CITARASA RINDUAN

Wednesday, November 2, 2011

Jawapan Wordless Wednesday ke 17 adalah… (Eh! Ada hadiah buat peneka bertuah)

Tahniah dan terima kasih kepada kesemua blogger yang sudi menjawab pertanyaanku tentang entry ini

Kalian yang mencuba menjawab memang hebat….. buat blogger yang Berjaya menjawab dengan tepat, hadiah menanti anda…… (sesungguhnya ku sediakan sedikit cenderhati sebagai tanda terima kasih kerana sudi singgah dan menjawab dengan betul tentang gambar tersebut) sekadar buat kenangan dan suka-suka…..

Sila tinggalkan nama, alamat, no telefon buat blogger  tersebut :- Hantar ke email daku ( umairahayu@yahoo.com)

·         Blogger kakcik seroja
·         Blogger mommy fara
·         Blogger ibu intan
·         Blogger munna
·         Blogger Gadis Bunga

Sebenarnya gambar itu adalah sejenis makanan yang di tiak Emping Padi, emping berasal dari beras muda yang digemari oleh sesetengah penduduk khasnya dari negeri Sembilan dimana padi muda akan di tumbuk dan keringkan pada cahaya matahari. .. klik sini untuk lebih jelas



Sesuai di masak dengan cara mengukus kepingan emping, setelah betul2 masak, gaulkan bersama kelapa parut muda yang telah diletakkan gula dan sedikit garam….


PS: Emping itu adalah pemberian ikhlas dari blogger hebat ini, walau sudah berusia namun sentiasa rajin mengupdate blog beliau.. tahniah untuk Beliau….

13 ulasan:

abah khalisha said...

dapat hadiah kuih ni ke???meh hantar kat abaj sikit

Citarasa Rinduan said...

abah khalisha--
hahahhaha.. bukanlah.. nanti basi tau..
hehehe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedapnyaaa... terliur pulak bila Ayu dah bg resepinya.. cam nak buat, tp mana nak cari padi muda..

eelobor said...

mana nama & hadiah aku? aku pun jawab betul gak iaitu sejenis makanan... huhuhuuh

Citarasa Rinduan said...

kak MM--
ayu dapat dari blogger maklong.. sebenarnya MIL asal orang N9.. tu yang dia tau masak...
ayu belajar dr MIL

eelobor--
hahahahhaha... aku mmg tag makanan kan??????
tuttttt... ko tak teka namanya..
cuba lagi..

Kalamhati said...

aiseh!KH terlepas keretapi nmpknya..huhu

tahniah kpd yg bertuah!

Citarasa Rinduan said...

kalamhati--
tak apa....
tiba2 ayu ada mood nak beri sesuatu buat sahabat di luar..

@xiiinam said...

Sedap tentunya ni ya Yu...

Gen2Merah said...

alaa ruginya saya terlepas... huhuhu

Yan said...

terlepas sudahh..


i suka sangat emping macam ni.. apa2 yang ada kelapa n rasa manis sure suka sangat...

insan_marhaen said...

sekali lagi, IM terlambat untuk turut serta!

gadisBunga said...

hah. siyes ni GB dapat? wah tengkiuuuu!!!!

sebenarnya emping ni adalah makanan common org kedah jugak. dimakan dgn cara yg sama cuma emping tu tak kukus. hmm...mungkin next time kene try kukus kot baru boleh mkn banyak sikit. ok, GB email address sekarang! heheh~

Fara said...

Ouh! Ayu! Sy td tnya email Ayu. Upenya Ayu dah bg email kat entry sini! Hiks~

Yeay! Dpt hadiah upenya! Seronok lak rs! Heheheheh!