tak de masa nak rehat2 sebab pelanggan datang tak kira masa..

CT NoArIzAh ArIs said...

Samalah kita ayu tugas cari makan tu yg lebih di utamakan..blogging cuma mengisi masa lapang kita bukannya blogger tegar dok mengadap blog setiap minit... jgn sampai hilang punca rezeki sudahlah yg penting kita happy dgn blog kita sendiri..:))

bantalbucuk said...

bila la kita nak sampai kedai akak ni kan.. ^_^

Kella said...

memang ah rindu kat akak.. =)
mana kak ayu nih!
tapi hari tu trubat rindu bila kak ayu tiba tiba kol! i llove u kak! =D

nyanyisunyi said...

salam sayang ayu..
takpe dulukan mana yg lebih penting..bila ada kelapangan singgah2lah ke teratak akak..tp dlm sibuk2 ayu, akak nampak ayu sempat juga singgah dan bg komen kt rumah kwn2 lain..ni akak dr rumah sape tadi terus singgah umah ayu..:))

Gen2Merah said...

yelahh, rindu nak baca diari harian kak ayu... all the best kak

azieazah said...

Teruskan usaha. Kerja kena jaga. Itu lebih penting.

Senang2 nanti, boleh berblogging lagi...

Kami sentiasa menyokong!

jemarisuri said...

syukur alhamdulillah bisnes ayu makin murah rezekinya.

semoga lebih sukses lagi di hari mendatang..

JS teringin jugak nk g singgah restoran ayu tp jauh plak dr putrajaya..huhu..

Fatin Mraz said...

salam sis..
mana ada suram?
nih kan ramai pengunjung ni..

kak ayu.. part pekerja tuh kan..sy suggest better yg leh keje lama.. kalo budak sekolah ni kang bukak sekolah dah kene benti..

itu pandangan saya jer.. ;)

LinRosly said...

Assalamualaikum Ayu...Kenapa Makin Suram...Sedihnya Kak Lin Dengar...Harap2 Lepas Ni Tak Suram Lagi...