CITARASA RINDUAN

Monday, November 7, 2011

Orang korban haiwan, Umai korban Puting Botol Susu


Korang masih ingat entry ini???

Umai masih ketagih………….

Gara2 entry itu hingga sekarang aku belum ada jalan penyelesaian nak sattlekannya.. Walau ada beberapa blogger yang syer pengalaman mereka, aku tak dapat nak hilangkan ketagih anak daraku.. asyik terbantut jer..

Namun akhirnya,. 3-4 hari ini.. sempena hari raya qurban terlerai juga, kiranya inilah pengorbanan yang Umai lakukan sempena hari kemulian Aidiladha...






Reaksi anak daraku sekarang?? Macam kita time putus cinta… hahhahah. Gelisah ko… bila, time malam jer, kami berdua pura2 tidur dia sudah lain macam.. sekejap nyorok dalam geboh pinknya.. sekejap susun segala anak2 patungnya.. hehehhehe

Namun syukur, ku bermohon agar ketagihnya terhadap putting terus lenyap, susu Anmun yang baru ku beli 5 hari lepas, belum lagi aku buka, masih berbalut plastik, botol susunya dah ku buang dalam tong sampah...


PS:Terima kasih atas bantuan blogger ini, untuk kawan-kawan yang anak2 sudah besar namun masih ketagih puting botol susu, korang cuba katakan puting botol kena gigit tikus… hehehhehe, sure depa geli… 

15 ulasan:

jemarisuri said...

salam kenal,

akak dulu pun anak bongsu lambat utk lepaskan susu botol, akak layan je...hingga darjah 4 baru taknak sebab dia malu dgn sendirinya...hehe

Queenie said...

hahaha..

satu pengorbanan TERBESAR buat seorang Umai...tahniah utk dia ya...cayang Umai mmuah!

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...

Kak Ros secara tak sengaja terjatuhkan botol susu dalam mangkuk tandas.Kebetulan anak Kak ros little laling masa tu umur 3 tahun nampak dan terus dia tak nak botol susu lagi dah.
So pada ibu2 boleh lah berlakon konon2 botol susu terjatuh dln mangkuk tandas paasti selesai masaalah anda.Hihihi...lepas dia dia teguk susu dari cawan..jenuh la kita beli fresh milk.Berkotak-kotak diminumnya.

Acik Erna said...

assalam ayu..acik dulu senang pulak..letak akar bakawali..yang pahitnya tak mau hilang walaupun dibasuh...,asa umurnya dia 3 tahun..mula2 pegang aje..lama2 buang terus..

Cik Ecah said...

laa bagussnyer umai....besar pengorbanan tuh heeeehe

gadisBunga said...

besar pengorbanan Umai. takpe, nanti akak ke sana, meh akak banje eskrem. heheh~

norhidana said...

umai pun pandai berkorban yek... hehehe sian dia gelisah cari putingnyer

maszmadi said...

tahniah Umai.. good girl la kalu dah x isap puting lagi kan.. hehe

Ros said...

Salam Ayu,

Pengorbanan yang sangat besar tu Ayu....bagus2..Umai.

JunAina said...

ayu...aina biarkan aje anak2 ada kemahuan berhenti sendiri. hubby kata biar sampai dia rasa nak berhenti...yang kakak sampai bulan puasa hari tu baru berhenti sendiri...junior masih lagi bf dengan milo sebetol utk kesekolah...mama layankan aje...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

harap umai tabah ye.. hehehe
anak dara kecik akak pulak lepas raya puasa ritu dia korbankan puting dia tu.. akak pun sama ckp puting dia hilang dibawak lari dek ciksiti(tikus).. 2,3 hari tu mmg nampak dia resah gelisah time nak tidor.. mmg kesian.. tp demi utk kebaikan dia terpaksalah sabar walaupun kasihan.. tp wat masa ni botol susu masih lagi akak bagi (umur dia baru 2 tahun 8 bulan) cuma puting nyonyot tu jer yg akak pisahkan.. hehe..

cikgu isza said...

sokong kata Junaina..
mengikut kajian anak yang tak puas menyusu (hisap puting susu) akan membesar sebagai anak yang bermasalah seperti cenderung untuk menghisap rokok (contoh)..
biar dia berhenti dengan sendirinya.. kalau umai dah mahu berhenti tak mengapalah.. jangan nanti dia teringin semula..

munna said...

nasib baik meya dulu senang je nak berhenti hisap susu botol....

Sunah Sakura said...

hahaha..kejinya taktik!!!

AZLINA said...

Assalamualaikum Ayu, Ala2 comelnya Umai...clever girl la, elok time Raya Korban Umai pun dh korbankan puting dia...Lega kan bila anak dh tak nyotnyot puting tu..heheh..