CITARASA RINDUAN

Friday, November 11, 2011

Kisah 11.11.11 Bukan aku tak mahu membantu


Jam 6.30 pagi 11.11.11 ( Pagi penghulu segala harihari.)

Tutt.. tutt..(handphone aku berbunyi)

Dengan line maxis yang agak kurang elok, aku dapat panggilan dari pelanggan citarasa rinduan.. minta tolong hantar mereka ke Johor, (Hospital Sultanah Aminah)

Sedikit kecewa yang ku rasai kerana.. hari ini aku telah berjanji dengan Mertuaku.. untuk menghantar beliau ke Pakar Putri Hospital untuk rawatan menyeluruh gula dalam darah, ( 2 bulan ini bacaan gula mertua dalam 12- 22) sangat merisaukan..


(Gambar google KPJ)


Minta maaf buat sahabatku itu.. aku tidak dapat membantu

RSH building

Dan.. selepas itu destinasi jumaat ku hari ini adalah ke Hospital Regency untuk rawatan suamiku, En Zalie…

Belah petang, aku akan ke pasar untuk membeli bahan mentah untuk citarasa rinduan..

PS: bukan niat tak nak membantu, kalaulah keretaku seperti van, mungkin aku akan masukkan anak2mu seramai 4 orang itu ke keretaku… dan aku selalu risaukan tahap kesihatan mereka yang ku sayang, Buat sahabat bloggerku,doakan mereka tak apa2... Amin

28 ulasan:

missbby said...

Kalau boleh semua pun kita nak bantu kan ayu, tapi apalah daya kita ye tak? Mudah2an semuanya ok yea

Citarasa Rinduan said...

missbby--
terima kasih atas doa miss... Ayu gerak awal.. mereka tersayang pun dah menyiapkan diri..
update untuk pembaca yang selalu singgah ke sini

Maaf miss ayu tak dapat BW ke blog miss...

kakcik said...

Semoga semuaya mendapat jalan penyelesaian yang terbaik.

NadiRah said...

harap2 xde pape...
hati2 kak..

Mamamya said...

x apa lah ayu...akak rasa jiran ayu memahami situasi n masalah ayu...harap2 mereka dapat mencari alternatif lain utk ke HSA.

bujal X said...

haiseh~pastu kawan gi naik apa?

~ yus ~ said...

selagi ada daya pasti kita nak bantu kan ayu...

apa pun kita dah buat sekadar yang mampu...

mudah-mudahan semuanya berjalan lancar...

Ati Masrif said...

harap dia faham

semoga semuanya di permudahkan

Fara said...

Kita manusia biasa, bila terpakse menolak pertolongan org lain...sudah pasti terasa sgt2 bersalah!

Hrp segala urusanmu (pelanggan Ayu) dipermudahkan Allah SWT!

maszmadi said...

semoga semuanya dipermudahkan untuk mereka..
moga PIL n husband kak ayu semakin baik... k

Lelaki Ini said...

asyk g hosptl jewk..
moga kedua2 nya baiik2 saja!

CT NoArIzAh ArIs said...

Bukan sengajakan tapi keadaan tak mengizinkan asalkan tiada buruk sangka di pihak mereka sebelah sana... semoga urusan ayu hari ni di permudahkan.

Maya Mayana said...

Harap2 dia faham dan baik2 saja...semoga Allah permudahkan urusan kakak :)

gadisBunga said...

kdg tu mmg kite nak bantu semua, tapi kalau tak termampu tu apa kan daya kan? kene la utamakan mana yang lebih penting...

Gen2Merah said...

ya, harap dia faham.. semoga semuanya d permudahkan ya..

mama maman said...

mmg perit hati kan.. dua2 kita syg.. dua2 kita nak tolong kan.. takpe la ayu.. rasanya kwn ayu faham kot kesulitan ayu nih.. jika mmg ayu takde janji atau takde urusan sure ayu tolong kan... dulukan yg patut eks.. moga2 selamat semuanya ye..:)

alinac lover said...

sedih jgk kalo jd gni..serba salah jdnya

Kella said...

moga mogaan semuanya selamat hendaknya...

cik cek said...

Buat mana yg mampu dan terdaya Ayu...harap2 diorg faham situasi Ayu...
Mak mertua ngan hubby Ayu tak nak try makan suppliment 4Life ke....abg kak cek penghidap kencing manis tegar dan stu ketika hampir2 kena buat pintasan jantung...alhamdulillah sejak guna 4Life...pintasan jantung tak perlu dibuat...kencing manis pun stabil...cuma agak terlewat dah jumpa suppliment ni...kaki abg kak cek kena potong dah...ape2pun kita sentiasa berusaha...kalau Ayu berminat boleh contact akak...

mamaNoriz said...

alamak kak ayu...

dr kulai ke putri pastu ke regency lak?

mmg payah pun nak bantu semua...


semoga urusan akak dipermudahkan..
dan semua baik2 shj..

Niena Pengembara Ilahi said...

erm.. nk watcmne....

hospital tu dh dekat umah kakak niena

Yan said...

cam ne la h yg kengkadang buat kita serba salah kann.. but for me , family first...

sure dia akan faham..

miloais said...

rasa sedih kan tak dapat nak bantu...
harap2 your fren tu - ada alternatif lain lah....

norhidana said...

takpelah kak, kadang kite bukan sengaja2 tak nk bantu tp kite sndiri ada tugasan yg kene bt...

cume hrp org yg mintak bantuan tu fhm n tak kecewa...

munna said...

mmg kalau boleh bantu kita nak membantu tapi apakan daya ada halanganya.... dokan terbaik buat mereka

Ros said...

Salam ayu,

Tak pa jangan dok sedih,mesti kawan Ayu tu faham kan...bukan niat tak mau menolong,tapi keadaan tak mengizinkan....

eelobor said...

komen lari tajuk boleh tak?.....

*samsung

Yasminhamid said...

buat apa yg kita terdaya.. pasti mereka akan memahami..