CITARASA RINDUAN

Saturday, November 19, 2011

Kalau ada masalah serah pada yang pakar!


Ingat lagi entry ini??

Memang menakutkan jika ada masalah melibatkan elektrik.. awal pagi tadi bila ke kedai.. berlaku lagi perkara yang sama terhadap elektrik dikedaiku.. betul2 berhampiran dengan papan ibu elektrik.. (nama benor apa eik??)

Jalan terbaik.. mestilah panggil pekerja TNB…


Akhirnya dah dapat punca masalah utama.. rupanya ada wayar yang longgar.. sebab tu ada percikkan elektrik…..

PS: sesekali berkongsi pengalaman menguruskan kedai makan, sedikit sebanyak ku pasti, akan membantu sahabat yang berhadapan dengan masalah yang serupa..

Selingan~~ maksudnya, jika lepas nie ada suara2 sumbang yang kata, kedai aku terlebih penggunaan mesin, peti ais, lampu semuanya tak betul ya!!, biar orang yang mahir yang membuktikannya…

7 ulasan:

msredcheesecake said...

Seb baik tak de apa2.... Betul, benda camni jgn kita pandai2 buat sendiri....

inilza zain said...

huhh.. naseb baek..
op coz...
TNB memang pakar kalau bab letrik..
jangan panggil diorang kalau ada masalah air dah la..hahaha

Zack Zachoes said...

salam...

hehe, leave it to the experts ;) tergelak lak baca komen Inilza Zain, betul la apa dia ckp tu ;p

Along Maklong said...

ayu..
maklong dah 2 kali panggil TNB..
sebab ada letupan kat luar rumah maklong.. pastu blackout.. 1 rumah je.. sekarang dah ok..

IMANSHAH said...

masa raya haji dulu rumah saya letrik keluar api..takutnya

Fatin Mraz said...

betul tu kak ayu..
only expert konws..

Acik Erna said...

Ayu hanya dengar cakap pakar.